رئیس دادگستری شهرستان لنده در جلسه پیشگیری از وقوع جرم این شهرستان گفت: یکی از مهمترین ملزومات در روند پیشگیری از وقوع جرم در حوزه تصرفات زمینهای دولتی و شخصی اجرای طرح کاداستر است.
رئیس دادگستری شهرستان لنده در جلسه پیشگیری از وقوع جرم این شهرستان گفت: یکی از مهمترین ملزومات در روند پیشگیری از وقوع جرم در حوزه تصرفات زمینهای دولتی و شخصی اجرای طرح کاداستر است.
به گزارش راک نیوز،جلسه پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شهرستان لنده با محوریت اجرای طرح کاداستر در لنده با حضور بخشداران مرکزی و موگرمون، رؤسای ادارات ثبت و اسناد شهرستانهای کهگیلویه، چرام و لنده، منابع طبیعی، بنیاد مسکن، جهاد کشاورزی و کارشناسان این اداره در محل سالن جلسات دادگستری شهرستان لنده برگزار شد.
رضا رستم نژاد در ابتدای این جلسه با گرامیداشت حماسه سوم خرداد و سالروز آزاد سازی خرمشهر و اشاره به اهمیت جلسات پیشگیری از وقوع جرم گفت: برخی از مسائل و مشکلات را میتوان با ارائه برخی راهکارها و مسائل در حوزه جرم بهخصوص در زمینه تصرفات اراضی با روشنگری عمومی و اجرای طرح کاداستر جلوگیری کرد.
رئیس دادگستری شهرستان لنده گفت: صدور سند اراضی ملی و شخصی در قالب طرح ملی کاداست میتواند از دسترسی به اموال بیتالمال جلوگیری کند.
وی افزود: همه ادارات باید نسبت به تعین مالکیت معنوی و حقوقی زمینهای دولتی نهایت همراهی و همکاری لازم را اعضای کارگروه کاداستر شهرستان داشته باشند.
رستم نژاد گفت: هدف اصلی از برگزاری این جلسه رفع مشکلات حوزه زمینهای بلاتکلیف در حوزههای منابع طبیعی، بنیاد مسکن، جهاد کشاورزی و اداره ثبت و اسناد و املاک است.
وی افزود: تمامی زمینهای بلاتکلیف شهرستان با اجرای طرح کاداستر تعیین تکلیف میشوند؛ لذا باید همه ادارات بهخصوص اداره ثبت و اسناد در خصوص سنددار کردن این زمینها اقدام کند.
رستم نژاد گفت: در کشور ما نیز برابر ماده ۱۵۶ قانون ثبتاسناد و املاک کشور مصوب ۱۸ دی ۱۳۵۱ سازمان ثبتاسناد و املاک کشور را موظف به «تهیه نقشه املاک بهصورت نقشه کاداستر» کرده است.
وی در ادامه گفت: اجرای طرح کاداستر مزایای بسیار زیادی دارد که در اثبات مالکیت حقوقی و فردی دیگر فرد مالک نیاز به خیلی از مسائل و مشکلات دیگر نیست.
رئیس دادگستری شهرستان لنده گفت: در جاده لنده به تراب وقتی مالک شکایت کند میتواند در کمترین زمان ممکن روند اجرایی آن انجام میشد؛ ولی وقتی فردی اسناد حقوقی و مالکیتی مستندی ندارد بحث اثبات مالکیت آن با استعلامات اجرایی بسیار سخت است.
موسوی اصل در ادامه تأکید کرد: فتح خرمشهر یکی از ارزشمندترین داراهایی کشور در خزانه ایران اسلامی است که هرگز به فراموشی سپرده نخواهد شد.
رئیس اداره ثبت و اسناد شهرستانهای کهگیلویه، چرام و لنده گفت: ماهیت فتح خرمشهر یعنی ندادن خاک و تثبیت مالکیت حقیقی و حقوقی ایران اسلامی است.
وی افزود: تثبیت و تعیین مالکیت یک اصل مهم و غیرقابلانکار است که پس از ۱۱۳ سال بحث اجرای مالکیت و صدور سندهای زمینهای مسکونی، زراعی و دولت یکی از مهمترین اصولی است که اجرایی شده است.
موسوی اصل خاطرنشان کرد: در اراضی زراعی در چند روستای مهم بخش موگرمون و مرکزی بیش از ۹۵درصد است و اراضی ملی نیز ۱۰۰ درصد است و در خصوص روستاها نیز ۷۵درصد طرح هادی روستاها اجرایی شده است.
وی افزود: گستردهترین حوزه استحفاظی استان کمترین نیرو را داریم؛ ولی یک نفر کارشناس حقوقی و یک نفر نقشهبردار برای شهرستان لنده اختصاص دادیم که یک روز در هفته کارهای اجرایی لنده را انجام میدهد.
وی افزود: تشکیل پرونده و روند اجرایی ادامه کار در سطح روستاها امسال به جهاد کشاورزی واگذار شده است.
موسوی اصل گفت: در بحث استقلال اداره ثبت و اسناد لنده نیز در صورت واگذاری ساختمان مناسب مشکلی برای راهاندازی نداریم؛ ولی مجوز احداث ساختمان اداره ثبت و اسناد لنده و بهمئی نیز صادر شده است.
ربانی صفت در ادامه گفت: بنیاد مسکن شهرستان لنده از سال ۱۳۶۰ تا کنون بیش از یک هزار و ۵۰۰ سند در سطح شهرستان لنده با همکاری اداره ثبت صادر کرده است.
رئیس بنیاد مسکن شهرستان لنده گفت: تداخل طرح کاداستر با طرح هادی نباید مانعی برای اجرای طرح هادی و حتی توسعه روستاها شود.
وی افزود: نباید زمینی که در محدوده طرح هادی بهعنوان حوزه استحفاظی روستا آمده است در طرح کاداستر در حوزه زمینهای ملی و زراعی تعریف شود.
ربانی صفت گفت: اسناد مالکیتی شهرک فجر ۲۲ هکتار، شهید رجایی ۲۰ هکتار و سایر روستاها شهر لنده را اخذ و مابقی نیز در حال طی مراحل قانونی اسناد مالکیتی هستیم.
عطب الله بیژنی رئیس جهاد کشاورزی شهرستان لنده گفت: بیش از ۵۰ پلاک سند زراعی در شهرستان داریم که تا کنون بیش از ۹۵درصد اجرایی شده است.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان لنده گفت: بیشترین همراهی و همکاری را در بحث اجرای طرح کاداستر را جهاد کشاورزی با اداره ثبت و اسناد شهرستان کهگیلویه، چرام و لنده دارد.
در ادامه نیز عادل مرادی گفت: اجرای طرح کاداستر یکی اصل مهم در زمینه پیشگیری از جرائم و تصرفات در روستاها و مزارع حتی اراضی دولتی است.
بخشدار موگرمون گفت: اجرای این طرح در بخش موگرمون با یک همدلی خوب بین دولت و مردم در حال اجراست که امیدواریم روشنگری و آگاهیبخشی درستی نیز در این زمینه صورت گیرد.
در ادامه نیز امین شفایی تأکید کرد: بحث اختلافات ملکی و ملی در روستاها یک مسئله بسیار مهمی است که اگر بهدرستی رفع نشود این اختلافات منجر به برخی درگیریهای درون طایفهای خواهد شد؛ ولی اگر طرح کاداستر اجرایی شود این اختلافات به کمترین سطح ممکن خواهد رسید.
بخشدار مرکزی لنده گفت: توجیه درست مردم و آگاهیبخشی نسبت به اجرای طرح کاداستر بسیار مهم است.
وی افزود: انتظاری که داریم در روند اجرای طرح کاداستر بحث طرح هادی در روستاها تحتالشعاع قرار نگیرد که بعداً مشکلات و موانع قانونی اجرایی شود.
شفایی گفت: تغییر کاربری زمینهای کشاورزی و ملی بسیار مهم است که با اجرای طرح کاداست این مهم نیز اجرایی خواهد شد.
وی افزود: عدم تصویب طرح تفضیلی شهرلنده باعث شده است تا قیمت زمین با شهرهای بزرگ استان برابری کند که متأسفانه زمین در لنده هما ولی معارضین اجازه واگذاری این زمینها که در محدوده ملی نیز هستند را نمیدهند.
انتهای خبر/خبرگزاری
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر