مشروح اخبار


» رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد: اصلاح بازار مصالح ساختمانی با رویکرد تدریجی و کارشناسی انجام می‌شود



نشست هم‌اندیشی بررسی ضوابط مراکز تولید و عرضه مصالح ساختمانی با حضور انتظام سهمگین رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد، فرشته ضرغامپور بویراحمدی مدیرکل استاندارد استان، ابراهیم قنبری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان و مهرداد الهی رئیس اتاق اصناف شهرستان بویراحمد برگزار شد.


به گزارش راک نیوز،نشست هم‌اندیشی بررسی ضوابط مراکز تولید و عرضه مصالح ساختمانی با حضور انتظام سهمگین رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد، فرشته ضرغامپور بویراحمدی مدیرکل استاندارد استان، ابراهیم قنبری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان و مهرداد الهی رئیس اتاق اصناف شهرستان بویراحمد برگزار شد.


 هدف از این نشست، بررسی چالش‌ها، تبیین وظایف دستگاه‌های مسئول و آغاز فرآیندی برای ساماندهی این حوزه عنوان شد.*


در این نشست، *انتظام سهمگین رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان* با تأکید بر ضرورت آغاز یک حرکت جمعی برای ساماندهی وضعیت موجود اظهار کرد: هدف از برگزاری این جلسه ایجاد همفکری میان دستگاه‌های مرتبط است تا خلأهای موجود در حوزه تولید، توزیع و نگهداری مصالح ساختمانی شناسایی و برای رفع آن‌ها برنامه‌ریزی شود.


وی با اشاره به برخی ناهماهنگی‌ها در صدور مجوزها و نحوه استقرار واحدهای مصالح‌فروشی در ورودی شهر یاسوج افزود: گاهی بدون توجه به پیامدهای ترافیکی، زیست‌محیطی و منظر شهری، واحدهایی در ورودی شهر مستقر می‌شوند که ورود کامیون‌های سنگین و فعالیت‌های مرتبط با آن‌ها می‌تواند مخاطراتی برای شهروندان ایجاد کرده و سیمای شهری را تحت تأثیر قرار دهد.


سهمگین همچنین به نبود ضابطه‌های مشخص در نحوه نگهداری و عرضه مصالح ساختمانی اشاره کرد و گفت: شهروندان باید از کیفیت و منشأ مصالح ساختمانی اطلاع داشته باشند، در حالی که در برخی موارد حتی ابتدایی‌ترین اطلاعات مانند بارنامه یا مشخصات محصول نیز در اختیار خریداران قرار نمی‌گیرد.


رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با اشاره به آسیب‌های زیست‌محیطی ناشی از برداشت‌های بی‌رویه شن و ماسه و فعالیت برخی8 واحدهای معدنی تصریح کرد: منابع طبیعی سرمایه‌های ارزشمند استان هستند و برداشت از معادن باید بر اساس ظرفیت و با نظارت دقیق انجام شود. در برخی مناطق، برداشت‌های گسترده موجب تخریب چشم‌اندازهای طبیعی شده است.


وی همچنین معضل دپوی نخاله‌های ساختمانی را از دیگر چالش‌های موجود برشمرد و افزود: لازم است شهرداری با تعیین محل‌های مشخص برای تخلیه نخاله‌ها و اطلاع‌رسانی مناسب، از آسیب به محیط‌زیست و طبیعت اطراف شهر جلوگیری کند.


سهمگین با تأکید بر اینکه این نشست آغاز یک فرآیند اصلاحی است، خاطرنشان کرد: رویکرد ما برخوردهای شتاب‌زده و مقطعی نیست، بلکه با همفکری دستگاه‌های مسئول و اجرای برنامه‌ای تدریجی و کارشناسی، به دنبال بهبود شرایط و رفع مشکلات موجود هستیم.


در ادامه نشست، *ابراهیم قنبری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان* با بیان اینکه بسیاری از نابسامانی‌های فعلی نتیجه رشد شتاب‌زده شهرها در سال‌های گذشته است، بر ضرورت انجام کار کارشناسی، هماهنگی میان دستگاه‌ها و تهیه بانک اطلاعاتی دقیق از واحدهای فعال و وضعیت مجوزهای آن‌ها برای برنامه‌ریزی و نظارت مؤثر تأکید کرد.


همچنین *فرشته ضرغامپور بویراحمدی مدیرکل استاندارد استان* با اشاره به چالش‌های موجود در حوزه استاندارد مصالح ساختمانی، خواستار تشدید نظارت بر واحدهای فاقد مجوز، انجام بازدیدهای مشترک میان دستگاه‌های مسئول و توجه ویژه به نحوه نگهداری و دپوی مصالح ساختمانی شد و همکاری بین‌بخشی را لازمه ارتقای کیفیت این حوزه دانست.


در ادامه، *مهرداد الهی رئیس اتاق اصناف شهرستان بویراحمد* با اشاره به اینکه صدور مجوزهای صنفی از طریق سامانه ملی مجوزها انجام می‌شود، بر ضرورت تدوین ضوابط و دستورالعمل‌های مشخص برای نظارت‌های پسینی تأکید کرد و گفت اجرای طرح‌هایی مانند انتقال صنوف آلاینده به خارج از شهر، مستلزم فراهم شدن زیرساخت‌های لازم است.


در پایان این نشست، حاضران بر استمرار جلسات کارشناسی و تدوین راهکارهای عملی برای ساماندهی تولید و عرضه مصالح ساختمانی تأکید کردند؛ اقدامی که می‌تواند نقش مؤثری در ارتقای کیفیت ساخت‌وساز، حفظ محیط‌زیست و بهبود سیمای شهری استان کهگیلویه و بویراحمد ایفا کند.



تاریخ انتشار : امروز, 08:12



» اخبار مرتبط:

  • رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد در جلسه شورای فنی استان: نظارت مستمر و مطالعات دقیق، رمز موفقیت طرح‌های عمرانی است
  • رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان خبر داد؛ تحقق ۱۰۰ درصدی جذب اعتبارات سال ۱۴۰۳ در کهگیلویه و بویراحمد
  • موافقت اعضای اولین کمیته علائم استاندارد کهگیلویه و بویراحمد در سال ۹۹ با صدور ۹ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری
  • برگزاری هفتمین جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری استان کهگیلویه و بویراحمد
  • ششمین جلسه شورای فنی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟