مشروح اخبار


» تقویت جایگاه واقعی اقتصاد استان با رفع چالش‌های گردشگری



استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت با رفع چالش‌های گردشگری، جایگاه واقعی حوزه اقتصادی استان تقویت می‌شود.


 استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت با رفع چالش‌های گردشگری، جایگاه واقعی حوزه اقتصادی استان تقویت می‌شود.


به گزارش راک نیوز به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری کهگیلویه و بویراحمد، یداله رحمانی در دیدار با محسنی بندپی معاون وزیر گردشگری به تشریح قابلیت‌های منحصر به فرد استان پرداخت و گفت: استان حدود یک درصد وسعت و یک درصد جمعیت کشور را دارد، اما در حوزه‌های مختلف از جمله نفت، گاز، جنگل، کشاورزی و گردشگری، ظرفیت‌های چشم‌گیری داریم.

استاندار با بیان اینکه، این استان ۲۵ درصد تولید نفت خام کشور را دارد و دومین تولیدکننده گاز به شمار می‌رود، افزود: ۵۶ درصد مساحت استان را جنگل تشکیل می‌دهد که سرانه آن به ازای هر نفر شش برابر متوسط جهانی است.

وی با اشاره به ظرفیت استان در حوزه کشاورزی و شیلات و  رتبه سوم تولید ماهی در کشور با ۲۵ هزار تن تولید سالانه، عنوان کرد: ۳۹ درصد از انواع گیاهان دارویی کشور در این استان یافت می‌شوند که ۴۵ قلم گیاه منحصر به‌فرد است.

رحمانی، دارا بودن ۱۰ درصد از آبهای روان کشور در این استان را از دیگر قابلیت‌ها دانست و با اشاره به پتانسیل‌های گردشگری، خاطرنشان کرد: ۳۰۰ اثر طبیعی، ۲ هزار اثر تاریخی که ۷۷۸ اثر آن ثبت ملی شده و بلادشاپور  به عنوان تنها اثر ثبت جهانی بخشی از ظرفیت‌های گردشگری استان است.

به گفته استاندار ۳۰۰ جاذبه مذهبی با دارا بودن ظرفیت‌های بوم گردی و جوامع عشایری از دیگر ظرفیت‌های استان است اما با وجود این ظرفیت‌ها، به دلیل برخی چالش‌ها، نتوانسته‌ایم گردشگری را آنطور که شایسته است رونق بخشیم.  

استاندار، مهمترین موانع پیشرو را اینگونه برشمرد و گفت: شرایط خاص جغرافیایی و اینکه ۵۶ درصد مساحت استان دارای شیب بالای ۱۵ درصد بوده که اجرای پروژه‌ها را پرهزینه کرده است.  

وی ضوابط سختگیرانه استقرار صنایع در مناطق جنگلی را از دیگر چالش‌ها دانست و بیان کرد: نبود آزادراه و خط ریلی از دیگر چالش‌ها است، اگرچه پیگیری‌هایی برای اتصال به شبکه ریلی کشور در حال انجام است، اما نیازمند حمایت در سطح ملی هستیم.   

استاندار، محدودیت‌های فرودگاهی و  تسهیلات تکلیفی ناکافی را از دیگر مشکلات دانست و ابراز داشت: ۵۰ پروژه‌ نیمه تمام در حوزه گردشگری وجود دارد که بیش از ۱۶ مورد آن دارای پیشرفت فیزیکی ۵۰ تا ۹۰ درصد است که به دلیل ممنوعیت اعطای تسهیلات مجدد متوقف شده‌اند.

رحمانی، خواستار تأمین اعتبار برای تکمیل موزه میراث فرهنگی استان شد و گفت: پروژه ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل به ۴۰ میلیارد تومان نیاز دارد، در حال حاضر بیش از هشت هزار و ۹۰۰ قطعه شی تاریخی در شرایط نامناسبی نگهداری می‌شوند.

 وی اظهار امیدواری کرد با رفع این چالش‌ها، گردشگری بتواند به جایگاه واقعی خود در اقتصاد استان برسد.

 معاون وزیر گردشگری هم در این دیدار  با اشاره به پتانسیل‌های بی‌نظیر استان گفت:  کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن جنگل‌های متراکم، رودخانه‌های خروشان، چشم‌اندازهای کوهستانی و زندگی عشایری، یکی از غنی‌ترین مناطق کشور در حوزه طبیعت‌گردی است و این استان می‌تواند به عنوان مقصدی برتر برای گردشگران داخلی و خارجی مطرح شود.  

انوشیروان محسنی بندپی افزود: متأسفانه سال‌ها از ظرفیت‌های گردشگری کشور غفلت شده است، درحالی که این صنعت می‌تواند نقش کلیدی در اقتصاد مقاومتی، اشتغال‌زایی، توسعه منطقه‌ای و حتی دیپلماسی عمومی ایفا کند.

معاون وزیر گردشگری با اشاره به برنامه‌های این وزارتخانه تصریح کرد: وزارتخانه سه راهبرد ارتقای جایگاه گردشگری در حکمرانی ملی، فعال‌سازی دیپلماسی گردشگری و جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی را دنبال می‌کند.

وی با اشاره به حضور فعال ایران در نمایشگاه‌های بین‌المللی مانند دبی خاطرنشان کرد: پس از یک دهه وقفه، با حمایت مالی وزارتخانه، غرفه ایران در نمایشگاه دبی برپا شد تا فرصتی برای معرفی جاذبه‌های کشور به جهانیان باشد.

محسنی بندپی با اشاره به محدودیت منابع مالی عنوان کرد: برای تحقق پروژه‌های گردشگری از صندوق توسعه ملی چهار همت و از بانک مرکزی ۲۰ همت اوراق قرضه جذب شده است و همچنین با پیگیری‌های انجام‌شده برای اولین بار بخشی از منابع صندوق پیشرفت و توسعه به پروژه‌های بوم‌گردی و صنایع‌دستی اختصاص یافته است.  

وی افزود با اولویت‌دهی به پروژه‌های بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی، می‌توانیم از هدررفت منابع جلوگیری کنیم و استان کهگیلویه و بویراحمد نیز نیازمند شناسایی پروژه‌های شاخص، مانند هتل‌های سه ستاره و بالاتر است تا در اولویت تخصیص بودجه قرار گیرد.  


 معاون وزیر گردشگری با تأکید بر لزوم معرفی بهتر استان پیشنهاد داد: می‌توان با برگزاری نمایشگاه یا همایش تخصصی سرمایه‌گذاری در تهران یا یاسوج، فرصت‌های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد را به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی معرفی کرد و این رویداد می‌تواند همراه با بازاریابی هدفمند و دعوت از آژانس‌های مسافرتی باشد.

تمام//



تاریخ انتشار : امروز, 13:43



» اخبار مرتبط:

  • استاندار مزیت‌های سرمایه‌گذاری کهگیلویه وبویراحمد را تشریح کرد
  • بیمه ایران خدمات خود در این استان را گسترش دهد
  • استاندار خبر داد: کهگیلویه و بویراحمد دارای بالاترین سرانه جنگلی ایران
  • دیدار رییس، مدیران و معاونین بخش کشاورزی  کهگیلویه وبویراحمد با استاندار
  • بازدید استاندار کهگیلویه وبویراحمد از شرکت دارویی زردبند 
  • » اشتراک گزاری خبر

    • یاسوج

    • امروز, 16:22
    • گروه کاربری: ميهمان
    • آیدی یاهو: {yahoo}
    • تاریخ عضویت: --
    • وضعيت:
    • خبر
    • نظر
    ^
    سلام یکی از افراد که باعث بی رغبت شدن افراد نسبت به طرح های گردشگری استان می شود شخص آقای مهندس احمدی رئیس اجرایی اداره کل گردشگری است ایشان با دوستان خود در طرح گردشگری چند هکتاری شراکت دارند و هر سرمایه گزاری میاد فقط پیشنهاد شراکت در اون طرح را می دهند در غیر اینصورت انقدر سنگ اندازی می کند که سرمایه گزار بی خیال طرح گردشگری بشه و ... لطفا این آقا را مشاوره بدید
    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟