رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستانهای گچساران و باشت گفت: عملیات پایش، کنترل و مبارزه با آفات درختان در سطح ۷۸ هزار هکتار از جنگل های باشت انجام شد.
به گزارش راک نیوز؛ مجید نظری در گفت و گو با خبرنگاران افزود: این عملیات پس از تحلیل و ارزیابی نتایج میدانی پایش و تهیه نقشه، شدت و میزان آلودگی منطقهایی مشخص شد.
وی بیان کرد: بیش از ۲۳ درصد از جنگل های باشت معادل ۱۸ هزار هکتار دچار آفت پروانه برگخوار سفید شد.
نظری اظهار داشت: تغییرات اقلیمی، کاهش بارش و رطوبت، ریز گردها، آفت ها و امراض از عواملی است که باعث آسیب به جنگل ها می شود.
وی افزود: استفاده از سوم در زراعت یا باغداری نخستین عامل طغیان پروانه برگخوار بلوط در جنگل های باشت است زیرا دشمنان طبیعی آفت ها را از بین می برد.
نظری با بیان اینکه ۷۴ درصد از سطح جنگل های باشت را بلوط تشکیل میدهد گفت: سطح مراتع و جنگلهای شهرستان باشت ۱۰۶ هزار هکتار می باشد که از این میزان ۷۸ هزار هکتاری جنگل است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستانهای گچساران و باشت گفت: تشکیل کارگروه تخصصی گیاه پزشکی و برگزاری دوره آموزشی برای جوامع محلی در مناطق آلوده از جمله بوستان، بهره عنا و آبده گاه از مهمترین اقدامات این اداره کل در زمینه مبارزه با آفت پروانه برگ خوار بلوط در باشت است.
وی افزود: این اداره همچنین برای مبارزه با آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط بوسیله اقدامات کنترلی از طریق تله نوری استفاده می کنند که آموزش های لازم در این زمینه در نقاط آلوده ارایه شده است.