دومین اربعین در دومین سال کرونایی در حالی برگزار میشود، که این بار مرزهای ایران با عراق، در روزهای منتهی به اربعین آرامش سال گذشته را ندارد. آخرین خبرها از انبوه زائرین ایرانی حکایت دارد که بیتوجه به اعلامهای ستاد مرکزی اربعین، به چهار مرز زمینی ایران و عراق هجوم بردهاند. شاید عجیبترین آنها تصاویر منتشر شده از انبوه زائران اربعینی باشد که برای ورود از مرز شلمچه به فنسهای مرزی حملهور شده و با وجود تلاش سربازان، وارد خاک عراق میشوند.
به گزارش راک نیوز ؛ این تلاشهای قانونشکنانه برای عبور از مرز که به مجروح شدن 40نفر نیز انجامید، در حالی است که امسال دولت عراق با ویزای 60 هزار نفر از زائران ایرانی با شروطی مثل داشتن تست PCR، تزریق دو دوز واکسن و عبور از مرز هوایی موافقت کرده بود. با این حال به نظر نمیرسد، چندین هزار نفر حاضر در این مرزها، به شروط تعیین شده چندان وقعی نهاده باشند.
براساس آخرین مصوبه ستاد مرکزی اربعین تمام مرزهای چهارگانه زمینی جمهوری اسلامی ایران با عراق شامل مرزهای مهران، خسروی، شلمچه و چذابه، تا غروب دیروز کماکان بسته و تردد زوار از سمت ایران به عراق ممنوع بوده است، با این حال اخبار جسته و گریخته حکایت از باز شدن مشروط مرزها داشت. خبرهایی که مسئولان امر آن را رد و شایعه میخواندند و برخی از مسافران اربعین، در شبکههای اجتماعی که موفق به عبور از مرز شده بودند، تایید میکردند.
هرچند سهمیه اختصاص یافته به ایرانیها برای حضور در مراسم اربعین امسال عدد قابل توجهی بود. اما شرط پرواز هوایی کار را برای بسیاری از زائران که تا پیش از کرونا به صورت رایگان به این سفر میرفتند سخت میکرد.پیش از شیوع کرونا در چند سال متوالی بسیاری از ایرانیها برای حضور در مراسم اربعین با پای پیاده از مرزهای کشور راهی شهرهای مذهبی عراق از جمله کربلا میشدند، سفرهایی که معمولا یا هزینهای برای زوارش نداشت یا اگر بود؛ ناچیزو قابل صرفه نظر.
* روزنامه توسعه ایرانی نوشت: اما برای سفر امسال بلیطهای سه چهار میلیون تومانی و حتی بیشتر، بسیاری را دوباره به سمت همان مسیرهای زمینی کشاند؛ به امید اینکه شاید با خواهش التماس و توسل و در نهایت هجوم و احیانا بیراهه درهای بسته گشوده شود. تلاش عجیب عدهای برای رسیدن به کربلا تا حدی بود که خبرگزاری فارس روز جمعه از قطع پای یک شهروند ایرانی خبر داده بود که در مسیر عبور از بیراهههای مرز مهران برای رسیدن به خاک عراق روی مین جنگی رفت.
* اما برخی میگویند مشکل سفر امسال تنها مربوط به افراد بیروادید نبوده است. زائرانی که به شروط تعیین شده هم پایبند بودند مشکلات خاص خود را داشتند. از معطلی در فرودگاه گرفته تا گرانی بیحساب و کتاب بلیط هواپیما. در همان روزهای نخستین بحث بالا بودن قیمت بلیطهای پرواز به عراق باعث انتقاد زائران شد. با اعلام سازمان هواپیمایی اگرچه نرخ بلیط یک طرفه 3 تا 4 میلیون و بلیط دوطرفه 5 تا 6 میلیون تومان اعلام شد اما نرخهای ثبت شده در سایت ایرلاین حاکی از رقمهای بالاتری هم داشت.
در همین گیردار گران شدن پروزاها به سمت عراق، ویدئوی جایجایی تعداد زیادی زائر توسط یک هواپیمای نظامی ایلیوشین در فضای مجازی نیز سروصدای زیادی بپا کرد. انبوه جمعیت در کنار هم بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی بسیاری را از اجرای شروط تعیین شده برای کاهش سرایت کرونا نگران کرد.
شاید عجیبترین تصاویر منتشر شده از زائرانی باشد که در مرز شلمچه به فنسهای مرزی حملهور و با وجود مقاومت سربازان عراقی، وارد خاک این کشور شدند.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر