اولین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان در سال جاری، امروز با حضور افراسیاب رئیس کل دادگستری، ملک حسینی دادستان مرکز استان، حسنی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان و سایر اعضا برگزار شد.
به گزارش راک نیوز،اولین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان در سال جاری، امروز با حضور افراسیاب رئیس کل دادگستری، ملک حسینی دادستان مرکز استان، حسنی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان و سایر اعضا برگزار شد.
افراسیاب رئیس کل دادگستری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به سامانه پنجره واحد زمین، گفت: تشکیل پنجره واحد از اقدامات ماندگار دولت است که علاوه بر اینکه دعاوی مدنی را کاهش میدهد به کاهش دعاوی کیفری نیز کمک خواهد کرد، ضمن اینکه کاداستر (حدنگاری اراضی) نیز در پیشگیری از جرائم موثر است که باید به اداره کل ثبت اسناد در طرح کاداستر کمک کنیم.
در این جلسه همچنین جاویدبخت مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد به ارائه گزارش وضعیت سامانه پنجره واحد زمین پرداخت.
جاویدبخت عنوان کرد منابع طبیعی استان در راستای حفاظت از انفال، همواره با قاطعیت و نظارت مستمر در جهت جلوگیری از تضییع حقوق بیت المال و جلوگیری از زمین خواری به عنوان یک دستگاه حاکمیتی در عرصه های منابع طبیعی نهایت تلاش و کوشش را دارد. از طرفی دستگاه های قضایی و نظارتی نیز در این امر خطیر و مهم، با منابع طبیعی به طور مستمر و فعال، تلاش و همکاری دارند که منجر به انجام اقدامات بسیار خوبی شده است، لذا از زحمات شبانه روزی آنها تقدیر و تشکر به عمل می آید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان افزود در دولت سیزدهم، دولت مردمی شهید آیت الله رئیسی نگاه ویژه ای به منابع طبیعی از جمله بحث حفاظت از انفال و مبارزه با زمین خواری به وجود آمد، که شدت بخشیدن به اجرای مقررات ماده ۵۴ و همچنین اجرای سامانه پنجره واحد زمین، از اهم این اقدامات است.
جاویدبخت با اشاره به اینکه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان مدیر راهبری و هماهنگی امور سامانه پنجره واحد مدیریت زمین هست افزود: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تاکنون به دو زیرسامانه استعلامات (درگاه متقاضیان) و پایش اراضی جهت پیشبرد اهداف سامانه پنجره واحد مدیریت زمین متصل گردیده است.
وی تصریح کرد: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین می تواند به نحو چشمگیری در جلوگیری از زمین خواری و به منظور مبارزه با مفاسد اقتصادی مرتبط با زمین استفاده شود. جاویدبخت اظهار کرد تاکنون در سطح استان تعداد ۲۰ دستگاه اجرایی به سامانه پنجره واحد زمین متصل شده و همچنان در حال تکمیل است. وی گفت از میزان ۲۵۴۹۳ فقره استعلام در سامانه پنجره واحد زمین، میزان ۳۶/۴۱ درصد از استعلامات یعنی تعداد ۹۲۸۳ فقره مربوط به منابع طبیعی است که مقدار ۹۷/۵ درصد آن را پاسخ داده ایم و منابع طبیعی در این سامانه یعنی پنجره واحد مدیریت زمین به عنوان برترین دستگاه در زمینه پاسخگویی استعلامات به شمار می رود.
همچنین مدت زمان پاسخگویی به استعلامات از ۹۳روز در سال ۱۴۰۰، روند کاهشی داشته و بر اساس سامانه، در سال ۱۴۰۱ این میانگین به ۶۷ روز،در سال ۱۴۰۲ به ۱۷ روز و در دو ماهه اول ۱۴۰۳ نیز به ۴ روز کاهش پیدا کرده است.
در سامانه پایش اراضی نیز هر گونه تغییراتی در اراضی، به وسیله سامانه پنجره واحد زمین گزارش گزارش داده شده و توسط دستگاه های متولی پیگیری لازم به عمل می آید.
جاویدبخت در پایان از همکاری دستگاه های نظارتی و قضایی در حفاظت از منابع طبیعی و انفال تقدیر کرد.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر