راک نیوز /معاون اقتصادی وزیر کشور با بیان اینکه، پیش از این سند توسعه اقتصادی کردستان در ۱۰۱ بند تهیه شده است، عنوان کرد: این سند به دستور ریاست جمهور به ۱۸ وزارت خانه ابلاغ شده است.
وی با اشاره به سفر اخیر خود به استان سیستان و بلوچستان، بیان کرد: سند محرومیت زدایی سیستان در قالب ۴۸۶ بند تدوین و به ۲۴ دستگاه ابلاغ می شود.
دین پرست از تدوین سند اقتصادی برای استان کهگیلویه و بویراحمد در آینده نزدیک خبر داد و افزود: برای تهیه این سند ابتدا باید موانع پیش روی توسعه استان شناسایی شود.
وی بر شناسایی ظرفیت های استان تاکید کرد و گفت: ظرفیت های گردشگری این استان مغفول مانده است.
دین پرست شناسایی مهم ترین موانع در مسیر توسعه، پروژه های نیمه کاره و آخرین وضعیت پروژه های مصوب گذشته را از عمده فعالیت های این تیم اقتصادی برشمرد و گفت: به عنوان نمونه ما ۹۳ پروژه را در مناطق مختلف کشور پیگیری کردیم که بعضی از این پروژه ها علی رغم پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصدی هنوز به بهره برداری نرسیده اند.
وی با اشاره به بررسی ۳ پروژه استان کهگیلویه و بویراحمد، اظهار داشت: پروژه آبرسانی به ۴ شهر دهدشت، سوق، لنده و چرام تا کنون ۲۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که به علت کمبود اعتبار معطل ماند است و سد مخزنی تنگ سرخ نیز تاکنون ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که به جد پیگیر رفع مشکلات این پروژه ها هستیم.
دین پرست با تاکید بر اینکه یکی از اهداف ما رسیدگی به مشکلات واحدهای تولیدی متوسط به بالا است، اظهار داشت: به صورت ویژه مشکلات این واحدها را در سطح ملی پیگیری خواهیم کرد.
وی خطاب به مسئولان استان عنوان کرد: ۵ پروژه مهم استان که بر زمین مانده و باید در ستاد تسهیل در سطح ملی مطرح شود را شناسایی و اطلاعات آن را به ما ارائه دهند.
دین پرست با بیان اینکه هر استانی مشکلات خاص خود را دارد، بیان کرد: در این نظام خدمات شایسته ای به مناطق مختلف کشور انجام شده و اگر برخی استان ها از توسعه یافتگی کمتری برخوردارند به دلیل عقب ماندگی تاریخی در دوران ستم شاهی بوده است.
معاون اقتصادی وزیر کشور تاکید کرد: بدون شک اگر مدیران استان تلاش نکنند این استان هزار سال دیگر هم به یک استان توسعه یافته تبدیل نمی شود.
وی بیان کرد: ظرفیت ها و بستر خدادادی استان کهگیلویه و بویراحمد بر هیچ کسی پوشیده نیست و بهره وری از آن نیازمند یک همت همگانی است.
دین پرست تاکید کرد: با یک تلاش جهادی می توانیم کهگیلویه و بویراحمد را به یک کارگاه اشتغال زایی تبدیل کنیم.
وی با اشاره به اینکه این استان در مسیر شاهراه های ارتباطی چند استان بزرگ واقع شده است، گفت: می توان با یک برنامه ریزی هدفمند زمینه شکوفایی استان را فراهم کرد.
دین پرست به دستور مقام معظم رهبری برای حل مشکلات اقتصادی اشاره کرد و افزود: تشکیل ستاد تسهیل، کارگروه اقتصاد مقاومتی و چندین کارگروه دیگر همگی نشان دهنده حساسیت دولت و سران دو قوه دیگر برای رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم است.
وی با اشاره به نامه مشترک وزیرکشور و وزیر صنعت به سران سه قوه در خصوص مصوبات اقتصاد مقاومتی، گفت: هیچ دستگاهی حق تصمیم انفرادی و جزیره ای ندارد و همگان باید در چارچوب قانون تابع تصمیمات ستاد اقتصاد مقاومتی باشند.
معاون اقتصادی وزیر کشور با تاکید بر اینکه باید برای سرمایه گذاران و کارآفرینان فرش قرمز پهن کنیم، بیان کرد: شرکت تولیدی که زمینه اشتغال ۱۰ هزار نفر را فراهم می کند باید مورد حمایت قرار گیرد.
وی تصریح کرد: ما در وزارت کشور با تمام قوا از کارآفرینان و سرمایه گذاران حمایت می کنیم.
دین پرست با اشاره به نامه رئیس جمهور به مقام معظم رهبری، عنوان کرد: مقام معظم رهبری با تخصیص ۱.۵ میلیارد دلار موافقت کردند که تاکنون ۵۰ درصد این مبلغ تخصیص یافته است.
وی با بیان اینکه ۱۲ هزار میلیارد تومان با عاملیت ۴ بانک برای اشتغال روستایی اختصاص یافته است، اظهار داشت: این اعتبار به ۱۷ هزار میلیارد تومان ارتقا می یابد.
دین پرست افزود: بیش از ۹۰ درصد این اعتبارات در کهگیلویه و بویراحمد جذب شده و تاکنون عملکرد مثبتی را در این حوزه شاهد بودیم.
وی تاکید کرد: انتظار می رود هر دستگاه و نهاد اجرایی که در این راستا همکاری و تعامل داشته باشد را تشویق و با دستگاه هایی که همکاری ندارند در چارچوب قانون برخورد شود.
دین پرست با اشاره به اینکه میانگین نرخ بیکاری در کشور در تابستان امسال افزایش یافته است، افزود: نرخ بیکاری به ۱۲.۲ درصد رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: با جدیت مشکلات اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد را در مرکز پیگیری خواهیم کرد
دین پرست تاکید کرد: باید ظرفیت های مختلف استان به درستی احصاء شده و در این راستا از تبلیغات میدانی در سطح کلان استفاده کنید.
وی بیان کرد: زمینه حضور و دعوت از ۱۰۰ سرمایه گذار معروف کشور در کهگیلویه وبویراحمد را فراهم می کنیم تا بتوانیم گامی در راستای معرفی ظرفیت های بکر این استان برداریم.
دین پرست با اشاره به ناراحتی و گلایه های برخی از مردم محلی روستاهای استان در بازدید های اخیر گفت: مردم ناراحت هستند و باید با جدیت مشکلات مردم پیگیری شود د و با آگاهی سازی در کمترین زمان ممکن مشکلات را برطرف کرد.
وی با اشاره به بازدید از پروژه پمپاژ آب احمد غریب، گفت: به عنوان مثال این پروژه بعد از گذشت ۵ سال از آغاز عملیات اجرایی تنها ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که می تواند جز طرح های اولویت دار استان برای پیگیری در سطح ملی باشد.
وی افزود: کارآفرینان نقش مهمی در توسعه یافتگی یک جامعه دارند و می طلبد نسبت به رفع مشکلات آنها با حساسیت بیشتری اقدام شود.
دین پرور خواستار بررسی مشکل خشکی چشمه های عشایری و عدم آنتن دهی در روستاهای شهرستان های بویراحمد و دنا شد.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر