» باید روی مسأله برد برد فکر کنیم، نه باخت باخت
جمعی از وکلا و حقوقدانان دیروز با حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی دیدار کردند.در این دیدار که با صحبت های حاضرین در جلسه آغاز شد، دغدغه ها و مسائل مربوط به مسائل روز کشور و انتخابات پیش رو مطرح شد که..
پایگاه خبری تحلیلی راک نیوز : جمعی از وکلا و حقوقدانان دیروز با حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی دیدار کردند.در این دیدار که با صحبت های حاضرین در جلسه آغاز شد، دغدغه ها و مسائل مربوط به مسائل روز کشور و انتخابات پیش رو مطرح شد که گزیده مطالب حاضرین در جلسه در خبر تکمیلی منتشر خواهد شد. متن کامل سخنان سید محمد خاتمی در این نشست را در ادامه بخوانید:
«به نام خدا
ضمن خیر مقدم به حضار گرامی، ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله و روز زن را به شما تبریک ميگویم.
در خصوص مسائلی که درباره من از سر لطف گفته شد باید بگویم که من کوچتر از همه هستم.
در سال دوم ریاست جمهوری دور اول در دانشگاه تهران. گفتم که دو دسته هستند که ميگویند آزادی و دین باهم سازگار نیست در دو طیف مختلف. یکی ميگوید برای اینکه دین باشد ازادی برود و دیگری ميگوید تا آزادی بماند دین را کنار بگذاریم و من گفتم دین و آزادی را با هم ميخواهیم و اصلاً دین به آزادی فرا ميخواند. کسانی ميگویند اسلام با جمهوریت سازگار نیست و قدرت مبتنی بر رأی و آرا و خواست مردم نیست و عملاً آن را نفی ميکنند و دیگری ميگوید جمهوریت با دین و اسلام سازگار نیست. پس دین را کنار بگذاریم و من ميگویم جمهوری اسلامی و اسلامی که من ميشناسم با جمهوریت سازگار است و الان ميگویم حداقلی که نمی توان از آن دست برداشت همین است.
جمهوریت مقتضای روزگار ما است و اسلامی که من ميشناسم سازگار با جمهوریت است. مطالب امام و قانون اساسی هم بر این مطلب تأکید ميکند و در این رابطه است که ارکان نظام هم باید با این دید معنی شود. در دوران ما تفکری درست مقابل این قرار گرفته که بسیاری از مشکلات جامعه ما ناشی از این است. نمی خواهم بگویم کسانیکه مسوولیت اصلی را دارند چنین مياندیشند، ولی این فکر در جامعه غالب است و امکانات را به دست ميگیرد یا ميخواهد بگیرد و از مصونیت آهنین برخوردار است اما طرف مقابل با تمام محدودیتها روبرو است. اگر شرط حضور دست برداشتن از این باشد عطای حضور را به لقایش ميبخشم. ما در جمهوری اسلامی بسر ميبریم. جمهوری اسلامی مبنایی دارد: قانون اساسی. هرکس که ميآید در چارچوب قانون اساسی باید عمل کند. هدف ما اجرای همه جانبه قانون اساسی است. کسی نمی تواند پایبند به قانون اساسی نباشد و به صحنه بیاید.
وضع ناگوار امروز ناشی از رویکرد های غلط است. درست است که کارکردها موجب خسارتها و مشکلاتی در همه جهات شده است. اما غافل نباشیم که بسیاری از رویکردها به این کارکردها و وضع منجر شده است. در مورد تحریم و فشارهای بین المللی که منشاء مشکلات است خطابم به کسانی است که تحریم ميکنند تا نظام را تحت فشار قرار دهند و اوضاع را موافق خواست خود عوض کنند: بزرگ ترین فشار تحریمها متوجه مردم است. اگر امروز مردم به خاطر دارو و معیشت در تنگنا قرار گرفته اند از جمله به خاطر این تحریمها است و مطمئناً مردم ما از تحریم کنندگان خشمگین ميشوند. من هشدار ميدهم هرچه زودتر این تحریمها برداشته شود به نفع مردم ما است و در صورت ادامه، دود آن به چشم مردم ميرود و البته همبستگی مردم در برابر تحریم کنندگان بیشتر ميشود. فارغ از هر امری این تحریم های ظالمانه و مغرضانه باید برداشته شود. به هر حال برای برون رفت از مشکل باید هم رویکردها و هم کارکردها عوض شود.
نشانه اش هم ميتواند جلوگیری از یکه تازی خشونتگران دورغ پردازی باشد که کارشان اتهام زنی و فحاشی و پرونده سازی است. امروز آن که به نام انقلاب تهمت ميزند و دروغ ميگوید از مصونیت کامل برخوردار است. حتی علیه دروغها و تهمتها شکایت هم شده، اما کسی برخورد نمی کند. و نیز این جریان ميکوشد تا در همه جا نفوذ کند و دستگاه های مختلف را نیز تحت تأثیر قرار دهد. باید نظام با سعه صدر برخورد کند.
باز هم تأکید ميکنم اگر فردی را مردم بخواهند که بیاید ولی نگذارند و به هر قیمتی جلو او را بگیرند آیا امیدها به یأس تبدیل نمی شود؟ آیا امیدها از طرف کسانی که دل بسته بودند به کینه تبدیل نمی شود؟ باید اول کاری کنیم که کینهها فروکش کند تا لااقل امکان بحث کردن فراهم آید و اگر هم آن فرد بیاید ولی دستگاهها و نهادها در برابر او بایستند نمی تواند مشکلات را حل کند و به مطالبات به حق مردم پاسخ دهد. امیدوارم انتخابات موجب ایجاد فضایی شود که سوء تفاهمها و دشمنیها را کمتر کند و فضای امنیتی و فشار موجود که به زیان همه است تغییر یابد، در حالی که ما گاه خلافش را ميبینیم؛ احضارها، تهدیدها و نیز شنیده ام که همین روزها عده ای را از بند عمومی به زندان انفرادی برده اند! چرا؟!
ما باید روی مسأله برد برد فکر کنیم، نه باخت باخت. امروز همه در معرض تهدید هستیم. ما حکومت مقتدر ميخواهیم و اقتدار واقعی هنگامی است که اعتماد متقابل دولت و ملت باشد و رضایت واقعی در مردم ایجاد شود و اگر این نباشد قدرت نظامی و امنیتی اقتدار واقعی نمی آورد. امیدوارم کینهها کمتر و دلها بهم نزدیک تر شود. امکان دیالوگ و بحث وجود داشته باشد نه اینکه انتقاد هزینه داشته باشد امیدوارم انتخابات به گونه ای باشد که سبب رسیدن مردم به خواسته های اساسی شان باشد. در این صورت هم نظام حفظ ميشود و تقویت ميگردد و هم به یاری خداوند مشکلات به تدریج حل خواهد شد».
تاریخ انتشار :
12 اردیبهشت 1392, 09:41
» اخبار مرتبط:
جوانان از اصلاحطلبان ناامیدشدهانداظهارات جدید سیدمحمد خاتمی با طعم "نیامدن"خاتمی نظرش را درباره كانديداتوري گفتانتقاد خاتمی از وجود فضای یاس و نا امیدی در کشورمحمد خاتمی: ما نظام و انقلاب را قبول داریم
» اشتراک گزاری خبر