به گزارش راک نیوز ،روزنامه شرق در گزارشی نوشت ؛ موج موسوم به «دختران خيابان انقلاب» ابعاد تازهاي به خود گرفته است؛ بهطوريکه برخي از کاربران منسوب به جريان اصولگرا يا حزبالله هم با رفتن به روي جعبههاي مخابراتي و پرچم ايران را به اهتزاز درآوردن، سعي کردند تا مخالفت خود را با آنچه رخ داده است، نشان دهند. اين در حالي است که آمار دختراني که بهدلیل روسري بر چوب گذاشتن بازداشت شدهاند، افزايش يافته است. بر اساس اعلام مرکز اطلاعرساني پليس تهران بزرگ، ٢٩ نفر در اين زمینه بازداشت شدهاند. مرکز اطلاعرساني پليس اين افراد را «فريبخورده» و «برهمزنندگان امنيت اجتماعي» خوانده که بعد از بازداشتشدن به مراجع قضائي تحويل داده شدند.
ماجرا اما از روزي آغاز شد که دختري به نام ويدا موحد روي جعبه مخابراتي يکي از خيابانهاي ميدان انقلاب، روسري خود را بر چوبي گذاشته و آن را تكان داده بود. با انتشار عکس و فيلم اين اقدام در فضاي مجازي، دختران و زنان و البته برخي از مردان نيز به اين حرکت پيوسته و تصاوير آنان دستبهدست شد. در ميان بعضي از تصاوير، اما دختران محجبه و حتي چادري هم ديده شدند که با ايستادن روي جعبههاي مخابراتي و روسري بر چوبكردن، مطالبات خود را مطرح کردند. اولين اين تصاوير، ايستادن يک دختر چادري بر جعبه مخابراتي در يکي از خيابانهاي شهر مشهد بود. بعد از آن بود که يک روحاني که تصاويرش بارها منتشر شد، دقيقا درهمان نقطه ايستاد و پرچم ايران را به دست گرفت و آن را به اهتزاز درآورد. تفاسير متعددي از اين تصوير مطرح شد، تا اينکه بالاخره مشخص شد اين روحاني که گويا امام جماعت مسجد دانشگاه فردوسي مشهد است، در جبهه مقابل تحرکات مربوط به دختران انقلاب است. بعد از آن، برخي ديگر از دختران چادري همين تصاوير را منتشر کرده و پلاکاردهايي با مضمون «من ايرانم را دوست دارم» به دست گرفتند.
اين حرکت البته با استقبال برخي از کابران مواجه شد. آنها معتقد بودند که اعتراض به دختران خيابان انقلاب با شيوه خودشان بهتر از تمسخر اين حرکت است. چرا که در روزهاي نخستين اين موضوع، برخي از فعالان رسانههاي اصولگرا، با تنزل اين حرکت، اعتراض دختران را براي «شوهرخواهي» توصيف کرده بودند. اين رويكرد اما با واكنش منفي برخي از فعالان رسانهاي اصولگرا مواجه شد؛ براي نمونه کبري آسوپار، خبرنگار «وطن امروز»، در توييتي در اعتراض به اين تمسخر نوشت: «وصف «شوهرخواهي» براي فعاليت سياسي زني که با انديشهاش موافق نيستيم، مثل متلک سخيف راننده مرد به زني است که اشتباه رانندگي کرده: «برو پشت ماشين لباسشويي!» توهين به جنسيت زني که مخالف شماست، حتي اگر مريم رجوي باشد، توهين به همه زنان همفکر شما هم هست؛ اين ابتذال را تمامش کنيد!»
اين ماجرا اما پاياني نداشت. از روز گذشته، ديگر خبرنگارانِ اين خبرگزاري، همچون عباس کلاهدوز، با هشتگهايي مانند پسربچه خيابان انقلاب، تصاوير کودکاني را منتشر کردند که پوشکهايي را بر سر چوب زدند و خواسته آنان را نه به پوشک اجباري مطرح کردند. برخي از کاربران ديگر اين طيف هم دختران معترض را به گرفتن پول متهم کردند، از جمله اين کاربر که در توييتي نوشته بود: «با توجه به اينکه مسئوليت پرداخت حقوق عموم پسران و دختران خيابان انقلاب و شهرهاي اطراف توسط دوستان توييتري بر عهده بنده گذاشته شده، تعرفهها به شرح ذيل اعلام ميشود؛ بالاي پست برق ساعتي هفت هزار تومن، بالاي نيمکت ساعتي چهارهزارو ٥٠٠ تومن، لب جدول ساعتي سههزار تومن».
واکنش نمايندگان مجلس
دو نفر از نمايندگان مجلس، يعني سهيلا جلودارزاده، نماينده تهران و ناهيد تاجالدين، نماينده اصفهان، يکي در سخنراني و ديگري در یک توييت از موضع ديگري ماجراي دختران خيابان انقلاب را تحليل کردند. جلودارزاده در مراسم هيئت فاطمهالزهرا با عنوان «مراسم سياستورزي و حقوق شهروندي زنان در موازين حقوق اسلام و حقوق بشر» با اشاره به دختران خيابان انقلاب گفت: «زماني براي زنان محدوديت قائل ميشديم و آنها را تنگنای غيرلازم قرار ميداديم، همين مسئله موجب شد تا اين فشارها طغيان ايجاد کند و دختران خيابان انقلاب روسريهايشان را سر چوب بگذارند. اين کارها به خاطر رفتار اشتباه ماست».
ناهيد تاجالدين اما در حساب توييتر خود با الفاظي صريحتر نوشت: «دختران خيابان انقلاب، همان دختراني هستند که سالهاست براي سهميه قبولي کنکور، براي اشتغال، براي مشارکت سياسي، براي تصدي پستهاي مديريتي، براي حضور در ورزشگاهها، براي اجراي موسيقي زنده روي سن و... پشت دروازههاي تبعيض جنسيتي ماندهاند. از ماست که بر ماست».
اين در حالي است که امام جمعه اصفهان، يوسف طباطبايينژاد، در خطبههاي نماز جمعه دراينباره گفت: «اميرالمؤمنين ميفرمايد بپرهيزيد از رفيق فاسق. بسياري از انسانهاي فاسقي که دستور از غرب ميگيرند و در خياباني در تهران روسري را از سر خود برميدارند، دستور دارند و با قصد کمرنگکردن حجاب در ميان مردم مؤمن اين اعمال را انجام ميدهند. زماني که انسان در انجام گناه بيباک شد ديگر با آن گناه مأنوس خواهد شد».
پيشتر دادستان کل کشور، يعني حجتالاسلام منتظري، هم دراينباره گفته بود: «برداشتن روسري در خيابان حرکتي بسيار بچگانه است که دختر جواني در نقطهاي که افراد زندگي طبيعيشان را ميکنند و راه خود را ميروند، در خيابان ناگهان روسري خود را بردارد و خود را نشان دهد و برخي مأموريت داشته باشند از او فيلم بگيرند و بلافاصله در فضاي مجازي منتشر کنند... کساني که اين کار را ميکنند بيشتر از ناداني و فريبخوردگي است و از روي القائاتي است که از خارج کشور ميشود و حرکاتي را انجام ميدهند که کاملا بچگانه است». علي مطهري، ديگر نماينده مجلس، هم دراينباره گفته بود: «هيچ اجباري براي حجاب زنان در جامعه ديده نميشود و بسياري از آنان با هر وضعي که دوست دارند در جامعه حضور پيدا ميکنند، پس اجباري در کار نيست. اينکه چهار نفر روسري خود را هوا ميکنند، اتفاق مهمي نيست. اگر قرار بر مسئله مهمي باشد، بايد پرسيد که چرا دولت بر رعايت حجاب نظارت کافي ندارد؟».
تا روز چهارشنبه بر اساس اظهارات دادستان تهران؛ يعني عباس جعفريدولتآبادي، يک نفر دراينباره بازداشت شده بود که گويا براي او وثيقه ٥٠٠ ميليونتوماني در نظر گرفته شده است. اين خبر را نسرين ستوده اعلام کرده بود. نسرين ستوده که قبلا وکالت ويدا موحد، دختري که به دختر خيابان انقلاب معروف شد را برعهده داشت، وکالت نرگس حسيني را هم برعهده گرفت. يک روز بعد از اعلام اين خبر اما پليس تهران آمار بازداشتيها را ٢٩ نفر اعلام کرده است. ستوده درباره اتهام نرگس حسيني گفته بود که احتمالا «تظاهر به عمل حرام در انظار عموم» اتهام موکلش باشد.
جرم بيحجابي در قانون
بر اساس قانون مجازات اسلامي، ماده ١٠٢ قانون تعزيرات، مصوب سال ١٣٦٢ «زناني كه بدون حجاب شرعي در معابر و انظار عمومي ظاهر شوند، به حبس از ١٠ روز تا دو ماه و يا از ٥٠ هزار تا ٥٠٠ هزار ريال جزاي نقدي محكوم خواهند شد».
بايد ديد که سرنوشت اين ٢٩ نفري که با عنوان فريبخورده بازداشت شدهاند، چه خواهد بود. هنوز اطلاعرساني دراينباره انجام نشده است.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر