شب گذشته از هر نقطه از شهر یاسوج می شد شعله های زرد آتش که به جان بلوطهای جنگلهای حفاظت شده کوه "دهنو" در شرق این شهر افتاده بود را دید و صدای سوختن شاخه ها و برگهای نورسته و تنه های هزار ساله را شنید.
آتش در میانه های کوه دهنو زبانه می کشید و در میان درختان و مراتع آن می پیچید و زنده زنده بلوطها را می سوزاند و داغ بر دل دنا و دوستداران محیط زیست می گذاشت.
پنجشنبه شب حدود 10 هکتار از جنگلهای شرق یاسوج در آتش سهل انگاریها سوخت تا داغی دیگر بر چهره سبز جنگلهای دنا زده شود.
به گزارش راک نیوز به نقل از مهر، شب گذشته از هر نقطه از شهر یاسوج می شد شعله های زرد آتش که به جان بلوطهای جنگلهای حفاظت شده کوه "دهنو" در شرق این شهر افتاده بود را دید و صدای سوختن شاخه ها و برگهای نورسته و تنه های هزار ساله را شنید.
آتش در میانه های کوه دهنو زبانه می کشید و در میان درختان و مراتع آن می پیچید و زنده زنده بلوطها را می سوزاند و داغ بر دل دنا و دوستداران محیط زیست می گذاشت.
حالا چه فرقی می کند علت آتش سوزی گردشگران ناآگاه و چوپانان سهل انگار باشد و یا به گفته "سعید نظری" کارشناس منابع طبیعی استان، معتادانی باشد که آتش برجان خود و برجان این طبیعت بکر می زنند.
در استانی که 20درصد جنگلهای زاگرس و هشت درصد جنگلهای کشور را در خود دارد، هر روز سریال تراژدیک آتش سوزی جنگلها اکران می شود. دیروز نوبت جنگلهای باشت بود و ده برآفتاب و امیرآباد و امروز دهنو و یاسوج و فردا...
اینگار این تراژدی پایانی ندارد آنهم در روزهایی که گردو غبار عربی دیگر جانی برای جنگلهای کهگیلویه وبویراحمد باقی نگذاشته تا در مقابل آفت سوسک بلوط خوار و آتش بی تدبیریها مقاومت کنند.
دیگر جنگلهای دنا از تحقق مصوبات سفرهای استانی هم نا امید شده اند. مصوباتی همچون مصوبه "اختصاص اعتبار یک میلیارد تومان برای اطفای حریق در جنگل ها " و "اعطای مجوز برای ایجاد سازمان اطفای حریق جنگلها با انجام آموزش و تامین تجهیزات در استانهای دارای جنگل" که همه بر زمین ماندند تا هر روز درختان قدبرافراشته بر زمین بیفتند.
شش سال از اولین سفر استانی دولت به کهگیلویه و بویراحمد می گذرد و طی این شش سال بیش از 720 مورد آتش سوزی در جنگلهای این استان به وقوع پیوسته و طی آن پنج هزار و 300 هکتار از جنگلها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد طعمه حریق شده اند.
آتش سوزی شب گذشته جنگلهای حفاظت شده "دهنوی" یاسوج هم در بالای کوه و شیب بالای 57درصد اتفاق افتاد. آنجا که راهی نبود تا ماشینی نیروهای اطفای حریق را به محل آتش سوزی ببرد و بیچاره نیروهای حفاظت که تمام توانشان را صرف بالا رفتن از سینه کش کوه کردند تا با کمترین امکانات آتش را خاموش کنند.
سالهاست که فریاد می زنند "اغلب آتش سوزیهای جنگل و مرتع در این استان در ارتفاعات به وقوع می پیوندد که به دلیل صعب العبور بودن، بخش زیادی از جنگل و مرتع طعمه حریق می شود و تنها بالگرد می تواند به تسریع در اطفا حریق کمک کند."
آتش سوزی جنگل شرق یاسوج، بامداد شب گذشته به مدد نیروهای تلاشگر یگان حفاظت منابع طبیعی و به لطف عدم وزش باد خاموش می شود. اما این سوال همچنان باقی می ماند که جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد تاکی باید قربانی سهل انگاریها و بی توجهی ها شوند.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر