» آيا چمران «مدودوف» احمدي نژاد ميشود؟
raaknews: فضاي سياسي ايران در چندماه مانده به برگزاري انتخابات رياست جمهوري يازدهم، مستعد هر گونه شايعه پردازي و گمانه زني است. کافي است تا نام جديدي برزبان آورده شود، به دنبال آن دهها خبر، گزارش، شايعه و تحليل و گمانه زني نيز منتشر ميشود.
روز گذشته يک نام جديد در کانون گمانه زنيها و اظهار نظرهاي سياسيون قرار گرفت:« مهندس مهدي چمران». برادر شهيد مصطفي چمران و رئيس شوراي شهر تهران.چهره اي که سالهاي بدون جنجال سياسي را در شوراي شهر تهران طي کرده است. روز گذشته احتمال کانديداتوري وي از سوي دولتيها در برخي رسانهها منتشر شد.چمران اگرچه از اصولگراياني است که در مواردي نيز به عنوان حکم و ريش سفيد براي برخي اختلافات نيز مطرح شد، اما ورود چنداني به اين موضوعات نداشته است.نزديکي وي به دولتيها نيز تنها يک بار با شايعه احتمال معرفي وي براي معاون اولي احمدي نژاد در دولت دهم، مطرح شد که البته به فرجام نرسيد. برخي معتقدند احمدي نژاد با وي ميتواند مدل «پوتين- مدودوف» را تمرين کند.روز گذشته برخي از افراد و فعالان سياسي اين درباره به اظهار نظر پرداختند.
محمدرضا تابش معتقد است که اين موضوع ممکن نيست. اين نماينده اصلاح طلب مجلس نهم در گفت وگو با آريا درباره کانديداتوري چمران از ناحيه دولت تاکيد کرد:دولت و آقاي چمران زرنگ تر از آن هستند که اين امر اتفاق بيفتد.
اسماعيل کوثري عضو فراکسيون اصولگرايان مجلس نيز ميگويد: ما بايد ببينيم آيا ايشان قصد کانديداتوري دارند يا خير سپس ميتوان در خصوص کانديداتوري ايشان تحليل داشت در واقع بنده پس از صحبت کردن با ايشان نظر خواهم داد.
نماينده مردم تهران با تاکيد بر اين مطلب که قطعا دولت و ديگر ارگانها نامزدهاي غير از گزينههاي مطرح شده براي انتخابات معرفي خواهند کرد،افزود: بنابراين بايد مقداري تامل کنيم تا گزينههاي نهايي مشخص شوند.
عوض حيدرپور عضو فراکسيون رهروان ولايت مجلس نيز در گفت وگو با آريا با تاکيد بر اين مطلب که دولت حتما در انتخابات رياست جمهوري ورود پيدا ميکند، گفت: در واقع وقتي گروهي به حاکميت و قدرت ميرسند تقريبا ترک قدرت براي آنها سخت است لذا بنده معتقدم مجموعه اي که اداره دولت نهم و دهم را به دست آورده اند تلاش خواهند کرد در مسند قدرت باقي بمانند. وي درباره نامزدي چمران از ناحيه دولت تاکيد کرد: آقاي چمران نسبت به نامزدهايي که تاکنون از جانب دولت نام برده شده اند يک اصالتي دارد و نيروي بسيار خوبي است اما اينکه آيا بتواند جمهوري اسلامي را اداره کند يا نه را بايد بيشتر مورد بررسي قرار داد. اين نماينده مجلس تاکيد ميکند: من معتقدم آقاي چمران خودش در انتخابات کانديدا نشود زيرا ايشان از نظر شخصي و علمي اصالتي دارد لذا بعيد است وارد ميدان رقابت شود.
صادق زيباکلام اما طبق معمول صريح تر از بقيه سخن ميگويد.وي معتقد است که چمران هيچ شانسي براي پيروز شدن در انتخابات رياست جمهوري يازدهم ندارد.اين استاد دانشگاه تهران تاکيد ميکند: چمران هيچ شانسي براي پيروز شدن در انتخابات رياست جمهوري يازدهم ندارد. وي ميافزايد: چمران فاقد پايگاه مردمي در سطح کشور است در واقع ايشان به عنوان رئيس شوراي شهر تهران نه تنها چهره شاخص و مهمي نبوده بلکه تحرک و کار مشخصي از ايشان ديده نشده است بنابراين بنده معتقدم چمران حتي در تهران هم نميتواند راي قابل توجهي به دست آورد چه رسد به شهرستانها. زيباکلام ادامه ميدهد:بعيد به نظر ميرسد مجموعه احمدي نژاد و جبهه پايداري براي کانديداتوري آقاي چمران سرمايه گذاري کنند و ايشان نامزد جدي دولت در انتخابات آينده باشد. زيرا چمران چهره و شخصيت بارز و شاخصي نيست که بتوانند در هيبت رئيس جمهور ظاهر شود، مگر اينکه ما به دنبال تز پوتين- مدودوف باشيم يعني مهندس چمران در يک دوره چهارساله رئيس جمهور شود تا در سال 96 مجددا احمدي نژاد نامزد رياست جمهوري شود. وي ميافزايد: درواقع آقاي چمران رئيس جمهور نخواهد بود بلکه يک ابزاري ميشود که در دست مجموعه دولت است يعني چمران يک راه گريز قانوني براي دولت خواهد بود.
تاریخ انتشار :
2 مهر 1391, 00:14
» اخبار مرتبط:
تحليل خاتمي درباره پايان دوره رياست جمهوري احمدي نژادتکذيب چندباره کانديداتوري سيد حسن خمينيمشايي راي نميآوردخاتمي در نظرسنجيها اول است اما كانديدا نميشود!تحليل فوتبالي زيباکلام از فضاي انتخابات
» اشتراک گزاری خبر