مشروح اخبار


» نشست شورای سازگاری با کم آبی برای مقابله با تنش آبی در کهگیلویه، چرام و لنده برگزار شد



نشست شورای سازگاری با کم آبی برای مقابله با تنش آبی در کهگیلویه، چرام و لنده برگزار شد.


به گزارش راک نیوز، نشست شورای سازگاری با کم آبی سه شهرستان کهگیلویه، چرام و لنده امروز با حضور معاون عمرانی استاندار، مدیرعامل آب و فاضلاب استان، مدیرعامل آب منطقه ای و مسئولین سه شهرستان در دهدشت برگزار شد.


کم لطفی مدیرکل امور عشایر به کهگیلویه


غیبت مدیرکل عشایر استان مورد انتقاد معاون عمرانی استاندار و فرمانداران بود، رئیس امور عشایر کهگیلویه علت عدم حضور آذرفر را کسالت وی اعلام کرد


فرماندار کهگیلویه گفت: هر وقت در کهگیلویه جلسه‌ای داریم که نیاز است حضور داشته باشد بیمار است.


بررسی وضعیت آبرسانی به عشایر ضرورت حضور مدیرکل را ایجاب می‌کرد اما حتی تلفن وی برای پاسخگویی به دکتر شهامت نیز خاموش بود.


فرماندار کهگیلویه در ابتدای نشست گفت که باید خود را برای مأموریت سخت پیش‌رو «تنش آبی» آماده کنیم.محقق‌زاده اصلاح توسعه شبکه آبی دهدشت را مهمترین دغدغه خواند و افزود: روزانه شکستگی لوله در سطح شهر باعث هدررفت آب و ایجاد مشکلات برای شهروندان شده است.


وی با اشاره به اجرای مخزن 20 هزار متر مکعبی که از اردیبهشت سال گذشته آغاز شده و اسفند ماه پایان پذیرفت،گفت: قبل از آبگیری باید خط انتقال در چندین خیابان اصلاح شود.


محقق‌زاده بیان کرد: در دیشموک، قلعه‌رئیسی، سوق و بخش مرکزی نیز مشکلاتی وجود دارد که نیازمند توجه آبفاست. هم چنین قطع مکرر برق چرام آب دهدشت را قطع می‌کند.


عیسی شهامت هدف از برگزاری نشست سازگاری تنش آبی را بررسی مشکلات در چهارچوب اعتبارات و ظرفیت‌ها خواند و گفت: باید کاری کنیم بهار و تابستان به مردم سخت نگذرد.


معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهکیلویه و بویراحمد افزود: قطعا نواقص و مشکلات بسیار است اما اعتبارات محدود جوابگو نیست، اصلاح شبکه در مجموعه آبفا اقدام روتین است در این نشست به مشکلات تأمین و توزیع آب می‌پردازیم.


وی با اشاره به وضعیت بارندگی پیش‌بینی کرد بهار و تابستان تعادل آبی نداشته باشیم.


شهامت گفت: مخزن 20 هزار متر معکبی دهدشت از ابتدای اردیبهشت آبگیری خواهد شد که می‌تواند آب چهار شهر و روستاها را تأمین کند و تانکرهای آبرسانی عشایر خریداری شده بر اساس سهم شهرستان ها توزیع خواهد شد البته تمامی تجهیزات و تسهیلات در اختیار فرماندار باشد هر جا مورد نیاز شد توزیع شود.


این مسئول گفت: صدور پایان کار در همه شهرها منوط به نصب مخزن ذخیره آب خواهد بود.


شهامت در خصوص ممنوعیت کشت محصولات آب بر گفت: کشت برنج در اراضی تحت پوشش چاه‌های استان ممنوع است برای روان آبها کشت برنج جز در موارد خاص منعی وجود ندارد.


برخورد بیرحمانه با تخلفات آب/دولت با کسی مماشات ندارد


وی تأکید کرد: در تنش آبی بیرحمانه برخورد می کنیم تعارف نداریم قرار نیست مصالح عموم فدای مهرورزی شود نظام و دولت مقتدر است با کسی مماشات نداریم.


آرش مصلح ،با انتقاد از عدم رعایت اصل امانتداری در برخی از رسانه‌ها، گفت: در جلسه‌ای گفتیم کشت برنج در اراضی تحت پوشش چاه‌ها ممنوع است تیتر زدند ممنوعیت کشت برنج در سرزمین آب.


نگفتیم کشت برنج ممنوع است/رسانه‌ها تقطیع کردند


مدیرعامل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد افزود: این تقطیع باعث تشویش افکار شد.


وی با بیان اینکه ممنوعیت کشت زیر چاه‌ها همیشه ممنوع بوده است، گفت: تلاش بر این است تنش آبی مشکلی در تولید ایجاد نکند.


این مسئول با اشاره به بحران پیش آمده در آب شرب یزد، بیان کرد: تعامل و همکاری رسانه، ها، مردم و مسئولین آرامش را در این استان رقم زد و به خوبی مدیریت شد هیچ خبر منفی و واکنش تندی از این بحران انعکاس نیافت.


سعید کریمی‌زاد با بیان اینکه تمامی پرونده‌های مرتبط با آب اجرا شده است، افزود: به رغم تلاش آبفا امور حقوقی این اداره ضعیف عمل می‌کند، 800 پرونده انشعاب غیر مجاز و سایر تخلفات به دستگاه قضایی ارسال نشده است.


انبار خالی آبفا برای مواقع اضطراری


دادستان عمومی و انقلاب کهگیلویه خواستار تأمین تجهیزات مورد نیاز برای مواقع اضطراری شد و گفت: هر وقت مشکلی در تأسیسات پیش می‌آید انبار آبفا تجهیزات آماده برای رفع مشکل ندارد.


وی هم چنین سرقت تأسیسات آب و برق را یادآور شد و خواستار تدابیر لازم از جمله نصب دوربین مدار بسته و بکارگیری نگبهان شد.


کریمی‌زاد وضعیت تصفیه‌خانه دهدشت را نگران کننده خواند و افزود: فاضلابی که به سد کوثر می‌ریزد یک معضل امنیتی است با حضور مسئولین قضایی از تصفیه خانه دهدشت به عنوان مهمترین تنش زیست محیطی گزارش مفصل تهیه و برای رییس سازمان بازرسی کشور ارسال شد تا تأمین اعتبار ملی پیگیری شود.


مدیرعامل شرکت آبفای استان در این نشست تصریح کرد: شبکه های توزیع ما فرسوده است با توجه به منابع پیگیری می کنیم به سرانجام برسد .


رضایی افزود: عشایر ما را مسئول تأمین آب می دانند امکانات آبرسانی سیار باید فراهم شود.


وی با اشاره به مشکل الکتروپمپ ایستگاه دمدره گفت: شبانه‌روز پای کاریم راضی نیستیم قطعی آب زمانبر باشد و مردم اذیت شوند.


از ناترازی انرژی تا تنش آبی


این مسئول ادامه داد: سال پرتنش آبی داریم ناترازی انرژی برق هم مشکل اب را بیشتر می کند.


تقوی فرماندار لنده گفت: در لنده 13 الکترو پمپ فعال شامل سه دستگاه در آل طیب، 4 دستگاه در شهر لنده و 6 دستگاه در موگرمون وجود دارد.


فرماندار لنده افزود: شهرستان لنده بیشترین تنش در میان 6 شهر دارای تنش در استان را دارد .


وی با اشاره به اینکه با سوختن هر پمپ روستاها با قطعی آب مواجه می‌شوند، بیان کرد: ایستگاه پمپاژ آب رزگه که تنها منبع اب لنده است اگر فکری نشود با مشکلات و اعتراض گسترده همراه خواهد شد.


مشکل آبرسانی به 900 خانوار عشایری کوه سیاه 


تقوی ادامه داد: عشایر کوه سیاه 900 خانوار تابستان استقرار دارند تانکرهای آبرسانی کافی نیست.


بر خلاف سایر شهرستان‌ها فرماندار چرام معتقد است کمبود بارش‌ها تأثیری در وضعیت آب این شهرستان نداشته و با تدابیر پیش‌بینی شده امسال کمبود آب وجود ندارد.


داریوش پاداش بیان کرد: علیرغم کمبود بارش ها با مدیریت ابفا تاکنون کمبود آب نداشتیم و با تدابیر پیش بینی شده امسال کمبود آب نخواهیم داشت


پاداش بیشترین مشکل را در حوزه عشایر اعلام کرد و افزود: امور عشایر چرام به برخی از عشایر کهگیلویه خدمات دهی می‌کند.


فرماندار چرام گفت: امسال با این وضع تنش آب کشت هندوانه حتی تا پنج برابر افزایش یافته است.


وی با بیان اینکه جلوی کشت هندوانه باید گرفته شود،ادامه داد: هندوانه‌کاران البته کشاورز واقعی نیستند.


حجت‌الاسلام پروندوار دادستان چرام کاهش بارندگی،تداوم خشکسالی و کاهش منابع آب را یادآور شد و گفت که برای جلوگیری از تنش آبی همه دستگاه‌ها سناریوهایی پیش‌بینی کنند.


وی ادامه داد: برای برخورد با تخلفات آب موضوع را به ضابطین ارجاع دادیم مصداق برخورد ما هم مردم و هم مدیرانی است که نسبت به جلسات کم لطفی کنند.


دادستان چرام تأکید کرد: هیچ کس از برخورد قاطع و بدون اغماض مصون نیست.


وضعیت تصفیه‌خانه سرفاریاب از دیگر موارد مطرح شده در نشست بود. کشاورز رئیس آبفای سرفاریاب با بیان اینکه ظرفیت این تصفیه‌خانه تا 500 مشترک تعریف شده بود،افزود: حالا با یکهزار انشعاب در حال فعالیت است و دبی جوابگو نیست.


بررسی آب شرب روستاهای چغل، دوریزگان و کوشک بخش زیادی از جلسه را به خود اختصاص داد. رئیس دفتر نماینده بر ضرورت تأمین آب پایدار این روستاها تأکید و اصرار داشت. با این حال ویسی رئیس آبفای شهرستان تنها راهکار تأمین آب را حفر چاه دانست.آب این روستاها هم اکنون از چاه امانی شهرک صنعتی تأمین می‌شود.


فرماندار کهگیلویه هم گفت که برای تأمین آب روستاهای چغل، کوشک و دوریزگان 9 میلیارد تومان از محل اعتبارات محرومیت‌زدایی در کمیته برنامه‌ریزی اختصاص دادیم.


*این نشست با اطلاع‌رسانی قبلی قرار بود ساعت 9 صبح برگزار شود که به دلیل بازدید معاون استاندار از برخی پروژه‌ها 50 دقیقه با تأخیر شروع شد این در حالی است که مدیران شهرستان از ساعت 9 در سالن جلسات حضور یافته و این تأخیر باعث اعتراض انها شده بود.





تاریخ انتشار : امروز, 16:33



» اخبار مرتبط:

  • نشست پیگیری مشکلات عشایر شهرستان چرام برگزار شد
  • خبر خوش مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد برای عشایر طسوج چرام
  • مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد منصوب شد
  • رئیس اداره امورعشایری شهرستان های کهگیلویه، چرام و لنده: اعتبارات پاسخگوی نیاز عشایر نیست/ممانعت از کوچ زودهنگام باعث کاهش خسارت به عشایر لنده ای شد
  • 532 مخزن ذخیره آب برای مناطق عشایری گچساران
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟