معاون هماهنگی امورعمرانی کهگیلویه وبویراحمد گفت: دهیاران فعال در عرصه سرمایهگذاری و زیرساخت به لحاظ نقدی، اعتباری، تسهیلات و ماشینآلات حمایت میشوند.
به گزارش راک نیوز،عیسی شهامت در جلسه با دهیاران مناطق سردسیری استان با اشاره به ظرفیتهای بالای استان گفت: روستاهایی داریم که با مشکلات متعددی مانند کمبود آب، برق و ارتباطات دستوپنجه نرم میکنند.
در این نشست علی قربانی، معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، محمد بهرامی نماینده مردم شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون، فرمانداران، روسای شوراهای اسلامی، بخشداران و جمعی از مسئولان محلی شهرستانهای سردسیری استان حضور داشتند.
معاون عمرانی استانداری اظهار داشت: ممکن است حل این مشکلات در توان مستقیم دهیاران نباشد، چرا که برخی از این موارد مربوط به اعتبارات استانی یا ملی سایر دستگاههاست و باید از ظرفیتهایی مانند ماده ۴۲، ۳۹ و ۵۸ قانون بودجه، برای رفع آنها اقدام کنیم.
وی تصریح کرد: پیشنهاد میکنم از ظرفیت دهیاریها استفاده شود در کشور حدود ۳۷ تا ۳۸ هزار دهیاری فعال داریم که میتوانند با صنایع مرتبط شوند و خوشههای صنعتی تشکیل دهند.
بهعنوان مثال، نیاز صنایع در شهرهایی مانند اصفهان، شیراز یا تبریز را بررسی و تفاهمنامههایی با سازمانهای مربوطه منعقد کنند تا زنجیره ارزش ایجاد شود. وی گفت: مثلاً یک روستا در استان میتواند قطعات خاصی را تولید کند و صنایع دیگر آن را خریداری نمایند و اگر سازمانهای مربوطه تسهیلات لازم را فراهم کنند، این چرخه اقتصادی بهراحتی میتواند راهاندازی شود.
شهامت به حمایت از سرمایهگذاری و تعاونیهای دهیاریها تاکید کرد و با اشاره به سه محور اصلی حمایت از دهیاریها، گفت: انتظار داریم در حوزه کمکهای نقدی، اعتباری و تأمین ماشینآلات از دهیاریها حمایت شود.
وی با بیان اینکه در بخش سرمایهگذاری، باید از طرحهای تولیدی دفاع کنیم گفت: بهعنوان نمونه، یک دهیاری میتواند با چند جوشکار، یک تعاونی برای تولید تجهیزات پارکها یا مصالح بتنی راهاندازی کند و در این صورت، شهرداریها و دهیاریهای استان میتوانند خریدار محصولات این تعاونیها شوند و چرخه اقتصادی روستاها را تقویت کنند.
شهامت تأکید کرد ما آمادهایم تا در اخذ مجوزها و تأمین زمین به دهیاریها کمک کنیم و به هر دهیاری که وارد عرصه سرمایهگذاری شود، متناسب با فعالیت آن، از محل اعتبارات تملک حمایت شود.
معاون عمرانی استانداری با تاکید به ضرورت تفکیک روستاها بر اساس ظرفیتهایشان، مطرح کرد: نباید یک نسخه واحد برای همه روستاها پیچید چرا که هر روستا دارای قابلیت خاص خود است.
وی ادامه داد: روستایی با جمعیت ۵۰۰ نفر نمیتواند مانند روستایی با پنج هزار نفر هزینههای زیرساختی را تحمل کند و باید مقررات را به گونهای تنظیم کنیم که دهیاریهای توانمند و دهیاریهای ناتوان بهصورت متفاوت مدیریت شوند.
شهامت افزود بهعنوان مثال، در بحث قیرریزی، باید دستهبندی مناسبی انجام دهیم تا کمکها بهصورت هدفمند توزیع و عدالت رعایت شود.
معاون عمرانی استانداری با اشاره به لزوم توزیع عادلانه اعتبارات، اظهار داشت: در بحث تخصیص اعتبارات توازن منطقهای، باید عدالت اقتصادی رعایت شود. شهامت تاکید کرد: اگر قرار است اعتبارات بهصورت عادلانه توزیع شود، باید برای مناطق محروم سهم بیشتری در نظر گرفته شود تا فاصله محرومیت کاهش یابد.
شهامت از دهیاران خواستهای داشت و خاطرنشان کرد: دهیاران با تشکیل تعاونیها و مشارکت در طرحهای سرمایهگذاری، نقش فعالتری در توسعه روستاها ایفا کنند و قول داد دستگاههای اجرایی استان این اقدامات را حمایت کنند.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر