مشروح اخبار


» شطرنج انتخابات بويراحمد؛ از احتمال شکست زارعی وهدایت‌خواه تا پیروزی غریب پور(بخش دوم)




ادامه از بخش پيش...
راک نیوز - با در نظر گرفتن مطالب فوق مي توان پيروزي و شكست هر كدام از شقوق احتمالي حاضر در انتخابات آينده ي بويراحمد را امكان سنجي كرد.
_هدايت خواه: 
هدايت خواه در كنار نقاط ضعفي كه در بالا از آنها به عنوان دلايل احمتالي شكستش ياد شد براي پيروزي چند چالش عمده را رو در روي خود مي بيند
نخست: دوره قبل انتخابات به نظر قرار بر عدم حضور او در انتخابات بود و بر همين اساس ميان اصولگرايان و كانديداهاي احتمالي آنها كه بعضا با تشويق خود هدايت خواه اقدام به كانديداتوري كرده بودند قرار بر وحدت و رسيدن به كانديداي واحد حول محور شخص هدايت خواه بود اما اعلام حضور يك باره ي او در انتخابات اگر چه باعث نشد تا جمع اصولگرايان از او حمايت نكنند اما اين تصميم در بين كانديداهاي اصولگرايان از آن پس رنگ و بوي بازي خوردن از طرف هدايت خواه را نشان مي داد.اين چالش خود يكي از اعاظم نقاط اقتراق اصولگرايان ويژه براي اجماع با هدايت خواه در انتخابات آينده خواهد بود. علاوه ي بر اين جريان احمدي نژاد، قاليباف، لاريجاني و ساير گعده هاي ملي كه از جايي به بعد دچار افتراق مسير شده اند به طبع آن نيروهاي آنها در استان نيز دچار افتراق شدند. اين امر سبد راي ثابت اصولگرايان در دور قبل را با خطر جدي مواجه كرده است.
دوم: برخوردهاي قهري و روش و منش تندروانه هدايت خواه و هم كيشان او در طي ٨ سال نشستن بر كسي قوه ي مقننه و مجريه يكي از دلايل عمده ي رويگرداني مردم و شكست هاي پياپي او و هم كيشانش در دو دورانتخابات بعدي رياست جمهوري و دو دوره ي مجلس شد بر همين اساس به نظر گرايش دوباره مردم به آن روش و منش بعيد و دور از انتظار به نظر مي رسد گو اينكه هدايت خواه در پاسخ اخير خود به تاجگردون با همان ادبيات و بينش و منش به مصاف آمده بود كه نشانه خوبي است بر اين مدعا كه در هنوز بر همان پاشنه ي "باغي" و "ياغي" خواندن و سركوب و ارژنگ و فنته مي چرخد.
-زارعي: اولين چالش زارعي در قدرت بودن اوست. اينكه بر اساس نظريه هاي شناخته شده ي جامعه شناسي هر جنبشي و نهضتي بعد از به صدر نشستن، ضد خود را در درون خود مي پرود 
با اين همه به نظر مي آيد دومين چالش زارعي عدم حمايت بخش عظيم اصلاح طلبان منتسب به حاميان سيد باقر است چرا كه سيد باقر كه دليل حمايت نسبي خود از زارعي در دور قبل را جلوگيري از راي اوري هدايت خواه مي داند در اين دوره از او حمايت نخواهد كرد گو اينكه خبرها حاكي از حضور نيروهاي اصلاح طلب مورد توافق اكثريت اصلاح طلبان از جمله سيد باقر در اين دوره انتخابات دارد. عملكرد ضعيف زارعي در رقابت با تاجگردون و در مقابل يكه تازي هاي تاجگردون يكي از دلايل مهم اين عدم حمايت مي باشد
عملكرد طايفه گرايانه زارعي و چينش شديد نيروهاي هم طايفه اي او در ادارات باعث گرديده تا زمزمه هاي جنبشي شبيه جنبش "نه هدايت خواه" در اين دوره عليه او شكل گيرد.
اينها به علاوه ي موضع گيري ضعيف او در قبال سقوط هواپيمايي تهران - ياسوج خصوصا در قياس با تاجگردون ( به خاطر استيضاح وزير) و گمانه زني هاي مبني بر لابي زارعي با وزير راه وقت( هنگامه ي سقوط هواپيما)باعث عصبانيت و جبهه گيري مشخص در بويراحمد عليه زارعي شد
_روشنفكر: روشنفكر كه تنها پايگاه راي خود را مديون هم طايفه اي هاي خود مي داند به نظر پيروزي يا عدم توفيق او در انتخابات پيش رو بستگي مستقيمي با توان تجميع راي هم طايفه اي هاي خود دارد گو اينكه مشخص نيست اگر همه ي هم طايفه اي هاي او در اين حمايت يك صدا باشند اين يك صدايي توان پيروزي بر ساير رقبا را داشته باشد. 
_بهرامي: او كه در دو دور قبل حضور در انتخابات با عدم اقبال عمومي مواجه شد در دور جديد نيز چالش هاي چشم گيري در صورت حضور در انتخابات دارد گو اينكه برخي محافل خبر از عدم حضور مي دهند. 
اولين چالش بهرامي كوچ بخش عمده و شايد گفت چند ستون اصلي ليدرهاي او به اردوگاه ساير كانديداها مي باشد.
علاوه بر آن بعيد به نظر مي آيد مجمع اصلاح طلبان و افراد همسو با آن مجمع در اين دوره از او حمايت جدي داشته باشند.
همچنين بهرامي از دو دور قبل تا كنون نتوانسته به عنوان نيروي آلترناتيو قابل اتكاء يا قابل سرمايه گذاري با وجهه ي كم و بيش كاريزماتيك بين مردم و حتي نزديكان خود تبديل شود.
-اصلاح طلبان: توفيق يا عدم توفيق اصلاح طلبان رابطه ي مستقيمي با ميزان وحدت آنها دارد نشان به آن نشان كه در ودر اول انتخاب زارع حمايت همه جانبه و يك پارچه آن ها از زارعي و راي سلبي به هدايت خواه باعث وباني پيروزي فاصله دار زارعي شد اما انشقاق اصلاح طلبان در دور قبل اگر چه خللي در نتيجه برنده ي دور قبل نداشت اما ريزش چشم گير راي زارعي نسبت به دور قبل (در كنار ساير عوامل)متاثر از اين انشقاق بود.
معرفي كانديداي واحد براي اصلاح طلبان باعث مي شود تا سبد راي هر كدام از چهره هاي تاثير گذار اصلاح طلب در كيسه يك فرد بريزد و احتمال پيروزي او را افزايش دهد.
به عنوان مثال سبد راي غريب پور كه تركيبي از راي اصلاح طلبانه و همينطور بخش عظيمي از خانواده هاي پر تعدادي است كه او در رشد و به كارگيري آن ها تاثير مستقيم داشت اگر چه نتواند به تنهايي پيروز انتخابات را مشخص كند اما قطعا تاثير فراوان دارد. مضاف بر اينكه موفقيت غريب پور در عرصه ي ملي و وجه ي ظفرمندانه او در نگاه مردم از او به عنوان شخصي همتراز تاجگردون در بويراحمد ياد مي شود. به همين خاطر در پس توي ذهن مردم حمايت از غريب پور و همصدايي با او را نهايتا منجر به حضور او در سطوح اوليه مناسبات ملي از طرف يك بويراحمدي در اذهان نشانده است.بنابراين نميتوان سبد راي غريب پور را نديد گرفت.
سيد باقر نيز شايد ميزان اثر گذاري دوره هاي قبل را نداشته باشد اما هنوز سخن و نظر او برش لازم دربين قشرهايي از جامعه بويراحمد را داراست.
همينطور آنچه كه به نام احزاب و مجمع اصلاح طلبان از ان ياد مي شود نيز هرچند كم اثر و كم رمق اما نديد گرفتن اين سبد راي نيز مي تواند باعث و باني شكست كانديداي مورد حمايت اصلاح طلبان باشد. با اين همه اين هم افزايي همه جانبه مي تواند امكان پيروزي اصلاح طلبان را در دور آينده رقم بزند.
نويد ندايي



تاریخ انتشار : 22 اردیبهشت 1398, 15:00



» اخبار مرتبط:

  • با هيچ اصولگرايي ائتلاف نمي‌كنيم
  • اميدواريم تلاشمان براي اجماع اصلاح‌طلبان تا عيد غدير نتيجه دهد
  • نمايندگان مجلس ؛توصيه به اصولگرايان براي پذيرش شكست
  • مجلس آينده بايداز رفتارها و نگاه‌هاي مقطعي در كشور پرهيز نمايد.
  • دکترشجاع‌پوريان:گزينه مطلوب اصلاح‌طلبان عارف است /اجماع اصلاح‌طلبان انگيزه مشاركت آراي خاكستري جامعه را افزايش داد
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟