ساعت ۸ صبح روز چهارشنبه، ۱۵ آذر ۱۳۹۱، یک کلاس درس مدرسه ابتدایی روستای شین آباد از توابع شهرستان مرزی پیرانشهر دچار آتش سوزی شد و از ۳۷ نفر دانش آموزان آن ۲۹ نفر دچار سوختگی شدند.
ساعت ۸ صبح روز چهارشنبه، ۱۵ آذر ۱۳۹۱، یک کلاس درس مدرسه ابتدایی روستای شین آباد از توابع شهرستان مرزی پیرانشهر دچار آتش سوزی شد و از ۳۷ نفر دانش آموزان آن ۲۹ نفر دچار سوختگی شدند. حادثه زمانی روی داده که بخاری نفتی این کلاس دچار آتشسوزی شد و تلاش سرایدار مدرسه برای خاموش کردن آن با استفاده از کپسول آتشنشانی موثر واقع نشد. سرایدار مدرسه وقتی نتوانست آتش را خاموش کند، اقدام به انتقال بخاری به بیرون از کلاس کرد که در این موقع بخاری منفجر شد و آتش به تمام سطح کلاس سرایت کرد.
طبق گزارش سازمان آتشنشانی، نشت نفت بخاری، دستپاچگی مدیر مدرسه در کنترل بخاری و افتادن آن، ازدحام دانش آموزان کلاس موقع خروج از کلاس و وجود حصار در پنجرههای کلاس علت حادثه ذکر شدهاست.از آن حادثه دردناک درست دوسال میگذرد .
پس ازحادثه شین آباد از دولت تا مجلس همه برای جلوگیری از تکرار چنین اتفاقی درشعار بسیج شدندوهمه استفاده از بخاری نفتی را غیراستاندارد دانستند.آن روزها اینقد جو برای برچیده شدن بخاری های نفتی رمانتیک شده بود که رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور٬ با بیان اینکه رقمی در حدود یکهزار میلیارد تومان برای تجهیز مدارس به سیستمهای گرمایشی استاندارد نیاز است٬ گفت: خوشبختانه با نگاه مثبت مجلس به امر آموزش وپرورش و تاکید آنان بر تحصیل دانشآموزان در محیطی ایمن ارقام خوبی به این بخش اختصاص داده شده است.
با این اظهارات انتظار میرفت حالا که بودجه تخصیص داده شده ،بزودی با بخاری های نفتی در مدارس خداحافظی باید کرد،اما انگار کم نیستند مدارسی که چرخشان هنوز نفت سوزاست و با همین ارابه های آتشین هرلحظه احتمال انفجار ،میچرخد .
به گزارش خبرنگار راک نیوز از دهدشت ؛استفاده از بخاری های برقی بجای بخاری های نفتی در مدارس تک کلاس که سیستم گرمایشی موتورخانه هزینه برمیباشد ویا مدارس صعب العبوری که دسترسی به شبکه گاز میسیر نمیباشد تا حدودی جایگزین مناسبی بوده وخطر انفجار وتکرار حادثه تلخ رایقینا کاهش خواهدداد.
اما هنوز هستند مدارس چندکلاسه ای که در نزدیکی مرکزشهرستان کهگیلویه واقع شده واتفاقا اگرچه روستا از شبکه گازبرخوردار است اما به هردلیل نامعلومی متاسفانه سیستم گرمایشی آن دست به دامن بخاری های نفتی است.
روستای راک درفاصله 9کیلومتری از دهدشت مرکزشهرستان کهگیلویه واقع شده است و سالهاست که مردم این روستا از شبکه گاز شهری برخوردار هستند اما متاسفانه دبیرستان پسرانه "حافظ "راک که در مرکز روستا واقع شده هنوز بخاری های نفتی گرمابخش کلاس های درس آن هستند.
این روزها مسئولان دبیرستان بجای اینکه استفاده از بخاری نفتی وخطرات آن دغدغه آنها باشد ایستادن درصف نفت وتهیه نفت سفیدبرای روشن نگه داشتن تنها منبع گرما دراین کلاس های درس مهم ترین دغدغه آنها شده است.
اما دغدغه پدران ومادران زحمت کش روستایی اینست که نکند خدای ناکرده شین اباد در راک تکرار شود ،نکند فرزندان ذکور این آبادی دراثر یک کم توجهی از آینه ها روی برگردانند ،نکند دست های آنها قربانی شعله های کم توجهی شود ودیگر توان گرفتن گچ را نداشته باشد،نکند از ریه های آنها فقط صدای آه و هق هق های جگر سوز بلند شود،نکند یک نسل از مردان فردای این آبادی بسادگی بسوزد ما کاری نکنیم ، نکندبجای صرف حداقل بودجه ای دراین روزها مجبور باشیم روزی میلیاردها تومان ازبیت المال هزینه کنیم تا بشود سیمای از دست رفته قربانی آتش سوزی را درمان نمود وهزاران دغدغه دیگر ....
از آنجاییکه استفاده از امکانات مناسب حق همه دانش آموزان این سرزمین میباشد لذا انتظار میرود جناب آقای زارع پور درقامت مدیریت کل آموزش وپرورش استان کهگیلویه وبویراحمد وجناب آقای یاری بعنوان معاونت پشتیبانی در رفع این مشکل اساسی و هرلحظه خطر آفرین دستور پیگیری و اقدامی عاجل را صادر نمایندتا خدای ناکرده شاهد بروز حادثه تلخ به مثال آنچه امروز در دومین سالگرد آن هستیم برای هیچ دانش آموزی درهیچ جای این خاک وحتی دردبیرستان پسرانه حافظ راک نباشیم.
اگرچه به پیگیری این موضوع توسط مسئولان محترم آموزش پرورش استان خوشبین هستیم وکارنامه کاری آنها تا امروز سندی از تلاش وپیگیری های این عزیزان را هویدا میکند، اما در آخرنکند خدای ناکرده اقدام مسئولان اموزش وپرورش آنگونه شود که روزی از آن تعبیر به "نوش دارو بعد از مرگ سهراب.!!!!!!شود
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر