مشروح اخبار


» ۵۰ میلیارد تومان «بی‌بی‌حکیمه» گچساران جذب نشد/تاجگردون خطاب به مسولان اوقاف: «خیانت» کردید/ اولتیماتوم تند استاندار به مدیران ناکارآمد!



نشست بررسی پروژه‌های عمرانی و اقتصادی شهرستان‌های گچساران و باشت (سه‌شنبه، ۲ تیرماه ۱۴۰۵) در استانداری کهگیلویه و بویراحمد، فراتر از یک جلسه معمول اداری، صحنه کالبدشکافی یکی از تلخ‌ترین ناهماهنگی‌های مدیریتی در استان بود؛ جایی که افشای سوخت شدن ۵۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیصی برای حرم مطهر بی‌بی حکیمه (س)، انتقادات بی‌سابقه غلامرضا تاجگردون و هشدار شدیداللحن استاندار را به دنبال داشت.


به گزارش راک نیوز به نقل از کبنا نیوز، نشست بررسی پروژه‌های عمرانی و اقتصادی شهرستان‌های گچساران و باشت (سه‌شنبه، ۲ تیرماه ۱۴۰۵) در استانداری کهگیلویه و بویراحمد، فراتر از یک جلسه معمول اداری، صحنه کالبدشکافی یکی از تلخ‌ترین ناهماهنگی‌های مدیریتی در استان بود؛ جایی که افشای سوخت شدن ۵۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیصی برای حرم مطهر بی‌بی حکیمه (س)، انتقادات بی‌سابقه غلامرضا تاجگردون و هشدار شدیداللحن استاندار را به دنبال داشت.


سرآغاز یک چالش؛ از ادعای پیگیری تا تایید از دست رفتن بودجه

۵۰ میلیارد تومان بودجه بی‌بی حکیمه پرید / طوفان تاجگردون بر سر نصیر‌الاسلامی، مدیرکل اوقاف؛ خیانت کردی! بگویید بلد نیستم، حواسم نبود، دقت نکردم / و اولتیماتوم استاندار به مدیران ناکارآمد: بلد نیستید صراحتاً بگویید!بررسی این پرونده پرحاشیه زمانی کلید خورد که حجت‌الاسلام عباس نصیرالاسلامی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان، گزارش عملکرد دستگاه متبوع خود را آغاز کرد.


وی با تقدیر از تلاش‌های تاجگردون برای اخذ مبلغ ۵۰ میلیارد تومان جهت احداث زائرسرا و تعمیرات امامزاده بی‌بی حکیمه (س)، مدعیِ پیگیری‌های مستمر شد و گفت: ما سه بار در سازمان برنامه و بودجه کشور حضور یافتیم. حتی به ما خبر خوشِ ابلاغ اعتبار را هم دادند، اما ناگهان در شلوغی‌های پایان سال (جنگ تحمیلی رمضان)، این ردیف حذف شد.


نصیرالاسلامی تلاش کرد تا با ارائه فهرستی از نامه‌نگاری‌ها با حجت‌الاسلام خاموشی (رئیس سازمان اوقاف کشور) و پورمحمدی (رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور) برای احیای این گِره در سال جدید (۱۴۰۵) دفاعیات خود را تکمیل کند؛ دفاعیاتی که با پرسش صریح عیسی شهامت، معاون عمرانی استاندار قطع شد: نتیجه نهایی چه شد؟ خروجی نامه‌ها کجاست؟ پرسشی که مدیرکل اوقاف در پاسخ به آن تایید کرد بودجه سال گذشته از دست رفته و اکنون به دنبال احیای آن در ردیف‌های اعتباری سال جدید هستند!


طوفان تاجگردون: بی‌انگیزگی خود را پشت نامه‌ها پنهان نکنید!


تایید سوخت شدن این بودجه کلان، نقطه جوش این نشست بود. غلامرضا تاجگردون، نماینده مردم گچساران و باشت که به وضوح از تعلل اداره کل اوقاف خشمگین بود، رشته کلام را به دست گرفت و با ادبیاتی تند و صریح دستگاه اوقاف را به باد انتقاد گرفت.

فریاد تاجگردون بر سر اوقاف: خیانت کردید! / سهم شما از بی‌بی حکیمه فقط جمع کردن کیسه در ایام عید است!


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، با استفاده از واژه «خیانت» برای توصیف این فرصت‌سوزی بزرگ، خطاب به مدیران اوقاف افزود: ببینید، شما واقعاً در حق استان خیانت کردید. ما ۵۰ میلیارد تومان از ردیف متفرقه برای این پروژه کنار گذاشتیم، اما شما تازه در ماه یازدهم سال (بهمن‌ماه) یادتان افتاده که به دنبال اعتبار آن بیفتید! چه کسی ماه یازدهم تازه به دنبال پول می‌رود؟ چطور دستگاه‌هایی مثل محیط زیست و جهاد دانشگاهی پولشان را از همان جدول اعتباری گرفتند، اما شما نتوانستید؟


عادت کرده‌اید غبارروبی کنید و کیسه‌ها را ببرید!


تاجگردون که از بی‌تفاوتی مدیریتی به شدت گلایه‌مند بود، در جملاتی کوبنده و صریح گفت: آقا جان! خیلی راحت بگویید نمی‌توانم، بگویید بلد نیستم، حواسم نبود، دقت نکردم یا اصلاً انگیزه ندارم! در استانی که برای پیدا کردن ۵ یا ۱۰ میلیارد تومان بودجه مشکل داریم، ۵۰ میلیارد تومان پول نقد برای حرم بی‌بی حکیمه (س) گذاشته شد تا برای رفاه حال مردم یک زائرسرا ساخته شود.


وی با کنایه‌ای سنگین و معنادار به رویکرد اوقاف در قبال این امامزاده تصریح کرد: ببخشید که این را می‌گویم؛ اما شما فقط عادت کرده‌اید در ایام عید به آنجا بروید، یک غبارروبی کنید، کیسه‌های را جمع کنید و برگردید! ۵۰ میلیارد تومان پول قلمبه برای این منطقه آمده بود که به راحتی از دست رفت.


«ردیف مشاهیر» برای امامزاده؟ مسخره‌ترین حرف ممکن است!


نماینده گچساران در ادامه صحبت‌های خود، راه‌حل‌های فعلی اوقاف برای جبران این اشتباه از طریق نامه‌نگاری را به باد انتقاد گرفت و اظهار داشت: البته من از سازمان برنامه و بودجه هم گله‌مندم و ابلاغ اعتبار را در ۱۰ اسفند گرفتیم؛ اما مسخره‌ترین حرفی که امروز می‌زنید این است که می‌خواهید بودجه را با نامه‌نگاری به آقای پورمحمدی (رئیس سازمان برنامه و بودجه) از “ردیف مشاهیر” بگیرید! امامزاده چه ربطی به ردیف مشاهیر کشور دارد؟


تاجگردون با ابراز تاسف عمیق از این سطح از ناآگاهی اداری خاطرنشان کرد: من اصلاً رویم نمی‌شود چنین حرفی را به رئیس سازمان برنامه و بودجه بزنم؛ اگر امضا هم کرده باشد، ما را مسخره می‌کند. ما پول قلمبه و نقد خودمان را نگرفته‌ایم، حالا باید برویم آنجا سر التماس را باز کنیم؟ من واقعاً برای این وضعیت نگران و متأسفم.

۵۰ میلیارد تومان بودجه بی‌بی حکیمه پرید / طوفان تاجگردون بر سر نصیر‌الاسلامی، مدیرکل اوقاف؛ خیانت کردی! بگویید بلد نیستم، حواسم نبود، دقت نکردم / و اولتیماتوم استاندار به مدیران ناکارآمد: بلد نیستید صراحتاً بگویید!

تاجگردون با بی‌اثر خواندن دل‌خوش کردن به نامه‌نگاری‌ها، با استناد به یک ضرب‌المثل معروف یادآور شد که «خر با پیام آب نمی‌خورد!» و نیازمند پیگیری میدانی است. وی افزود: روم نمی‌شود به رئیس سازمان برنامه و بودجه بگویم بودجه‌ای که امضا کردی را نتوانستیم جذب کنیم. من در تهران برای گرفتن این ارقام می‌جنگم تا استاندار و مدیران در استان بتواند کار کند، اما شما پیگیری نمی‌کنید. مردم که این سلسله مراتب و نامه‌نگاری‌ها را نمی‌فهمند؛ مردم می‌خواهند به یک زائرسرا بروند، زیر پایشان تمیز باشد، ترددشان راحت باشد و یک آب سالم گیرشان بیاید.


برای اثبات عمق فاجعه مدیریتی، تاجگردون در میان صحبت‌هایش از مدیرکل اوقاف پرسید: کل بودجه عمرانی اوقاف در سال گذشته چقدر بود؟» وقتی نصیرالاسلامی پاسخ داد «۳۴ میلیارد تومان» تاجگردون پرسید: «چقدر تخصیص گرفتید؟» و پاسخ تکان‌دهنده مدیرکل اوقاف تنها یک کلمه بود: «صفر!»


اعتراف به یک اشتباه محاسباتی فاحش


در ادامه این چالش نفس‌گیر، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان پرده از یک اشتباه استراتژیک در مجموعه خود برداشت و اذعان کرد: در شهریور و مهرماه سال گذشته، ۳۰ میلیارد تومان از این مبلغ به ما تخصیص داده شد، اما به ما گفتند این مبلغ کم است و اجازه دهید بیشتر شود. ما هم اشتباه کردیم و به همان ۳۰ میلیارد تومان بسنده نکردیم و در نهایت همان هم پرید!


خوش‌باوری اداری‌ای که تاجگردون در پاسخ به آن گفت: «حالا می‌روید پیش آقای خاموشی (رئیس سازمان اوقاف کشور) و می‌گویید بودجه استان را از دست دادم، از منابع ملی سازمان به ما پول بدهید؟ او هم می‌گوید پولی در بساط ندارم!»


غلامرضا تاجگردون در واکنش به ادعای نامه‌نگاری‌های مکرر اداره کل اوقاف، خط بطلانی بر این توجیهات اداری کشید و با صراحت گفت: «آقا جان! نامه‌نگاری به تنهایی هیچ اهمیتی ندارد؛ مهم به نتیجه رسیدن آن نامه است که در این مورد حتی به مرحله ابلاغ هم نرسید.»


وی سپس روی سخن خود را به یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد چرخاند تا از رنجِ چانه‌زنی‌ها و هزینه‌های سیاسی در مرکز پرده بردارد. نماینده گچساران با گلایه شدید از خروجیِ صفرِ دستگاه‌های استانی در این پرونده افزود: آقای دکتر رحمانی! می‌خواهم این را به شما بگویم؛ مسئله من فقط سوخت شدن این پول نیست؛ درد اینجاست که فحش و ترکش‌های پیگیری این بودجه‌ها را من باید در تهران بخورم، اما در نهایت اینجا در استان هیچ نتیجه‌ای نگیریم!


در سازمان برنامه نمی‌دانستند بی‌بی حکیمه (س) کجاست!


اوج استیصال تاجگردون زمانی نمایان شد که وی با روایت تلخی از ناآشنایی مدیران پایتخت با ظرفیت‌های مذهبی استان، از تلاش‌های فردی خود برای توجیه مدیران کشوری گفت.


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطرنشان کرد: باور کنید من تا مدت‌ها در راهروهای سازمان برنامه و بودجه تهران در حال توضیح دادن بودم که اصلاً بی‌بی حکیمه (س) کیست و کجاست! مدیران مرکز واقعاً نمی‌دانستند این امامزاده متعلق به کجاست و من مجبور بودم تک‌تک این موارد را برای آن‌ها جا بیندازم تا بودجه را مصوب کنند.


وی در ادامه این بخش از سخنانش، با لحنی آمیخته به ناامیدی و در عین حال اتمام‌حجت با مدیران اوقاف تصریح کرد: ما این مسیر سخت را در تهران رفتیم؛ این بودجه دیگر مال شما بود که باید می‌رفتید و آن را چنگ می‌زدید و می‌گرفتید. آقای استاندار واقعاً تعارف نکنید.


ضرب‌الاجل و اولتیماتوم استاندار به مدیران کم‌کار


یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد که تا این لحظه نظاره‌گر این تقابل و مدافع منافع استان بود، با قاطعیت وارد بحث شد و آب پاکی را روی دست دستگاه اوقاف ریخت.


رحمانی با تاکید بر اینکه فرصت‌سوزیِ اعتبارات به هیچ‌وجه قابل اغماض نیست، خطاب به نصیرالاسلامی دستور داد: «۵۰ میلیارد تومان استان از دست رفته است. شما باید این خسارت و این سرمایه‌گذاری بر باد رفته را شخصاً از منابع ملی خودِ سازمان اوقاف جبران کنید.»


استاندار کهگیلویه و بویراحمد در پایان این نشست که حکم زنگ خطری برای تمامی دستگاه‌های اجرایی داشت، شمشیر را برای مدیران کم‌کار از رو بست و خط‌نشان کشید: مجموعه مدیریت ارشد استان پیرامون منافع و حقوق مردم عادی با هیچ‌کس تعارف ندارد. بارها مطرح کرده‌ام و امروز هم تکرار می‌کنم؛ مدیرانی که نمی‌توانند کار کنند، یا بروند مسلط شوند و مشکلات را حل کنند، یا دیگر در جلسات حاضر نشوند.



تاریخ انتشار : دیروز, 23:25



» اخبار مرتبط:

  • انتصاب مدیرکل جدید اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد
  • رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گچساران: بزودی سه طرح بزرگ رفاهی و خدماتی در حرم بی بی حکیمه (س)اجرایی می شود
  • حرم مطهر بی بی حکیمه (س) آماده پذیرایی از زائران نوروزی است
  • توجه ویژه به بقعه بی بی حکیمه (س) نیازمند همت مضاعف و همکاری دستگاه های اجرایی متولی
  • نیاز به 100میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های عمرانی امامزادگان گچساران
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟