مدیرکل ثبت احوال استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اقدامات و فعالیت های اداره کل ثبت احوال استان در دهۀ چهارم انقلاب و به خصوص دولت تدبیر وامید قابل مقایسه با هیچ دوره ای نیست، گفت: عمده طرح ها و پروژه های ثبت احوال در این سالها به بار نشسته و اکنون شاهد بهره برداری پروژه های این اداره کل هستیم.
گذر از ثبت احوال سنتی به ثبت احوال مدرن در دهه دوم انقلاب
به گزارش خبرنگار راک نیوز در استان کهگیلویه و بویر احمد، سید محمدعلی تقوی با گرامیداشت دهه فجر و چهلمین سالگرد انقلاب فاطمی، گفت: بعد از پیروزی انقلاب و به دستور امام (ره) بیشتر فعالیت های سازمان ثبت احوال، متمرکز برطاغوت زدایی از اسناد هویتی و تعویض شناسنامه های شاهنشاهی به شناسنامه های جمهوری اسلامی بود.
وی عنوان کرد: در دهۀ دوم انقلاب، ساماندهی بایگانی های ثبت احوال و مرتب سازی آنها و همچنین حفظ، حراست و نگهداری این اسناد برای مدت زمان طولانی در دستور کار قرار گرفت.
تقوی تصریح کرد: اطلاعات این اسناد به پایگاههای محلی که در ادارات ثبت احوال پیش بینی شده بود انتقال یافت و در واقع طرح گذر از ثبت احوال سنتی به ثبت احوال مدرن و امروزی از همینجا کلید خورد. مدیر کل ثبت احوال استان با اشاره به اینکه صدور شناسنامه مکانیزه وکارت شناسایی ملی در دهه سوم انقلاب انجام گرفت، افزود: درهمین راستا اطلاعات تمامی افراد به پایگاه اطلاعات جمعیتی کشور مستقر در سازمان ثبت احوال منتقل و زمینه برای آرشیو اسناد و ارائه خدمات هویتی الکترونیکی سکونت محور در کشور فراهم گردید.
تکمیل وبلوغ فعالیت ثبت احوال در دهه چهارم انقلاب
مدیرکل ثبت احوال استان اظهار داشت: اسناد هویتی یک میلیون و200هزار نفر دراستان به صورت آرشیو الکترونیکی انجام شده که این امر امکان ارائه خدمات سکونت محور را برای مردم در سطح کشور و استان فراهم کرده، به گونه ای که هرکسی در هر نقطه ای سکونت داشته باشد، می تواند از این خدمات بدون نیاز به حضور در ثبت احوال محل صدور شناسنامه استفاده نماید.
وی بیان کرد: در دهه چهارم انقلاب به دلیل وجود ثبت احوالی نوین و مدرن که ارائه دهنده خدمات الکترونیکی است، شاهد تکمیل وبلوغ فعالیت ثبت احوال هستیم که خروجی این مسئله صرفه جویی در وقت وهزینه های مردم بوده است.
بیش از 75درصد مردم استان دارای شناسنامه های مکانیزه هستند
مدیرکل ثبت احوال کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اقدامات انجام شده در اداره کل ثبت احوال استان در طی این چهار دهه اقدامی به هم پیوسته بوده که هر کدام از مسئولان حاضر دراین مجموعه بخشی از این فعالیت و مسئولیت را برعهده داشتند، گفت: علاوه بر آرشیو الکترونیکی اسناد، طرح تعویض شناسنامه های دستی به شناسنامه های مکانیزه از سال 1382 آغاز و درهمین راستا قریب به 190هزار شناسنامه مکانیزه دراستان تا سال 92 صادرشد.
تقوی افزود: در دولت تدبیر وامید این افتخار را داشتیم که به دلیل فراهم شدن امکانات و زیرساخت های صدور شناسنامه مکانیزه، بیش از 340 هزار جلد شناسنامه مکانیزه در طی 4 سال گذشته صادر گردد، بطوری که هم اکنون آمار کل شناسنامه های مکانیزه استان از مرز530 هزار جلد شناسنامه مکانیزه فراتر رفته و در صورت مراجعه، تا پایان سال آینده تمامی شناسنامه های در دست مردم مکانیزه خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: اکنون از جمعیت 713هزارنفری استان بر اساس سرشماری سال 95بیش از 75درصد، شناسنامه های در دست مردم استان از نوع مکانیزه می باشد.
پایان مهلت تعویض کارت های ملی
تقوی با بیان اینکه طرح صدور کارت هوشمند ملی با پیشرفت بالای 80 درصد در استان اکنون درمراحل پایانی را می گذراند،گفت: پس از تکمیل پروژه ابلاغ کد پستی و شماره ملی ،اجرای پروژه آرشیو اسناد هویتی و ساماندهی بایگانی های ثبت احوال دنبال گردید.
وی اظهار داشت: این کار حساس و نفس گیر و زمانبر، در نهایت در سال 1392 منجر به صدور کارت هوشمند ملی درکشور و استان شد. وی ابراز داشت: تا قبل از سال 92 و شروع دولت تدبیر و امید، 2 هزار و54 نفر کارت هوشمند ملی دریافت کرده بودند که اوج اجرای این طرح در دولت فعلی بود که تاکنون بیش از80 درصد مردم استان این کارت را دریافت نموده اند.
مدیر کل ثبت احوال استان یادآورشد: از جمعیت 536هزار نفری واجد شرایط بالای 15 سال در استان، اکنون بیش از 430 هزارنفر برای کارت هوشمند ملی ثبت نام کرده اند و کارت خود را دریافت کرده اند. تقوی به آمار سال جاری اشاره کرد و اظهار داشت: در سال 97 تقاضا برای صدور کارت ملی هوشمند از مرز 65هزارنفر گذشت و ادارات ثبت احوال و دفاتر پیشخوان دولت نیز باتوجه به غیرفعال شدن کارتهای ملی سابق درسال جدید، آمادگی ثبت نام و تحویل کارت های ملی جدید را دارند، تا مردم از مزایای این کارت در سال آینده محروم نشوند.
وی افزود: انتظار می رود افراد واجد شرایط حتما تا پایان سال و مهلت باقیمانده نسبت به ثبت نام برای کارت جدید اقدام کنند تا با محدودیت ثبت نام در سال 98 مواجه نشوند.
طرح حذف کپی شناسنامه و کارت ملی در دستگاههای دولتی
تقوی با بیان اینکه برای دسترسی بهتر مردم به خدمات ثبت احوال، اقدام به برون سپاری خدمات و واگذاری آن به دفاتر پیشخوان نمودیم، گفت: درهمین زمینه، بیش از 43 دفتر پیشخوان دولت شهری و روستایی در استان، مجوز ارائه خدمات ثبت احوال را دریافت کردند تا به مردم خدمات لازم را ارائه دهند. وی ادامه داد: برای ثبت نام کارت های هوشمند ملی علاوه بر دفاتر پیشخوان از ظرفیت ادارات پست هم کمک گرفته شد و این اداره کل در شهرستانهای بزرگ درثبت نام کارت هوشمند با ما همکاری دارد.
مدیرکل ثبت احوال استان راه اندازی سامانه استعلام برخط از طریق پایگاه اطلاعات داده های جمعیتی کشور را از دیگر اقدامات مهم دراین سازمان دانست و افزود: هم اکنون تمامی ادارات ثبت احوال استان به صورت برخط با این پایگاه در ارتباط هستند .
تقوی با بیان اینکه بیش از 130دستگاه اجرایی و مرکزی در 200هزار نقطه در کشور به صورت برخط جهت استعلام الکترونیکی هویتی با این پایگاه ارتباط دارند، تصریح کرد: تمامی ادارت استان نیز می توانند از طریق درگاه مرکزی خود به این پایگاه وصل و از خدمات این سامانه جهت استعلام هویتی متقاضیان و مردم استفاده کنند.
وی در همین زمینه اضافه کرد: در حقیقت طرح حذف کپی شناسنامه و کارت ملی در دستگاههای دولتی بدنبال اجرا و راه اندازی همین سامانه توسط ثبت احوال عملیاتی گردید.
کاهش پدیده طلاق دراستان در طول دوسال اخیر
تقوی ثبت به موقع وقایع حیاتی را یکی از ماموریت های مهم ثبت احوال استان برشمرد و ابراز داشت: با برنامه ریزی های انجام شده طی چهارسال اخیر علیرغم همۀ سختی ها و پراکندگی جمعیت استان، بیش از 5/99 درصد ولادتها درمهلت قانونی ثبت شده است و در زمینه ثبت واقعه فوت نیز بیش از 99درصد فوتی ها در مهلت قانونی مقرر ده روز ثبت می گردد.
وی یادآور شد: ثبت آمار ازدواج و طلاق نیز جز وظایف اصلی این اداره کل است که اقدامات مطلوبی نیز دراین زمینه صورت گرفته است. مدیر کل ثبت احوال عنوان کرد: برقراری و ایجاد سامانه استعلام ثبت احوال با ثبت اسناد است که نتیجه این امر، انتقال کلیه آمار و اطلاعات ازدواج و طلاقهای ثبت شده در دفاتر ازدواج و طلاق به اداره ثبت احوال استان است.
تقوی گفت: وقایع حیاتی یکی از پارامترهایی است که بر روی کمیت وکیفیت جمعیت کشور و استان اثرگذاراست؛ لذا با توجه به کاهش رشد جمعیت کشور و همچنین استان در سال های اخیر، لازم است با تشویق مردم به امر ازدواج و افزایش نرخ باروری، شاهد تغییرات اثربخشی دراین زمینه باشیم، تا در آینده گرفتار مشکلات هر چه بیشتر ناشی از سالخوردگی جمعیت نگردیم.
این مسئول به کاهش پدیده طلاق دراستان در طول دوسال اخیر اشاره کرد و بیان داشت: هرچه این آسیب اجتماعی دراستان کمتر شود شاهد پایداری و ثبات بیشتر بنیان خانواده خواهیم بود.
راه اندازی گنجینه اسناد هویتی مشاهیر و بزرگانی نظیر شهدا
مدیرکل ثبت احوال استان در خصوص تغییرنام و نام خانوادگی های نامناسب که اکثرا مربوط به دوره قبل از انقلاب بودند، عنوان کرد: تاکنون بیش از 114هزارنام و128هزار نام خانوادگی نامناسب از طریق کمیته تغییرنام ونام خانوادگی استان به نامهای مناسب تغییر پیدا کرده است.
وی به راه اندازی گنجینه اسناد هویتی مشاهیر و بزرگانی نظیر شهدا باتوجه به نقش برجسته آنان در تاریخ و ارتقای سطح فرهنگ و توسعه استان اشاره کرد و افزود: هم اکنون بیش از 106سند هویتی از این افراد در گنجینه اسناد هویتی ثبت احوال نگهداری و در معرض بازدید عموم است و امسال نیز درجلسه آتی شورای هماهنگی ثبت احوال از سند هویتی 3 نفر دیگر رونمایی می شود
افزایش 10برابری پهنای باند فیبرنوری
تقوی گسترش و توسعه زیرساختهای اداره کل ثبت احوال و شبکه ارتباطی این اداره کل را اقدامی در راستای گذر از ثبت احوال سنتی به ثبت احوال مدرن دانست و افزود: اقدامات اساسی در این دستگاه در حوزه زیرساخت ارتباطی و شبکه انجام گرفته است؛ به گونه ای که تا قبل از دولت تدبیر و امید هیچکدام از ادارات تابعه ثبت احوال در استان از شبکه فیبر نوری برخوردار نبودند؛ ولی اکنون ادارات اصلی ثبت احوال از این شبکه برخوردارند و طبق برنامه ریزی های انجام شده و طی انعقاد قرار دادی اخیر در زمینه افزایش پهنای باند افزایش بیش از 10 برابر داشته ایم.
وی به طرح ثبت کد پستی و نشانی افراد در سامانه ثبت احوال اشاره کرد و افزود: باتوجه به اینکه درآینده تمامی نشانی وکدپستی افراد از طریق ثبت احوال استعلام گرفته می شود؛ بنابراین ضرورت دارد مردم آخرین تغییرات کد پستی و نشانی خود را به ثبت احوال اعلام کنند تا در ارسال و دریافت خدمات در حوزه های مختلف دچار مشکل نشوند.
این مسئول گفت: در صورت تکمیل این طرح هرگونه جابجایی جمعیتی در روستاها و شهرها قابل رصد و امکان ارائه آمار جمعیتی سکونت محور فراهم می گردد که این مهم تاثیر شگرفی را در داشتن اطلاعات به روز جمعیتی جهت نظام برنامه ریزی استان خواهد داشت و در حقیقت با داشتن آمار جمعیتی ثبتی، دیگر ما نیاز به سرشماری در حوزه جمعیت نخواهیم بود.
نخستین سند رسمی هویتی درکشور درتاریخ 3 دی 1297 به نام فاطمه ایرانی در تهران تنظیم شد و از تاریخ تنظیم اولین سند هویتی تا کنون بیش از 125 میلیون سند هویتی در حوزه ولادت و وفات در کشور به ثبت رسیده است.
شروع بکار اداره ثبت احوال در استان، از سال 1337 و با راه اندازی ثبت احوال شهر دوگنبدان بود. پس از آن اداره ثبت احوال بویراحمد در سال 1342 و ثبت احوال دهدشت در سال 1353 آغاز بکار کردند.
طی سالهای قبل از انقلاب ماموریت اصلی اداره ثبت احوال در استان محدود به تنظیم سند هویتی و صدور شناسنامه بود که در سه اداره یاد شده در شهرستان های استان انجام می گرفت. بعد از آن ادارات ثبت احوال شهرستان و بخش ها راه اندازی شد؛ به طوری که در حال حاضر 10 اداره ثبت احوال در سطح شهرستان ها و بخش ها و4 نمایندگی فعال در استان خدمات مورد نیاز مردم را در این حوزه ارائه می دهند.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر