مشروح اخبار


» چه کسانی در آتش زاگرس هیزم می‌ریزند؟نباید در اطلاع رسانی‎‌ها سیاه نمایی و یا اغراق کنیم



سال گذشته عیسی کلانتری رییس سازمان محیط زیست در مصاحبه‌‎‏ای با خبرگزاری ایسنا بيان کرد که با توجه به وسعت عرصه‎‌های منابع طبیعی در زاگرس، از دست دادن تنها ۱۶۰۰۰ هکتار نباید مردم را نگران کند و در واقع اتفاق خاصی هم نیفتاده است. (این مصاحبه را مهشاد کریمی خبرنگار جوانی که در حادثه واژگونی اتوبوس حامل خبرنگاران محیط زیست به ارومیه جان خود را از دست داد، انجام داده است.)

به گزارش راک نیوز ؛ آتش‌‎سوزی‌‎های زاگرس در سال‎‌های اخیر باعث شده مسائل کهنه و یا حتی کمتر شناخته شده در بین سازمان محیط زیست و سازمان جنگل‌‎ها و مراتع کشور سرباز کند و قصور و بی تفاوتی‌ها بیش از پیش بر همه آشکار شود. در حالی که بیش از سه هفته از شروع آتش سوزی های زاگرس می‏‌گذرد شاهد نظرات غیر کارشناسی از سوی برخی مسئولین این حوزه هستیم، برخی از فعالان محیط زیست با آموزش به مردم محلی تلاش دارند اثرات این آتش سوزی‌ها را کاهش دهند و یا در بعضی از مناطق از بروز آتش تازه جلوگیری کنند.
با توجه به این که سیر آتش‌‎سوزی‌‎های امسال هم‎چنان ادامه دارد اما هنوز اقدام و یا واکنش خاصی از سوی مدیران سازمان های مرتبط رخ نداده است و به نظر می رسد عده‌‎ای، در این آتش هیزم می‎ریزند. در همین راستا به سراغ فعالان محیط زیست که از نزدیک با این آتش‌‎سوزی‌‎ها روبه‌‎رو بوده‌‎اند و در حوزه آموزش و ترویج و کمک گرفتن از مردم محلی فعالیت داشته‌‎اند رفتیم تا آنچه از دلِ سوخته زاگرس دیده‌‏اند برایمان شرح دهند.
«رضا ساکی» فعال محیط زیست و مدیرمسئول پایگاه خبری محیط زیستی «گلونی» معتقد است ما در کشور پهناوری زندگی می‏‌کنیم که مواجهه با آتش‌‎سوزی مراتع و جنگل در آن مشابه کشورهایی مثل کشورهای کوچک نیست. مناطق مختلف زاگرس پیچیدگی‎‌های اقلیمی و جغرافیایی زیادی دارد و از طرفی زمین‎‌های مناطق مختلف هر کدام زیر نظر سازما‎ن‌های مختلفی است و نحوه تصمیم‌‎گیری درباره آنها با هم متفاوت است. 

متاسفانه مدتی است درباره فعالیت‎‌هایی که در زاگرس انجام می‎شود سیاه‌‎نمایی شده است. فعالان محیط زیست در تمام این سال‎ها با دست‎های خالی تلاش کردند تا زاگرس، طبیعت بکر و بلوط‎‌هایش حفظ بشوند. کافی است سری به صفحات اینستاگرام این افراد بیندازید تا ببینید در این مدت چه حجم کاری انجام شده است. واقعیت این است که اگر امسال میزان این آتش‌‎سوزی‎‌ها به نسبت سال گذشته کاهش داشته علتش همین فعالیت‎ها بوده است.

اگر علاقه‌‎مندان به طبیعت زاگرس تمایل دارند در فرآیند کمک‎های زیست محیطی به ما کمک کنند می‎توانند هشتگ زاگرس در آتش را در سایت گلونی جست‌‎و‎جو کرده و با گروه‌‎های فعال در شهرهای مختلف آشنا شوند و بتوانند برای اقدامات جدی‎تر به آنها بپیوندند. 
به گزارش راک نیوز؛ با شروع فصل گرما همه ساله شاهد آتش سوزی های گسترده در جنگل های زاگرس از خوزستان، کهگیلویه وبویراحمد،فارس و تا سردشت هستیم



تاریخ انتشار : 23 تیر 1400, 06:26



» اخبار مرتبط:

  • انتقاد نماینده بویراحمد از نبود تجهیزات و امکانات برای حفاظت از جنگل‌های زاگرس
  • خاکستر شدن جنگل‌های زاگرس در شعله‌های بی‌توجهی
  • کمک میلیاردی ایرانسل برای کمک به جنگل های زاگرس در کهگیلویه و بویراحمد
  • یک موسسه مردم نهاد در کهگیلویه و بویراحمد جایزه سالانه محیط زیست کشور را کسب کرد
  • یک موسسه مردم نهاد در کهگیلویه و بویراحمد جایزه سالانه محیط زیست کشور را کسب کرد
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟