مشروح اخبار


» آقازاده پس از 4 سال سكوت خود را شكست؛



رضا آقازاده وزير نفت دولت‌هاي موسوي و هاشمي و رئيس سازمان انرژي اتمي دولت خاتمي با 28 سال سابقه حضور مستمر در دولت‌هاي مختلف پس از 4 سال، سکوت خود را شکست و از فعاليت‌هاي خود گفت و به بررسي شرايط حال حاضر و موضوع هسته‌يي از سال‌هاي گذشته تاکنون پرداخت. آقازاده با بيان اين که معتقد است موضوع هسته‌يي به دقيقه 90 رسيده، اما تاکيد کرد که نبايد روحاني را براي حل فوري و فوتي موضوع هسته‌يي در تنگنا گذاشت. آقازاده با بيان اينكه در سال 87 و به دنبال ارائه پيشنهاداتي از سوي غرب مساله هسته اي تا مرحله اي پيش رفت اما عليرغم موافقت مقام‌هاي ارشد كشور رئيس‌جمهور نظر موافق با آن رويکرد نداشتند و اختلاف بنده با آقاي احمدي‌نژاد هم از همين جا شروع شد.
رئيس پيشين سازمان انرژي اتمي در گفت‌وگوي مشتركي با ايسنا و ايرنا درباره فعاليت‌هاي شخصي خود در 4 سال گذشته توضيحاتي داد. آقازاده گفت: اولين کاري که آغاز کردم کار بر روي ايمپليمنت‌هاي پوستي بود که پروژه آن هم توسط خود آقاي احمدي‌نژاد افتتاح شد و ما در حال حاضر توليد پوست زنده‌اي داريم که براي درمان زخم‌هاي ديابتي و سوختگي‌ها از آن استفاده مي‌کنيم و در بيمارستان‌هاي متعددي اين محصول مصرف مي‌شود.در اين پروژه‌ها چندان از طرف دولت کمکي انجام نشد اما بالاخره دوستان و همکاران من زحمات زيادي کشيدند و اين پروژه‌ها را به مرحله توليد رساندند. در حال حاضر دوستان کارخانه توليدي قابل توجهي دارند که به صورت کاملا خصوصي فعاليت مي‌کند که صاحبان سهام آن چند نفر از مديران سابق من در سازمان انرژي اتمي هستند که بر روي اين تکنولوژي کار کردند. خانه‌ها و امکانات‌شان را فروختند و من هم هيچ سهمي در آنجا ندارم و فقط به آنها کمک مي‌کنم.
آقازاده ادامه داد: با اين دوستان پروژه ديگري تعريف کرديم که درباره لنزهاي چشمي بود. در شرايط فعلي بيماري آب مرواريد يکي از موضوعات مستمر و فراگير کشور است و لنزهايي که در بيمارستان‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد يا آمريکايي است و يا اروپايي. ما نمونه‌هايي از اين لنزها را توليد کرديم. در بيمارستان فارابي براي بيش از 100 بيمار توسط رئيس اين بيمارستان اين محصولات استفاده شد که بسيار خوب جواب داد. در شرايط فعلي نيز به دنبال تامين سرمايه‌اي هستيم که بتوانيم اين لنزها را توليد انبوه کنيم.
معاون پيشين رئيس‌جمهور افزود: در گزارش مفصلي که به مقام معظم رهبري ارائه داده بودم تاکيد کردم که بخش انرژي الکتريکي کشور و برق حل نخواهد شد مگر اينکه ما وارد تکنولوژي جديد شويم. آن زمان ما متوجه شديم که کشورهاي پيشرفته بر روي نيروگاه‌هاي کوچک و خانگي سرمايه‌گذاري‌هاي زيادي کرده‌اند و بازدهي اين نيروگاه‌ها بالاي 90 درصد است، گرمايش و سرمايش و همچنين برق را تامين مي‌کند. ما با دوستاني مانند آقايان فياض‌بخش و سعيدي وارد اين پروژه‌ها شديم و وارد عرصه‌اي شديم که در کشور در شرايط فعلي بسيار پا گرفته است. پروژه بزرگي را در گل‌گهر آغاز کرديم تا بتوانيم از اين نيروگاه‌هاي کوچک استفاده کنيم. در بندرعباس هم اين پروژه‌ها دنبال شد. نيروگاه‌هايي براي مصارف خانگي از يک مگاوات تا 10 مگاوات راه‌اندازي کرديم که مي‌توان در مصارف مختلف از آنها استفاده کرد که بازدهي آنها بالاي 80 درصد است. براي 100 مگاوات از اين برق با گل‌گهر قرارداد بستيم که برق توليدي آن در بندرعباس تحويل وزارت نيرو مي‌شود و آنها معادل آن را در گل‌گهر تحويل مي‌دهند، از گرماي مازاد آن آب دريا را شيرين مي‌کنيم و به سيرجان انتقال مي‌دهيم. اين‌ها پروژه‌هاي بزرگي هستند که در دست اجراست.
آقازاده اضافه کرد: چهار سال گذشته‌اي که از دولت خارج شده‌ام تقريبا روزانه بيشتر از گذشته وقت گذاشته‌ام و فعاليت داشته‌ام و بسيار هم راضي هستم. در هيچ کدام از اين پروژه‌ها سرمايه‌اي ندارم و بيشتر در مورد انتقال تجربيات و مديريت کمک‌هاي حمايتي انجام مي‌دهم.
آقازاده در ادامه با بيان اينکه درباره برخي مشکلاتي که دولت آينده براي اداره کشور پيش‌رو دارد بايد نکاتي در نظر داشت، گفت: طبيعتا آقاي روحاني در شرايط فعلي مشغله زيادي دارد چون فرصتي نشده است که گفت‌وگوي مستقيمي با ايشان داشته باشم بايد مسائلي را مطرح کرد البته طبيعتا در آينده مورد مشورت قرار مي‌گيريم، اما آنچه که به نظرم در شرايط فعلي اهميت دارد اين است که آقاي روحاني سه پروژه بسيار بزرگي پيش‌رو دارد. اگر بتواند اين پروژه‌ها را پيش ببرد به نظرم در چهار سال آينده خدمت بزرگي به کشور کرده است.يکي از اين پروژه‌ها موضوع امنيت اجتماعي چه از بعد اقتصادي و يا چه از بعد اجتماعي و سياسي است. اينگونه نيست و که فقط يک وزارتخانه بتواند از عهده آن برآيد. طبعا بايد آقاي روحاني وزارت کشور، اطلاعات، اطلاعات سپاه و نيروي انتظامي را مامور کند که بحث امنيت اجتماعي و اقتصادي کشور را سر و سامان دهند و مي‌تواند اين کميته را زير پوشش دبيرخانه شوراي امنيت قرار دهد و تعريف کند که در يک سال آينده از شما مي‌خواهم آرامش را به جامعه برگردانيد و از آنها بخواهد که اين حرکت را انجام دهند البته کار ساده‌اي نيست و بسياري از چيزها به هم خورده است و يا بعضي موضوعات نياز به اصلاح دارد.
آقازاده گفت:‌ پروژه دومي که به نظر مي‌رسد موضوع روز آقاي روحاني است و به صورت جدي از مطالبات مردمي است بحث اقتصادي است. به نظر من اگر آقاي روحاني درگير سياست‌هاي مالي شود موفق نخواهد شد. ايشان بايد اولويت خود را بر سياست‌هاي پولي بگذارد. در سياست‌هاي پولي موضوعات بسيار متنوعي وجود دارد که بسيار اهميت دارد. وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه و حتي مجلس و ارگان‌هاي ديگري که ذينفع در اين موضوع هستند بايد اين را به صورت پروژه‌اي تعريف کرده و سريعا هم درباره آن اقدام کنند. وي تصريح کرد: موضوع ديگري که در بحث اقتصادي بسيار اهميت دارد بنگاه‌هاي شبه‌دولتي هستند. گزارشي از دکتر آخوندي ديدم که به نظرم گزارش بسيار جالبي بودم. ايشان در تحقيق جامعي که انجام دادند اعلام کردند که بيش از 80 درصد واگذاري‌ها در اين مدت به بنگاه‌هاي شبه‌دولتي بوده ست و عملا به بخش خصوصي چيزي واگذار نشده است. اين بنگاه‌هاي اقتصاد را نچرخاندند بلکه بر معضلات اقتصادي افزوده‌اند بنابراين يکي از فوريت‌هاي دولت آقاي روحاني بايد اين باشد که اين بنگاه‌هاي شبه‌دولتي را در درجه اول متوقف کنند و در درجه بعد آنها را تعديل نمايد.
وي ادامه داد: موضوع سومي که آن را به صورت پروژه در پيش‌روي آقاي روحاني مي‌بينم مساله هسته‌يي کشورمان است. معتقدم موضوع هسته‌يي به دقيقه 90 رسيده است. واقعا امروز هم غرب و هم ايران بايد وارد مذاکره جدي شوند. البته از آنجا که در جريان کارها بودم و در مجموع اطلاعات کاملي از گذشته موضوعات هسته‌يي دارم بايد درباره اين موضوع برنامه‌هاي ويژه‌اي داشت. در دقيقه 90 هر طرفي که نفس بيشتري داشته باشد برنده موضوع است، ما نبايد آقاي روحاني را در تنگنايي قرار دهيم که به صورت فوري و فوتي بخواهد اين موضوع را حل کند.آقازاده گفت: از آنجا که در جريان موضوعات هستم اطلاع دارم هر زمان نشانه جدي از سوي غرب ديده شد مقام معظم رهبري فعال مي‌شد و مسئولين را براي حل و فصل اين قضيه به کار مي‌گرفتند.در سال 87 نشانه‌هايي از سوي غربي‌ها براي حل موضوع ديده شد و رهبري جلسه‌اي ترتيب دادند که من هم در آن شرکت داشتم و نظراتم را گفتم مبني بر اينکه مي‌توان با رويکرد جديد که از سوي غربي‌ها مطرح شده است مساله را پيش برد و رهبري تصميم گرفتند که رويکرد غربي‌ها مورد توجه قرار گيرد و ما دنبال مساله برويم، اما برخي زير بار قضيه نرفتند. معتقدم لازم نبود هزينه‌هاي سال‌هاي بعد از 87 به کشور تحميل شود. آقازاده در پاسخ به اينکه چه کسي و يا به چه دليلي آن رويکرد عملي نشد، گفت: رئيس‌جمهور نظر موافق با آن رويکرد نداشتند و اختلاف بنده با آقاي احمدي‌نژاد هم از همين جا شروع شد. آقاي احمدي‌نژاد تحليل‌هايي داشتند و فکر مي‌کردند نبايد به سمت آن رويکرد برويم. آقازاده از بيان جزئيات رويکرد و پيشنهاد غربي‌ها در سال 87 خودداري کرد.
آقازاده در ادامه گفت‌وگو با ايسنا اظهار کرد: در شرايط فعلي نبايد توقعات را از دولت روحاني بالا ببريم بلکه بايد با تدبير و جامع‌نگري، حقوق هسته‌يي کشور را حفظ کنيم و در مذاکرات آن را پيش ببريم.رئيس پيشين سازمان انرژي اتمي ادامه داد: آقاي روحاني با اطلاعات جامعي که از بحث هسته‌يي دارد مي‌تواند با رويکرد صحيح و منطقي با اين موضوع برخورد کند.وي اظهار کرد: در گذشته شاهد بوديم که هر وقت از طرف غربي‌ها علامتي جدي مشاهده مي‌شد رهبري در آن موضوع فعال مي‌شدند و تلاش مي‌کردند موضوع را حل کنند و جفاست که فکر کنيم رهبري نمي‌خواسته است موضوع هسته‌يي حل شود. مقاطعي بود که ما مجريان خوب عمل نکرديم.رئيس پيشين سازمان انرژي اتمي کشورمان با تاکيد بر اينکه بايد وارد يک مذاکره جدي با 1+5 شويم، گفت: مساله اصلي بين ما"اعتمادسازي" است. هم آنها و هم ما بايد به سمت اعتماد متقابل رويم و بي‌اعتمادي‌هاي شکل گرفته را رفع کنيم. تيم آقاي روحاني بايد وارد مباحث عملي و جدي شوند.



تاریخ انتشار : 12 تیر 1392, 03:02



» اخبار مرتبط:

  • سولانا: ايران و آمريکا کانال ارتباطي ايجاد کنند
  • اميدواري 1+5 به توافق با ايران درماه سپتامبر
  • زيباكلام:يااجماع ‌بر روحاني‌ياتن‌ دادن به‌جليلي!
  • بايد با لحن تازه اي در مذاکرات هسته اي سخن بگوييم
  • چرا از احمدي‌نژاد انتقاد نکنيم؟
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟