مشروح اخبار


» مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد خبر داد: طرح ۵۷ میلیارد تومانی آبخیزداری در بهمئی؛ سیلاب مهار، کشاورزی پایدار



مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد از طرح ۵۷ میلیارد تومانی آبخیزداری در بهمئی خبر داد.


مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد از ایمن‌سازی ۱۴ روستای بهمئی در برابر سیلاب‌های فصلی خبر داد و گفت: پروژه پخش سیلاب حوزه آبخیز «کت» در حال اجرا است که علاوه بر مهار روان‌آب‌های مخرب، نقش حیاتی در تقویت سفره‌های زیرزمینی و پایداری کشاورزی منطقه ایفا خواهد کرد.

به گزارش راک نیوز،سیدجمال موسویان، صبح روز پنجشنبه ۲۱ خردادماه، در حاشیه بازدید از پروژه پخش سیلاب حوزه آبخیز «کت» بهمئی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: این طرح با اعتباری بالغ بر ۵۷ میلیارد تومان از محل مسئولیت‌های اجتماعی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در حال اجرا است.

وی با اشاره به ماهیت مشارکتی این پروژه افزود: این عملیات عمرانی طی یک تفاهم‌نامه سه‌جانبه میان شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران، اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و بسیج سازندگی در دست اجراست که نشان‌دهنده تعامل مطلوب دستگاه‌های اجرایی برای خدمت‌رسانی به مناطق محروم است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد، ضرورت اجرای این پروژه را آسیب‌شناسی مناطق بالادست برشمرد و گفت: حوزه بالادست این پروژه با مساحتی حدود ۳۶۱۴ هکتار، به دلیل زمان تمرکز پایین روان‌آب‌ها، همواره آبستن سیلاب‌های مخرب بود که خسارات زیادی را به بار می‌آورد.

موسویان با بیان اینکه اجرای عملیات آبخیزداری و درختکاری در اطراف حوضچه‌های پخش سیلاب، نقشی حیاتی در امنیت منطقه دارد، تاکید کرد: با تکمیل این پروژه، تعداد ۱۴ روستای پایین‌دست از خطر سیلاب‌های فصلی محفوظ خواهند ماند.

وی همچنین تصریح کرد: مدیریت روان‌آب‌ها علاوه بر حفظ اراضی کشاورزی، جاده‌ها و تأسیسات زیربنایی، تأثیر چشمگیری بر تقویت سفره‌های آب زیرزمینی و ذخیره منابع آبی منطقه خواهد داشت و در کنار آن، بسترهای لازم برای ایجاد ظرفیت‌های جدید گردشگری در شهرستان بهمئی را فراهم می‌کند.

اکبر زکی‌نژاد، مدیر جهاد کشاورزی بهمئی در حاشیه این بازدید، اجرای این طرح را یکی از مطالبات به‌حق کشاورزان منطقه دانست و گفت: با توجه به خشکسالی‌های سال‌های اخیر و اهمیت مدیریت منابع آبی، اجرای پروژه پخش سیلاب در حوزه «کت» یک اقدام راهبردی برای کشاورزی این شهرستان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به خسارات سالانه سیلاب به اراضی کشاورزی اظهار کرد: در گذشته بارش‌های ناگهانی و روان‌آب‌ها علاوه بر تخریب اراضی حاصلخیز، موجب شست‌وشوی خاک و کاهش کیفیت مزارع می‌شد، اما با عملیاتی شدن این پروژه، علاوه بر مهار سیل، شاهد کنترل فرسایش خاک و تثبیت اراضی کشاورزی پایین‌دست خواهیم بود.

مدیر جهاد کشاورزی بهمئی افزود: تزریق این حجم از آب به سفره‌های زیرزمینی از طریق عملیات پخش سیلاب، موجب احیای چاه‌ها و چشمه‌های منطقه شده و پایداری تولید در بخش کشاورزی و باغداری را برای کشاورزان بهمئی به ارمغان می‌آورد.

زکی‌نژاد در پایان خاطرنشان کرد: این پروژه تنها یک طرح عمرانی نیست، بلکه بستری برای تقویت معیشت روستاییان و افزایش سطح زیرکشت در اراضی مستعدی است که تا پیش از این در معرض تهدید سیلاب قرار داشتند؛ بنابراین انتظار می‌رود با بهره‌برداری کامل از آن، شاهد رونق بیش از پیش تولیدات کشاورزی و دامپروری در این بخش باشیم.




تاریخ انتشار : امروز, 15:03



» اخبار مرتبط:

  • روز دوم هفته منابع طبیعی در گچساران چگونه گذشت؟
  • با حضور استاندار و مدیرکل منابع طبیعی استان: پروژه آبخیزداری و پخش سیلاب شهرستان بهمئی با 570 میلیارد ریال کلنگ زنی شد+تصاویر
  • کنترل ۱۲۰ هزار مترمکعب سیلاب در کهگیلویه
  • شاهکار سازه ‌های آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد در مهار سیلاب بارش‌های اخیر
  • معجزه آبخیزداری در کهگیلویه و بویراحمد با ذخیره ۶۰۰ میلیون متر مکعب نزولات سال آبی ۱۴۰۵_۱۴۰۴
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟