مشروح اخبار


» ماجرای فیلم قوی سفید در سد کوثر و مارون در کهگیلویه وبویراحمد



قو پرنده ای از تیره اردکیان، که غازها و اردک ها را نیز در بر می گیرد، است. این پرنده دارای جثهٔ بزرگتری نسبت به دیگر اعضای این خانواده است و از بزرگ ترین و زیباترین پرندگان آبزی جهان به شمار می رود. 


به گزارش راک نیوز ؛ روزهای گذشته ویدیی در فضای مجازی وشبکه های اجتماعی بازنشر می شود که در آن از نشتن یک قوی سپید بال در یک هوای مه آلود و در سطح آبی را خبر می دهد که از آن بعنوان سد کوثر  گچساران وبرخی دیگر همین فیلم را مربوط به سد مارون در بهبهان می دانند.
اگرچه در میان همه خبرهای تلخ این روزها که تواما بوی مرگ و گاها خوشنت میدهند طبیعتا دیدن منظره ای رویایی از لحظه فرود مهربان ترین موجود از دست ماکیان حال دل آدمی را خوب می کند اما سوال بر سر این است که صحت موضوع از منظر محل ثبت وانتساب فیلم تا چه اندازه است؟

 جغرافیای زیست و مهاجرت این پرنده در دنیا

قوها در بیشتر مناطق نیم‌کره شمالی یافت می‌شوند. در قاره استرالیا و آمریکای جنوبی نیز دو گونه از این پرنده زندگی می‌کنند. آن‌ها در مناطق آبگیری و مردابگونه زندگی و تخم‌گذاری می‌کنند و با آمدن و رفتن فصل‌ها به مناطق دیگر مهاجرت می‌کنند. ایران از جمله مناطقی است که قوهای مهاجر زمستان‌ها را در آن می‌گذرانند و سه گونه قو به مناطق شمالی ایران و دیگر مناطق خاورمیانه مهاجرت می‌کنند.

تفکیک نژادی قوها در جهان

قوها به گونهٔ معمول در نواحی معتدل زمین زندگی می کنند و به ندرت در مناطق گرمسیری پیدا می شوند. چهار نژاد قو در نیمکره شمالی، یک نژاد در استرالیا و نیوزلند و یک نژاد در آمریکای جنوبی یافت می شوند. قوها در بخش های گرمسیری آسیا، آمریکای مرکزی، بخش های شمالی آمریکای جنوبی و نیز کل آفریقا دیده نمی شوند.

در ایران، قوهای فریادکش را می توان در فصل زمستان در مناطق شمالی کشور از جمله سرخ رود در استان مازندران، دید. این قوها به صورت فصلی به نواحی شمالی ایران مهاجرت می کنند و با گرم شدن هوا منطقه را به سوی عرض های بالاتر ترک می کنند. در کل سه گونه قوی سوت زن، کوچک، و گنگ به مناطق شمالی و مرکزی ایران و خاورمیانه مهاجرت می کنند.


توضیحات یک فعال محیط زیست در مورد فیلم

جوادهادی اصل که بسیاری او را بخاطر فعالیت های منظم محیط زیستی در حوزه زیست گونه جانوری پلنگ با همین نام مستعار می شناسند معتقد است استان کهگیلویه وبویراحمد به دلیل دو موقعیت آب وهوایی متفاوت در فصول سال معمولا نمی تواند زیتگاه انتخابی این پرنده باشد و احتمال اینکه چنین فیلمی مربوط به سد کوثر یا هرنقطه دیگری در این حوالی باشد نزدیک به صفر است.
او معتقد است آنچه در فیلم نشان داده می شود پرنده ای رام و اهلی است که در زمان ثبت فیلم برای دریافت غذا به سمت محل قرار گرفتن دوربین حرکت می کند .



تاریخ انتشار : 1 دی 1400, 23:32



» اخبار مرتبط:

  • بازگشت پرندگان مهاجر از گچساران به سیبری
  • رفتار زشت یک آبادانی با مهمان خارجی +عکس
  • 10 قلاده پلنگ ایرانی در پارک ملی دنا کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
  • گزارش تلخ زیست محیطی در رستم از کشتار پرنده زنبورخوار +تصاویر
  • حادثه دردناک زیست محیطی در شهرستان رستم؛مرگ3500پرنده نایاب بدست زنبورداران!+تصاویر
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟