مشروح اخبار


» کانديداي انتخابات نمي‌شوم



قانون انتخابات بايد کساني را که نمي‌توانند در سطح کلان مديريت کشور حضور داشته باشند، محدود کند تا کانديدا نشوند؛ چراکه رييس‌جمهور بعد از رهبري دومين شخص بارز سياسي و مذهبي کشور است.

 
 

 طرح اصلاح قانون انتخابات در صحن مجلس قابل حذف است.

نايب رييس مجلس با تاکيد بر اصلاح قانون انتخابات گفت: قانون انتخابات بايد کساني را که نمي‌توانند در سطح کلان مديريت کشور حضور داشته باشند، محدود کند تا کانديدا نشوند؛ چراکه رييس‌جمهور بعد از رهبري دومين شخص بارز سياسي و مذهبي کشور است.

محمدرضا باهنر در نشستي خبري با اشاره به طرح اصلاح قانون انتخابات در مجلس، و اينکه طرح يادشده مخالفان و موافقيني دارد توضيح داد: در اين طرح شرايط مربوط به کانديداها مطرح مي‌شود و معتقديم بايد حداقل و حداکثر سن در اين زمينه مد نظر قرار گيرد، همچنين ميزان سواد نيز مورد توجه باشد، چون براساس قانون سواد در حد خواندن و نوشتن اکتفا مي‌کند، اما اين موضوع براي صلاحيت رييس‌جمهور کافي نيست و با توجه به گسترش دانشگاه‌ها قرار دادن شرط دکتري يا فوق‌ليسانس براي کانديداهاي رياست جمهوري محدوديت ايجاد نمي‌کند.

وي با اشاره به اينکه براساس قانون رييس‌جمهور بايد مدير، مدبر، رجل سياسي و مذهبي باشد، خاطرنشان کرد: مبناي تشخيص اين موضوع تا بحال شوراي نگهبان بوده و شکي در آن نيست، اما بايد براي رجل مذهبي و سياسي مدير و مدبر تعريف حقوقي کمي پيدا کند تا شوراي نگهبان دقيق‌تر بتواند به وظيفه خود عمل کند. وي با اشاره به اينکه براساس قانون فعلي خيلي‌ها به خود اجازه مي‌دهند کانديداي رياست جمهوري شوند گفت: اين موضوع باعث مي‌شود گاهي نامزدها مايه طنز و ريشخند داخلي‌ها و خارجي‌ها شوند و ممکن است هزار نفر ثبت‌نام کنند، اما در نهايت چهار يا پنج نفر صلاحيت داشته باشند و در فضاي داخلي و خارجي اعلام اين‌که حدود 995 نفر رد صلاحيت شده‌اند، بازتاب خوبي ندارد، پس معتقديم بسياري از آن‌ها که ثبت‌نام مي‌کنند، نبايد اجازه ثبت‌نام پيدا کنند.

دبيرکل جامعه اسلامي مهندسين در رابطه با طرح اصلاح قانون انتخابات و مطرح شدن آن در مجلس با اعتقاد به اينکه اين قانون مشکلات جدي دارد گفت: هرچه بيشتر اين موضوع بماند، براي نظام جمهوري اسلامي ايران هزينه دارد، پس بهتر است هرچه زودتر هزينه‌ها را کمتر کنيم. وي با اشاره به اينکه طرح اصلاح قانون انتخابات در مجلس در مرحله رايزني است، تصريح کرد: اگر اکثريت مجلس موافق نباشند، اين طرح در صحن علني قابل حذف است و مي‌تواند تصويب نشود.

باهنر همچنين درباره احتمال کانديداتوري خود در انتخابات آتي رياست جمهوري گفت: من کانديدا نيستم و اين موضوع را تکذيب کردم، اما اين بحث مطرح بود که اگر جبهه پيروان به جمع‌بندي برسند که کانديداهاي اصولگرا را دور هم بنشاند و به تفاهم برسند خوب است، از طرف جبهه کسي در اين جلسات حضور داشته باشد و من در اين زمينه اظهار نظر کرده بودم، پس براي رقابت و راي‌آوردن در انتخابات نمي‌آيم، چون معتقدم افراد صالح و توانمند براي مديريت در کشور وجود دارند.

وي با بيان اينکه «بودجه سال آينده بايد تحولات جدي داشته باشد»، خاطرنشان کرد: بايد تاکيد بر قطع شدن وابستگي هزينه‌هاي جاري کشور به درآمد نفت باشد و البته در اين راستا مساله تحريم‌ها موقعيت خوبي ايجاد کرده است تا مجلس و دولت وابستگي بودجه دولت به نفت را به حداقل رساند. وي با اشاره به اينکه قيمت امروز ارز براي ما قابل قبول نيست و آن‌ را قيمت اقتصادي نمي‌دانيم گفت: فکر مي‌کنيم قيمت اقتصادي ارز بين عدد بازار فعلي با قيمت مرجع است که براي سال 91 پيش‌بيني کرديم. وي همچنين تاکيد کرد: فرصت مناسبي است که هزينه‌هاي غيرضروري مجلس و دولت به حداقل برسد و بودجه 92 انضباط جدي‌تري در کم کردن هزينه‌هاي غيرضروري داشته باشد. باهنر با بيان اينکه اقدام براي مرحله دوم پرداخت يارانه‌ها را به ضرر منافع مردم و منافع ملي مي‌دانيم، گفت: اين موضوع حتي اگر به قيمت کاهش راي ما باشد، اجرا نمي‌کنيم و مکلف به دفاع از آن هستيم. وي توضيح داد: مرحله دوم هدفمندي يارانه‌ها زماني اجرايي خواهد بود که قيمت‌ها در کشور به قيمت جهاني برسد در حالي که با توجه به نرخ ارز امروز هيچ کشوري نيست که قيمت بنزين در آن کمتر از ليتري 3 هزار تومان باشد، اما کشور ما تاب تحمل افزايش قيمت جديد را ندارد، پس مرحله اول هدفمندي با قوت و قدرت سرجايش است و عقب‌گرد ندارد. وي با اشاره به علت‌ تورم از جمله وابستگي دولت به نفت، برخي سياست‌هاي دولت و مجلس از جمله افزايش نقدينگي، تحريم‌ها و فشارهاي مصنوعي به نرخ ارز گفت: الان به نقطه تورم اقتصادي غيرقابل قبول رسيديم، پس مسائل اقتصادي نياز به برنامه دارد و اصلاحات اقتصادي کار را سخت مي‌کند، اما مرحله اول هدفمندي يارانه‌ها به هيچ وجه برگشت‌پذير نيست، اما مراحل بعدي نياز به تدبير،‌برنامه‌ريزي و وحدت قوا دارد.



تاریخ انتشار : 8 آذر 1391, 08:03



» اخبار مرتبط:

  • خطر تبديل انتخابات به انتصابات
  • ممانعت از كانديداتوري نامزدها تعرض به حقوق مردم است
  • حمايت اصلاح‌طلبان از کانديداي غيراصلاح‌طلب خودکشي سياسي است
  • بايد سنگيني مشکلات را از دوش مردم برداريم
  • اصلاح‌طلبان بايد با تمام توان در انتخابات شرکت کنند
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟