یکی از سبزیجاتی که می توان گفت قدمت دیرینه دارد ، گوجه فرنگی است. از هزاران سال قبل انسان ها از این ماده ی غذایی استفاده می کردند.
گوجه فرنگی بسیار مفید، کم کالری و در عین حال خوش طعم است که خوردن آن به عنوان یک گیاه باارزش
یکی از سبزیجاتی که می توان گفت قدمت دیرینه دارد ، گوجه فرنگی است. از هزاران سال قبل انسان ها از این ماده ی غذایی استفاده می کردند.
گوجه فرنگی بسیار مفید، کم کالری و در عین حال خوش طعم است که خوردن آن به عنوان یک گیاه باارزش در رژیم غذایی روزانه یا هفتگی توصیه می شود. این گیاه سرشار از ویتامین های A، B،C، فیبر و مواد معدنی مانند پتاسیم، فسفر، کلسیم و منیزیم است. از پرمصرف ترین گیاهان در دنیا به شمار می روند که به صورت خام، بخارپز، سرخ کرده، پوره و سس مصرف می شوند.شرایط آب وهوایی ایران وعدم امکان کشت وبرداشت از این محصول درتمامی فصول سال باعث گردیده تا تولید رب گوجه فرنگی در سالهای اخیر از رشد بسیار زیادی برخوردار بوده است. این محصول یكی از مهمترین چاشنیهای غذاهای ایرانی است و علاوه بر آن، ماده اولیه بسیاری از محصولاتی نظیر سسها و كنسروهای مختلف به شمار میآید.
کارشناسان تغذیه وبهداشت براین باورند درپروسه تبدیل گوجه فرنگی به رب آن حرارت زیاد سبب كاهش ویتامینها و املاح معدنی موجود در آن میشود، به طوری كه میزان ویتامینهای آن براساس فرآیند حرارتی احتمال دارد از 5 تا 40 درصد كاهش یابد.
با این توضیحات به سراغ روستائیانی رفیتم که بدون مطالعه علمی ومقایسه اکادمیک این دو محصول براساس استنباط خود هرگز اجازه ندادند در رویه تهیه غذا رب گوجه جانشین گوجه فرنگی تازه گردد..
به گزارش راک نیوز از دهدشت؛ روستای کوه راک براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۴۶ نفر (۳۷خانوار) بودهاست که البته برابرسرشماری سال 92 این آماربیشتر بوده است.شغل عمده مردم این روستا کشاورزی ودامداری است. ساکنان این روستا چرخ زندگی خود را براقتصاد خودتولیدی بنانهادند.نان ،گندم ،جو ،گوشت،مرغ ،تخم مرغ وبرخی حبوبات را میتوان از تولیدات داخلی این خطئه برشمرد.
وقتی بخش زیادی از وعده های غذایی را موادطبیعی ، سالم وارگانیک تشکیل دهد کم کم راه ورود مواد غدایی صنعتی در پروسه پخت وپز کم رنگ میشود.
هم چنانکه مردم کوه راک استفاده از رب گوجه فرنگی را در غذاهای خود نمی پسندند و استفاده از گوجه فرنگی تر وتازه را بر رب آن ترجیح میدهند.
کربلایی ولی موسوی یکی از اهالی قدیمی این روستاست که درگفتگوبا خبرنگار راک نیوز میگوید حیف است وقتی گوشت مرغ محلی را پخت میکنیم به آن رب گوجه بزنیم که طعم ومزه واقعی ندارد ولذت طعم واقعی غذا را ازبین میبرد.
عصمت عزیزی اصل با تایید این خبر به غذاهای دانش آموزان هم کلاسی دوره خود اشاره میکند که ماکارونی را بدون افزودن رب گوجه یاسس درست میکردند ومیل مینمودند.
حاجی محمد فرجانیان دیگر ساکن کوه راک است که بی میلی مردم این روستا به استفاده از رب گوجه فرنگی را ابراز میدارد اما فرجانیان به اماری دیگر اشاره میکند که درخورتحسین است.
وی میگوید در روستای ما مصرف سیگار نیزبسیار ناچیز است وشاید تنها دوسه نفر دراینجا سیگاربکشند.
آماری که بسیارخوشحال کننده است.درحالیکه براساس منابع رسمی حدود 10 میلیون نفر سیگاری درکشور وجود دارند ،تعدادافراداستفاده کننده از سیگار ومواددخانی دراین روستا به نسبت جمعیت قابل تقدیرمیباشد.
گفتنی است روستای کوه راک جزء دهستان راک وازتوابع شهرستان کهگیلویه میباشد.
.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر