مشروح اخبار


» نشست مشترک مدیران عامل شرکت‌های تابعه وزارت نیرو با امامان جماعت شهرستان کهگیلویه برگزار شد



خشکسالی و ناترازی برق، زندگی را دشوار کرده است، اما امیدها زنده‌اند؛ ابتکارات، همت‌ها و هم‌صدایی مردم و مسئولان نوید غلبه بر این چالش‌ها را می‌دهد.


خشکسالی و ناترازی برق، زندگی را دشوار کرده است، اما امیدها زنده‌اند؛ ابتکارات، همت‌ها و هم‌صدایی مردم و مسئولان نوید غلبه بر این چالش‌ها را می‌دهد.

 

به گزارش راک نیوز،خشکسالی، سایه سنگینش را بر سر زمین‌هایمان گسترانده و خاموشی‌های مکرر، تاریکی شب را به روز کشانده‌اند؛ ناترازی برق و تنش آبی، دو چالش هم‌پیوند که جان زندگی را در کشورمان به مخاطره انداخته‌اند.

خاموشی‌های ناگهانی، چرخ زندگی بسیاری را به لرزه درآورده، چرخ صنعت و کار را به سکوت کشانده و دغدغه‌های اقتصادی را تشدید کرده‌اند؛ کمبود آب، باغ‌ها و مزارع سرسبز را به صحراهای تشنه بدل کرده و زندگی روستاییان و کشاورزان را با چالش‌های بی‌سابقه‌ای روبرو ساخته است؛ این بحران‌ها، هم‌چون دو شمشیر بر جان مردم افتاده‌اند و نیازمند همت جمعی و راهکارهای نوین برای حل این معضل ملی هستند.

در برابر این چالش‌های عظیم، تلاش‌های بسیاری صورت می‌گیرد؛ از سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نوین تولید برق گرفته تا برنامه‌ریزی دقیق برای مدیریت مصرف و اجرای طرح‌های آبیاری نوین، همگی گامی در جهت رفع این معضل ملی هستند؛ امید و تلاش مسئولان و متخصصان، چراغ امیدی در دل تاریکی این بحران روشن می‌دارد و نوید فردایی بهتر را به ما می‌دهد.

امام جمعه دهدشت، با بینشی ژرف و نگاهی عمیق به معضلات پیش روی کشورمان، ابتکاری نو و قابل تقدیر را کلید زد، برگزاری این جلسه، که برای اولین بار در استان کهگیلویه و بویراحمد و به ندرت در سطح کشور چنین رویکردی دیده شده، تلفیقی ارزشمند از رهبران مذهبی و مدیران اجرایی است.  

این رویداد، نشان از درک عمیق مبلغان دینی از اهمیت هم‌افزایی و هم‌اندیشی در حل چالش‌های اجتماعی و اقتصادی دارد؛ هم‌افزایی دانش دینی و مدیریتی، امیدوار کننده‌ترین راه رسیدن به راهکارهای مؤثر و پایدار برای حل معضل ناترازی برق و تنش آبی است.

بحران آب و برق، فرصتی برای الگوگیری از راهکارهای موفق و مدیریت مصرف!

حجت‌الاسلام علی وحدانی‌فر در نشست هم‌اندیشی با مدیران عامل شرکت‌های تابعه وزارت نیرو و ائمه جماعات کهگیلویه، با محوریت بهره‌گیری از ظرفیت روحانیون در فرهنگ‌سازی مصرف بهینه آب و برق، اظهار کرد: امروز مسئله آب و برق فراتر از جناح‌بندی‌های سیاسی است؛ کشور با بحران ناترازی روبرو است و نباید به دنبال مقصر گشت، بلکه باید برای عبور از این وضعیت چاره‌اندیشی کرد.

وی استفاده بی‌رویه از آب و برق را معضلی جدی و نگران‌کننده توصیف کرد و خواستار تبیین حرمت اسراف در جامعه شد.

وحدانی فر با اشاره به تلاش دشمن در عرصه اقتصادی، بر ضرورت مدیریت مصرف و الگوگیری از راهکارهای موفق تاکید کرد.

 امام جمعه دهدشت ضمن انتقاد از واکنش‌های تند به قطعی برق، راهکار را در همیاری و کمک به حل مسئله عنوان کرد و با اشاره به کاهش چشمگیر ورودی آب به تالاب مارون، خواستار مشارکت همگانی برای مقابله با این بحران شد.

وی با بیان اینکه با برگزاری این نشست با ائمه جماعات، فرصتی فراهم شد تا دغدغه‌های آنان مطرح شود و در جهت رفع مشکلات گام برداریم، افزود: این مسئله فراتر از دولت‌ها و اشخاص است و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری، کمک به دولت در مدیریت مصرف آب و برق، یک تکلیف شرعی محسوب می‌شود.

 حجت‌الاسلام وحدانی فر از ائمه جماعات خواست تا با روشنگری و ترویج فرهنگ مصرف بهینه، مردم را به خاموش کردن وسایل پرمصرف در ساعات اوج مصرف تشویق کرده و با امر به معروف و نهی از منکر، از اسراف پرهیز کنند.

امام جمعه دهدشت با ابراز امیدواری گفت: با مشارکت و آگاهی‌بخشی به مردم، بتوان از این بحران عبور کرد و آینده‌ای روشن‌تر را رقم زد؛ تجربه نشان داده هرگاه مردم در بحران‌ها مشارکت داده شده‌اند، بهترین نتایج حاصل شده است.

ناترازی برق، فریاد خاموشی؟

رسول روستایی، مدیرعامل شرکت توزیع برق، در ادامه با اشاره به چالش‌های اساسی صنعت برق کشور، "عدم سرمایه‌گذاری کافی، به‌ویژه در بخش برق" را عامل اصلی ناترازی موجود دانست. 

وی این ناترازی را محسوس و جدی توصیف کرد و بر اهمیت مدیریت مصرف بهینه برق تاکید نمود.

 روستایی با اشاره به تاریخچه مصرف برق در کشور ادامه داد: ما در هر دهه از زمان پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، از سال ۵۷ تا ۶۷ به همین ترتیب، شاهد افزایش دو برابری مصرف برق در کشور بوده‌ایم. 

وی با بیان اینکه هیچ تغییر خاصی در شرایط کل کشور نسبت به تأمین تولید برق نیفتاده است، افزود: در واقع، ما با یک شرایط عادی و نرمال مواجه بودیم ولی مصرف برق هر ده سال دو برابر می‌شود.

مدیر عامل شرکت توزیع برق کهگیلویه و بویراحمد به ناترازی رشد مصرف برق در کشور اشاره کرد و گفت: ما به طور متوسط هر سال بین ۲ تا ۳۰۰۰ مگاوات تولید برق اضافه داریم، در حالی‌که رشد مصرف بین ۳ تا ۴ درصد است؛ بر اساس پیش‌بینی‌ها، پیک بار برق کشور امسال به ۸۷ هزار مگاوات خواهد رسید و این بدان معناست که ما با ناترازی ۲۷ هزار مگاواتی مواجه خواهیم بود.

وی با بیان اینکه تفاوت بین پیک بار زمستان و تابستان حدود ۳۵ هزار مگاوات است، به‌طوری که در فصل تابستان، بار سرمایشی به طور ناگهانی افزایش می‌یابد؛ هیچ نمودار باری در دنیا مشابه این تغییرات را نداشته است، افزود: بنابراین، طراحی و نحوه مدیریت برق باید به گونه‌ای باشد که با کم‌ترین هدررفت و بهینه‌ترین حالت ممکن منابع انرژی کشور را مدیریت کنیم.

روستایی همچنین به نکته‌ای درباره اهمیت صرفه‌جویی در مصرف برق اشاره کرد و گفت: تأکید بر صرفه‌جویی در مصرف برق در شرایطی است که ما باید به مدیریت بهینه مصرف توجه کنیم.

وی از همکاری و همدلی مردم و نهادهای مختلف برای بهبود وضعیت مصرف برق و کاهش ناترازی موجود ابراز امیدواری کرد و گفت: مدیریت بهینه مصرف و صرفه‌جویی در این بخش های کلیدی است و نیازمند همکاری همه جانبه جامعه است تا بتوانیم به شرایط بهینه‌تری دست یابیم.

روستایی خاطرنشان کرد: وضعیت صنعت برق کشور در تابستان، که با افزایش ۳۵ هزار مگاواتی بار در سیستم مواجه می‌شویم نگران‌کننده است؛ ما در ارائه خدمات برق به مردم شرمنده‌ایم؛ محدودیت‌های زیادی وجود دارد و کسری‌های قابل توجهی در توانایی‌های ما هست؛ تلاش کردن وظیفه همه ماست، و همه ما به عنوان فرزندان این نظام در هر جایگاهی که هستیم، موظف به تلاش هستیم.

وی معتقد است که قطعی‌های برق ناشی از کمبود منابع یا کوتاهی دولت و نظام نیست، بلکه مصرف بی‌رویه در بخش‌های خانگی، صنعتی، کشاورزی و تجاری باعث ناترازی شده که باید مدیریت شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد از سرمایه‌گذاری دو هزار میلیارد تومانی در یک سال برای توسعه زیرساخت‌های برق در استان خبر داد و برق‌رسانی به ۱۸۱۴ روستای سخت‌گذر را از دستاوردهای این دوره دانست.

روستایی همچنین دهدشت را به عنوان نخستین شهر سبز کهگیلویه و بویراحمد معرفی کرد و بر برتری خدمات برق‌رسانی در استان نسبت به برخی کشورها تأکید کرد.

کهگیلویه و بویراحمد با تنش آبی ناشی از کاهش ۵۰ درصدی بارندگی مواجه است

رضا رضایی در ادامه جلسه، با تأکید بر نقش مهم روحانیت در تبیین مسائل فرهنگی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های آنان در زمینه صرفه جویی، گفت: تبیین مضرات انشعابات غیرمجاز توسط روحانیون محترم، بسیار مؤثر خواهد بود.

وی با اشاره به فعال‌سازی سامانه ارتباط مردمی در کلیه شهرهای استان، از مردم خواست تا در شرایط کم‌آبی، همکاری بیشتری با آبفا داشته باشند.

رضایی با بیان اینکه استان با تنش آبی ناشی از کاهش ۵۰ درصدی بارندگی و مشکلات تأمین تجهیزات و منابع مالی، و همچنین فرسودگی شبکه روبروست، گفت: ۳۰ درصد از شبکه توزیع آب استان فرسوده است و برای گذر از این تابستان سخت، نیازمند همدلی و تلاش بیشتر هستیم.

مدیرعامل آبفا کهگیلویه و بویراحمد، وابستگی تأمین آب به نوسانات و قطعی برق و کمبود زیرساخت‌ها را از چالش‌های جدی خواند و تأکید کرد: منابع آب زیرزمینی دیگر قابل اتکا نیستند و باید به سمت استفاده از منابع آب پایدار گام برداریم.

وی با اشاره به اینکه تنها ۷ درصد از منابع آب شیرین در مصارف شرب استفاده می‌شود و بخش اعظم آن در کشاورزی و صنعت به کار می‌رود، بر ضرورت مدیریت مصرف و اصلاح الگوی مصرف آب تأکید کرد.

رضایی پرداخت به موقع آب بها را عاملی کلیدی برای رفع بسیاری از مشکلات شرکت آب و فاضلاب دانست و گفت: مطالبات این شرکت از ادارات و شهروندان بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان است و پرداخت به‌موقع آن می‌تواند گامی اساسی در حل مشکلات آبفا باشد.

وی همچنین بر تلاش مستمر و جهادی پرسنل آبفا برای رفع مشکلات تأکید کرد و افزود: با برنامه‌ریزی دقیق و عزم راسخ، مسئولیت سنگین خدمت‌رسانی را پذیرفته‌ام و امیدوارم با همکاری همه همکاران در آبفا، خدمات مطلوب‌تری به شهروندان ارائه دهیم و از مشکلات موجود عبور کنیم.

روحانیون نقش کلیدی در فرهنگ‌سازی مصرف آب دارند

آرش مصلح مدیرعامل آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد بر اهمیت نفوذ کلام روحانیون در فرهنگ‌سازی تأکید کرد و گفت: یک روحانی با بیان ساده و قابل فهم، می‌تواند بیش از هر مدیر یا کارشناس فنی، مردم را به الگوی مصرف صحیح ترغیب کند.

وی تصریح کرد: روحانیت، با حضور فعال در جامعه، نقشی فراتر از واسطه اجتماعی دارد و نه تنها معارف دینی را به مردم منتقل می‌کند، بلکه می‌تواند الگوی عملی مصرف درست منابع را به آن‌ها نشان دهد. 

مصلح از کاهش ۴۷.۵ درصدی بارندگی خبر داد و گفت: برای مقابله با بحران کم‌آبی، باید الگوی کشت را تغییر داد و به جای محصولات آب‌ بر، محصولاتی نظیر کنجد کشت شود؛ همچنین، باید آبیاری در شب انجام شود و از تجاوز به منابع آب جلوگیری شود.

وی اذعان کرد: بیش از سه سد بزرگ در کهگیلویه و بویراحمد به بهره‌برداری رسیده و طرح‌های گسترده‌ای همچون انتقال آب از سد کوثر به دهدشت با پیشرفت قابل توجهی در حال اجراست.

مدیرعامل آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به خشکسالی و کاهش نزولات جوی، از کشاورزان خواست از کشت برنج در زمین‌های تحت پوشش چاه‌های کشاورزی خودداری کنند.

مشارکت مردمی کلید حل بحران آب و برق 

ایرج کاظمی‌جو، سرپرست فرمانداری کهگیلویه با اشاره به وضعیت بحرانی آب و برق در برخی مناطق استان، بر ضرورت مشارکت همه‌جانبه مردم برای عبور از این شرایط تاکید کرد.

وی افزود: با ترویج فرهنگ مصرف بهینه و بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی، می‌توان بخش قابل توجهی از مشکلات موجود را برطرف کرد.

کاظمی جو خاطرنشان کرد: با ترویج فرهنگ مصرف بهینه و بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی، می‌توان بخش قابل توجهی از مشکلات موجود را برطرف کرد.

سرپرست فرمانداری کهگیلویه همچنین با اشاره به مشکلات حاد در بخش دیشموک، خواستار اقدام فوری برای رفع بحران کمبود آب شرب در این منطقه شد و افزود: حل این مشکل نیازمند توجه ویژه و تخصیص منابع لازم است.


 هم‌صدایی ائمه جماعات و مسئولان اجرایی در یک نشست مشترک، با هدف بهره‌گیری از ظرفیت‌های روحانیت در ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب و برق، بارقه‌های امید را در دل‌ها زنده کرد؛ این گردهمایی ارزشمند، نه تنها نشان از همدلی و هم‌زبانی برای حل یک معضل ملی دارد، بلکه می‌تواند به عنوان الگویی موفق، راهگشای حل چالش‌های مشابه در سایر نقاط کشور باشد.




تاریخ انتشار : دیروز, 14:51



» اخبار مرتبط:

  • شناسایی ۵۶۱ حلقه چاه غیر مجاز در کهگیلویه و بویراحمد
  • فرسودگی خطوط آبرسانی کهگیلویه و بویراحمد: زنگ خطر برای تشدید کمبود آب!
  • کشت برنج در شهرستانهای گچساران و باشت ممنوع شد+جزییات
  • معیوب بودن ایستگاه برق چرام علل اصلی قطعی‌های مکرر آب دهدشت است
  • مدیرعامل آبفای کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد:لزم هم افزایی مردم و مسئولان در مواجه با تنش آبی
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟