مشروح اخبار


» تصويري كه اشك مردم شيراز را درمي آورد اگر جدي گرفته نشود!+عكس



بحران خشك سالي و  كاهش شديد نزولات آسماني در فصل پاييز و ماه اول زمستان امسال نگراني شديدي را براي مردم برخي شهرستان هاي استان فارس خصوصا شهروندان شيرازي بهمراه داشته است.

نبود بارش در دي ماه امسال درمقايسه با سال گذشته بيشترين خطر را براي فارس نشين ها بصدا درآورد تا نه تنها به فكر آينده كشاورزي در فارس باشند بلكه دغدغه اصلي آنها بود يا نبود آب شرب براي تابستان امسال باشد.


سد مخزنی درودزن يا سد داریوشدر استان فارس در پنجاه کیلومتری شمال غرب مرودشت و بر روی رود کر ساخته شده‌است. ساخت این سد در سال ۱۳۵۱ هجری خورشیدی به پایان رسید و آب آشامیدنی شهرهای شیراز و مرودشت و آب کشاورزی منطقه مرودشت و کامفیروز را پشتیبانی می‌کند.

در حدود ۲۴۰۰ سال پیش نیاز به آب برای آبیاری مزارع این منطقه، هخامنشیان را وادار به ساخت سدی در حوالی روستای درودزن کرد. نگرش وسیع داریوش هخامنشی و به خدمت گرفتن مهندسی و همت ایرانیان باعث ساخت یکی از بدیع ترین سازه های آبی در این محل شد. این سد که با توجه به زمان ساخت یکی از شاهکارهای مهندسی جهان به شمار میرفته در بهترین نقطه از مسیررود کر ساخته شده و آن زمان به نام "سد داریوش" شناخته می‌شده است.

تنها همین شاخصه کافی بود که در قرون بعد در همین مکان سد جدیدتری طراحی و ساخته شود و نهایتاً در دوران پهلوی با توجه به نیاز به سدی بزرگ ، بهترین محل ساخت در همین نقطه استراتژیک تشخیص داده شد و همین امر باعث شد که بقایای سد داریوش از این محل به محلی در ۳ کیلومتری آن انتقال یابد.

سد جدید در سال ۱۳۵۱ خورشیدی به منظور تأمین آب آشامیدنی شهر شیرازو تأمین آب کشاورزی منطقه مرودشت و کامفیروز ساخته شده و جالب است بدانید که سد جدید نیز، عنوان قدیمی ترین سد خاکی ساخته شده در خاورمیانه را یدک می‌کشد. این سد در ابتدا با همان نام "داریوش" شناخته می‌شد ولی پس از انقلاب اسلامی نام آن به "درودزن" که نام روستایی در نزدیکی آن است تغییر یافت.

به گزارش راك نيوز از شيراز ؛ بحران خشك سالي و  كاهش شديد نزولات آسماني در فصل پاييز و ماه اول زمستان امسال نگراني شديدي را براي مردم برخي شهرستان هاي استان فارس خصوصا شهروندان شيرازي بهمراه داشته است.

نبود بارش در دي ماه امسال درمقايسه با سال گذشته بيشترين خطر را براي فارس نشين ها بصدا درآورد تا نه تنها به فكر آينده كشاورزي در فارس باشند بلكه دغدغه اصلي آنها بود يا نبود آب شرب براي تابستان امسال باشد.

به گزارش خبرنگار ما از شيراز ؛ درحال حاضر تصويري به دست مارسيده كه ديدن آن خطر بحران بي آبي رابراي شهروندان شيرازي بصدا در آورده و خطر جيره بندي آب در تابستان امسال اگرهمت اساسي صورت نگيرد دور از دسترس نيست.

اين تصوير نشان ميدهد كه ميزان آب موجودي در پشت سد درودزن بسيار كمتر از باور ها ميباشد لذا انتظار ميرود شهروندان درمصرف آب فرهنگ صحيح چگونگي آن را جدي ونهادينه نمايند.

تصويري كه اشك مردم شيراز را درمي آورد اگر جدي گرفته نشود!+عكس

 

 



تاریخ انتشار : 1 بهمن 1395, 12:58



» اخبار مرتبط:

  • سانحه رانندگی خودروی حامل فرهنگیان در جاده درودزن کشته به همراه داشت
  • بنام "کهگیلویه وبویراحمد"به کام "شیرازی ها!
  • تازه ترین اظهارات معاون سیاسی و امنیتی استاندار فارس در مورد بمب گذاری در مرودشت
  • «نقش رستم»، عکس منتخب روز در صفحه اصلی ویکی‌پدیا
  • وعده ساخت 8 هزار کیلومتر بزرگراه و آزاد راه تا پایان امسال
  • » اشتراک گزاری خبر

    • خودم

    • 1 بهمن 1395 13:49
    • گروه کاربری: ميهمان
    • آیدی یاهو: {yahoo}
    • تاریخ عضویت: --
    • وضعيت:
    • خبر
    • نظر
    ^
    واى بر بى مبالاتى و سردمداران و بى لىاقتى و سو مدىرىت
    • هادی .م

    • 1 بهمن 1395 15:52
    • گروه کاربری: ميهمان
    • آیدی یاهو: {yahoo}
    • تاریخ عضویت: --
    • وضعيت:
    • خبر
    • نظر
    ^
    سلام .منطقیان در طول بیست سال به همراه دیگر دوستان خود به کهگیلویه و اصلاحات خیانت کردند.حق شون بود
    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟