مشروح اخبار


» راهبرد توسعه محور رحمانی؛ جاده و راه، ملزوم مهم مسیر پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد



رحمت الله قیصری” مشاور رسانه ای استاندار؛ استاندار کهگیلویه و بویراحمد با استناد به صحبت‌ها، مصاحبه‌ها و دیدارهای مهم از بدو ورود به استان، نشان داده است که با شناخت کامل از شرایط استان و سایر حوزه‌ها، به اساسی‌ترین معضل آن یعنی زیرساخت‌ها، راه و جاده پی برده و در این مسیر گام برمی‌دارد.


به گزارش راک نیوز،”رحمت الله قیصری” مشاور رسانه ای استاندار؛ استاندار کهگیلویه و بویراحمد با استناد به صحبت‌ها، مصاحبه‌ها و دیدارهای مهم از بدو ورود به استان، نشان داده است که با شناخت کامل از شرایط استان و سایر حوزه‌ها، به اساسی‌ترین معضل آن یعنی زیرساخت‌ها، راه و جاده پی برده و در این مسیر گام برمی‌دارد.


شبکه راه و جاده در تمام کشورهای دنیا به عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها و زیرساخت‌های توسعه در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی محسوب می‌شود. راه به عنوان یکی از سرمایه‌های ملی و عامل توسعه اجتماعی و اقتصادی، نقش بسزایی در پیشرفت کشورها دارد. هرچه نسبت به گسترش شبکه راه‌های یک کشور اقدام شود، در جهت توسعه آن گام برداشته می‌شود.


یکی از نخستین اقدامات برای گسترش خدمات عمومی و محرومیت‌زدایی در همه‌جای جهان، راه‌سازی و جاده‌سازی است و این موضوع در ایران نیز همواره جز اولویت‌های برنامه‌های توسعه‌ای قرار داشته است. عدم دسترسی به راه‌ها و جاده‌های مناسب یکی از مهم‌ترین موانع در رسیدن به اهداف توسعه پایدار شهری و روستایی است. بنابراین، قابلیت دسترسی به جاده‌های اصلی و فرعی، خطوط ریلی، آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها به عنوان یکی از شاخص‌های توسعه پایدار می‌تواند اثرات مستقیمی بر توسعه پایدار شهری و روستایی در کشور داشته باشد.


مسیر ارتباطی مناسب، مهم‌ترین شاخص توسعه است. این گزاره در ادبیات توسعه و آبادانی به تناوب به کار می‌رود و در استان صعب‌العبور کهگیلویه و بویراحمد با طبیعت کوهستانی، اگر مهم‌ترین شاخص برای آغاز رفع محرومیت نباشد، قطعاً از اولویت‌های اساسی است.


استاندار رحمانی، برخلاف رویه پیشینیان، با شناخت این مشکل به دیدار وزیر راه و شهرسازی رفت و پس از آن، معاونین و مشاورین وزارت راه و شهرسازی به همراه کارشناسان به استان آمدند. آن‌ها با شناخت استعدادها و ظرفیت‌ها، مشکلات و چالش‌ها را بررسی کردند و همه آنچه در دیدار با وزیر مطرح شد، در جلسات استانی مورد نقد و تحلیل قرار گرفت که این اقدام شایسته تقدیر و حمایت است.

یاسوج، مرکز استان، همسایه چند استان مهم و پهناور با قابلیت‌های فراوان در حوزه‌های گردشگری، صنعت، نفت و گاز، پتروشیمی و کشاورزی است. علاوه بر این، کهگیلویه و بویراحمد در صنایع دستی، اکوتوریسم و گیاهان دارویی نیز ظرفیت‌های خوبی دارد. تدوین یک برنامه جامع برای برون‌رفت استان از دشواری‌های کنونی و حرکت در مسیر توسعه، نیازمند زیرساخت‌های ارتباطی مهم است که به اهمیت نگاه استاندار می‌افزاید.


گچساران و بهمئی با منابع نفتی و گازی، نیازمند راه و آزادراه برای سهولت در انتقال منابع و نیروی انسانی هستند. این امر لزوم توسعه و تجهیز فرودگاه گچساران را دوچندان می‌کند. اگرچه خط ارتباطی گچساران به خوزستان از مسیر بهبهان وضعیت خوبی دارد، اما خط ارتباطی گچساران به گناوه و دسترسی به دریا و بندر نیازمند توسعه است. همچنین، لیکک بهمئی به خطوط جاده‌ای استاندارد و مناسب نیاز دارد و این موضوع نیازمند توجه و سرمایه‌گذاری است.


خطوط ارتباطی دهدشت، مرکز شهرستان کهگیلویه، به ویژه خط ارتباطی بی‌کیفیت دهدشت تا خیرآباد، با بهره‌برداری از محور پاتاوه به دهدشت و افزایش حجم ترافیک، اهمیت فوق‌العاده‌ای پیدا کرده است. این خط ارتباطی باید بهبود یابد و استاندار حتماً این موضوع را مد نظر قرار خواهد داد، چرا که بار ترافیکی خط ارتباطی پاتاوه به دهدشت و آینده پتروشیمی دهدشت به آن وابسته است و باید با یک برنامه میان‌مدت چهار بانده شود.


مورد مهم دیگر، اتصال یاسوج به آزادراه شیراز-اصفهان است که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این اتصال نه تنها بار ترافیک خط ارتباطی یاسوج به سمیرم را کاهش می‌دهد، بلکه در توسعه اکوتوریسم، گردشگری، صنعت و کشاورزی نیز نقش فزاینده‌ای دارد. این موضوع مورد تأکید نماینده بویراحمد در مجلس نیز هست و در نشست‌های مهم استاندار با وزیر راه و شهرسازی و جلسات معاونین وزارتخانه در یاسوج مورد تحلیل قرار گرفته است.


خلاصه اینکه، موضوع جاده و راه کلید واژه کلام استاندار و اولویت مهم وی برای توسعه استان است. در آخرین حضور خود در شبکه خبر، ایشان به این موضوع با ذکر نام پروژه‌ها پرداخت و امید می‌رود که با راهبرد اتخاذی و همکاری نمایندگان، مشکلات استان در زمینه جاده و راه، توسعه و تعمیر، احداث و بهبود، تعریض و ایمن‌سازی و اتصال یاسوج به آزادراه شیراز-اصفهان، چهار بانده شدن خط ارتباطی دهدشت تا خیرآباد و دیگر پروژه‌ها به سرانجام برسد.



تاریخ انتشار : 9 اسفند 1403, 08:04



» اخبار مرتبط:

  • بررسی سند توسعه شهرستان بهمئی به عنوان پایلوت با حضور استاندار
  • وضعیت جاده‌های استان کهگیلویه و بویر احمد بسیار نامناسب است
  • آری به جاده ایمن نه به تخریب طبیعت و قطع بلوط
  • راه ارتباطی ادرج وچهار راه آسفالت میشود
  • تاکید استاندار کهگیلویه وبویراحمد بر تدوین برنامه عملیاتی برای توسعه استان
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟