به گزارش راک نیوز (گروه وب گردی): ازعمر چای در ایران بیش از یکصد سال می گذرد ؛ آقا محمدخان قاجار قوانلو کاشفالسلطنه و مشهور به چایکار که با نام «پدر چای ایران» شناخته میشود، نخستین کسی بود که کشت چای را در ایران رواج داد.
در سال ۱۲۸۵ شمسی کاشفالسلطنه که برای مقاصد آموزشی به هند سفر کرده بود با صنعت چای آشنا شد و قبل از مراجعت به ایران، مقداری تخم چای را بصورت پنهانی با خود به ایران آورد
برگ چای، دارای کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، پیگمانهای فلاونیک، بازهای پوریک، تئوفیلین، ویتامین، کلروفیل، تانن و کافئین است.
چای 30 نوع آنتی اکسیدان دارد و بررسیها نشان داده است که مصرف چای احتمال ابتلا به سرطان کلیه را کاهش میدهد و افرادیکه در روز یک فنجان چای مینوشند در مقایسه با افرادی که چای نمینوشند 15 درصد کمتر دچار سرطان کلیه میشوند
برای اولین بار در سال 2005 در دهلی نو (هند) روز 15 دسامبر را به عنوان روز جهانی چای نامگذاری کردند و جشن گرفتند. هدف از نامگذاری این روز به عنوان روز جهانی چای و برگزاری مراسم، جلب توجه دولت و شهروندان به اهمیت تولید این محصول، تجارت و تاثیر آن بر زندگی کارگران، چایکاران و زحمتکشان صنعت تولید چای است.
برای اولین بار بزرگداشت روز جهانی چای در آذرماه سال ۹۴ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در ایران برگزار شد.
امروز روزجهانی چایی است که در کشور ما معمولا چنین روزهایی را از واکنش های منتشر شده در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی می توان متوجه شد.
اگرچه مدتی است مصرف قهوه و اسپرسو ودیگر نوشیدنی ها تا دور افتاده ترین روستا های ایران فراگیر شده است ، اما لذت یک لیوان چای ممکن است سالیان سال در خاطر یک فرد بجای بماند :
خانمی اهل سی سخت در کهگیلویه وبویراحمد که در یک شرکت دولتی کار می کند صرف چای داغ با نان لواش در یک سفر زیارتی را بهترین خاطره خود از چای نوشیدن در ذهن دارد.
کارمند بخش بازرگانی شرکت هیوندا در استان فارس می گوید: در همه سفرهای داخلی و خارجی چای را برهر نوشیدنی دیگر ترجیح می دهم ومی گوید هراز گاهی از لحظه نوشیدن چای که لذت می برم برای خودم عکاسی می کنم.
خبرنگار یک خبرگزاری در یاسوج او انگار هر چند وقت یکبار به سراغ محلی می رود که بهترین چای را در آنجا نوشیده است و می گوید در هر فصلی از سال نوشیدن چای با طعم گل محمدی در کافه چهارلقمه یاسوج حال می دهد.
بهرحال علیرغم همه فشارهای اقتصادی ولی هنوز یک استکان چای جای خود رادر سفره و تعارفات ایرانی ها از دست نداده است و همان طعم قدیمی اش را حفظ کرده حتی اگر کاپوچینیو تا راه های مال رو و روستاهای دور افتاده رخنه کرده باشد.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر