تلاش برای تعلیم و تربیت متعلمان و جویندگان همراه با صدق و صفای کم نظیر را از خصوصیات بارز این روحانی بزرگوار شناخته ام . (از پیام امام خامنه ای )
خبر ارتحال عالم وارسته وشجاع وبازمانده شایسته از شاگردان امام کبیرمان،حضرت آیت العظمی سیدکرامت اله ملک حسینی را که بحق باید پدر معنوی استانهای جنوب کشور دانست شوک عظیمی برجامعه ولایتمدار ومتدین استان کهگیلویه وبویراحمد بود که هزاران چشم را گریان،صدها دل را غمگین وبرتن مردم سیاهپوشی را بهمراه آورد.
این جانب حسب توفیق از روزهای اولیه انقلاب اسلامی نام وچهره ی این مجاهد خستگی ناپذیر را ملاحظه وهمیشه مترصد بودم تا از خرمن دانش ومعرفت وکمال این ذخیره گرانقدر نسل پدیدآورنده انقلاب اسلامی خوشه ای بچینم،خداوند توفیق ونعمت عرض ادب را بر حقیر حاصل نمود ولذا موارد متعدد زانوی ادب در محضرشان برزمین زدم وهربار از دریای معلومات ومعارف ایشان چیزی جزشگفت زدگی وذوق بدست نیاوردم.
نه طلبگی دارم ونه آشنایی با فقه ومبانی فقهی دین،اما عمق این توانایی را صدها اهل فقه وفقاهت درمورد ملک حسینی ابراز داشتند والبته از مقام وجایگاه ایشان هم این انتظار می رفت ولی حیرت حقیر به تواناییهای دیگر این عالم آگاه بود.:
الف- در زمان مدیریت آقای آشنا روزی با شعرای استان به خدمت آقا رسیدیم وقتی شعرا اشعار خود را ارائه دادند این عالم دینی چه زیبا ،دقیق،علمی،تاریخی ومستند به نقد اشعار شعرای بیمار وارزش شعر نزد اعراب وایران کهن وایران معاصر را بیان داشت بطوری که احساس می کردی که یک پروفسور ادبیات به ارزیابی نشسته وایراد سخن دارد.
ب- سال 84 بمنظور آشنایی دکتر موسوی امام جمعه سابق گچساران بهمراه جمعی از دوستان مقررشد که در مسجد فاطمه زهرا(س) درشیراز خدمتشان برسیم بعد از اقامه نماز مغرب وعشا عرض ادب نمودیم وهنگام معرفی دکترسیدفرج اله موسوی فقط اشاره کرد که از سادات طباطبایی ایذه هستم،وقتی نام پدر خود را بیان کرد آن سید جلیل القدر چون بزرگ سادات طباطبایی شروع کرد تمام انساب آقای موسوی ونقش آن سادات رادر تحولات خوزستان بسیار دقیق بیان داشت بطوری که آقای موسوی به بنده فرمودند من اکنون خود را شناختم .
ج- درخصوص تدوین تاریخ مبارزات استان بهمراه جمعی در سال 88 به محضرشان رسیده و وقتی مباحث تاریخ استان طرح شد چون کارشناس تاریخی وجامعه شناختی به معرفی طوایف وبزرگان وعشایر مناطق استان پرداخت بطوریکه گویا چندین پژوهش علمی از تاریخ وجغرافیا وجامعه شناسی ومردم شناسی را بازکرده ای ودرآن تورق می جوئی واستان شناسی رامی آموزی.
د- در بحث شناخت تاریخ اسلام وتحولات صدر ومیانه و متأخر حوادث دنیای اسلام یک دایرۀ المعارف کامل بود بطوری که میتوان ادعا داشت که در جنوب بی نظیر بودند.درعلم انساب خود یک بحرالانساب تمام برای شناخت امامزادگان ونوادگان ائمه اطهار علیه السلام بودند وقتی شروع به بیان انساب امامزادگان می نمود دریای کتب وعلوم مربوطه از کتابخانه آیت اله العظمی مرعشی نجفی تداعی می شد.
هـ- روح تعبد واخلاق والا و تعهد به انقلاب وامام ورهبری ایشان از ادب قلم حقیر خارج است که بیانی را عرضه بدارم.
ودریک کلام عرض کنم که ایشان را نباید یک روحانی وعالم دینی صرف دانست که یک گنجینه ادب ومعارف وتاریخ وعلم حدیث ورجال وفقه باید دانست که خط زیبایش نماد زیبائیهای درون وهنر بی بدیل آن مرحوم بود که در بیان حقایق و واقعیات جامعه شجاعت از اجداد به ارث برده وخلوص وصداقت را در عمل معنا می کرد.
اما روز وداع :
یکشنبه 14/8/91 قرارگذاشتیم با دوستانی دست بر تابوتش بگیریم تا شفیع مان باشد در قیامت نزد جده ارجمندش.صبح زود راه افتادیم با ورودبه یاسوج متوجه شدیم که چگونه چون قطره در دریای خروشان عزاداران غرق شدیم.نه جای پارک ماشین یافتیم ونه جای عرض ارادت. مسیر مادوان تا امامزاده قاسم (ع) را پیاده طی وهر لحظه خود را در برابر آنهمه جمعیت ناچیزتر یافتیم .
راستی ملک حسینی چه داشت که اینهمه عاشق گریان ونالان پیاده مسیر طولانی تشییع را پیموده وجسد را چون نگین حلقه زدند؟ کارخانه دار بود وصدها کارگر را نان می داد؟ مقام سیاسی حکومتی داشت وتشریفات ؟ اشراف زاده بوده و دربار و درگاه و حَشَم داشت؟
فرمانده نظامی بود وهزاران سرباز و پادگان را برایش گسیل داشتند؟ و...... ؟
چه بود؟ که بود؟ چه کرد؟
هزاران دل از پیروجوان ،دانش آموز و دانشجو،بسیجی وعشایر ،زن ومرد،روحانی ونظامی،پزشک ومهندس و... گویا قلب خود را در خاک نهادند.ای بسا که باید اذعان داشت که جهان به طفیل سادات برپاست.
اما آنچه در تاریخ ماندگار شد ودر دفتر خاطرات ثبت شد:
شکوه،حضور،عظمت وسیل خروشان بزرگترین بدرقه تاریخی یاری بود که در استان کهگیلویه وبویراحمد رقم خورد ومهر تأیید برولایتمداری وتدین مردمی است که به یمن تدبیر وشجاعت ملک حسینی علیه همه حکومت ها دست برماشه داشتند ودر دفاع از انقلاب واسلام پای در رکاب روحانیت انقلابی.این مردم امتحان وفاداری به کسی دادند که تا آخرین لحظه، وفادار به اسلام وانقلاب و ولایت فقیه ماند وغدیر را تجلی بخشید که به تعبیر رسای آقای طاهری : به برکت وجود علمای بزرگ وبی باک مانند آیت اله ملک حسینی خورشید ولایت که از غدیر طلوع کرد وعالم را نورانی کرده است. ما بگوئیم :
عادت ماست که بی باده ومی مست شویم فارغ از میکده وهرچه درآن هست شویم
عادت ماست که بـا اهـل وفـا یـارشویم رشتـه زلـف بـگیریم و وفـادار شــویم
یادش جاودان باد وراهش پر رهرو
یدالله مرادی
آبانماه 91 _ گچساران
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر