مدیر طرح های پتروشیمی کشور با بیان اینکه 6 میلیون تن از این ظرفیت 60 میلیون تنی به تولیدات پلیمری اختصاص دارد، گفت: از مجموع 67 طرح نیمه کاره صنعت پتروشیمی، 15 طرح بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارند؛ تعدادی از طرح ها بین
مرضیه شاهدایی در حاشیه نمایشگاه ایران پلاست در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تعداد طرحهایی که از برنامه چهارم و پنجم باقی مانده و در حال متصل شدن به برنامه ششم توسعه کشور است، 67 طرح است که در مجموع 60 میلیون تن ظرفیت دارد.
وی افزود: تکمیل و بهره برداری از این تعداد پروژه نیاز به 40 میلیارد دلار سرمایه دارد.
مدیر طرح های پتروشیمی با بیان اینکه 6 میلیون تن از این ظرفیت 60 میلیون تنی به تولیدات پلیمری اختصاص دارد، گفت: از مجموع 67 طرح نیمه کاره صنعت پتروشیمی، 15 طرح بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارند؛ تعدادی از طرح ها بین 10 تا 60 درصد و حدود 30 طرح زیر 10 درصد پیشرفت فیزیکی در اجرا دارند.
وی ادامه داد: طرح هایی که بیش از 60 درصد پیشرفت اجرایی دارند عمدتا در سال 94 و برخی در سال 95 به بهره برداری می رسند که از این میان، طرح PBR تخت جمشید، فاز دوم کاویان، فاز دوم کارون در انتهای سال 93، طرح های لرستان، کردستان، مهاباد، اتیلن ایلام، هگمتانه همدان و مرودشت در سال 94 به تولید می رسند.
شاهدایی با بیان اینکه برای طرح هایی که زیر 10 درصد پیشرفت اجرایی دارند، کمیسیونی ویژه در شرکت ملی صنایع پتروشیمی تشکیل شده، گفت: در این کمیسیون هر طرح را تفکیک بررسی می کنیم و هر طرحی که سرمایه گذاران آن توانایی احداث طرح را نداشته باشند، لغو امتیاز شده و به سرمایه گذاران صاحب صلاحیت داده می شوند.
مدیر طرح های پتروشیمی با بیان اینکه در طرح های آتی صنعت پتروشیمی بیشتر به خوراک گاز فکر می کنیم، اذعان داشت: تبدیل گاز به پروپیلن و تبدیل گاز به الفین ها محور توسعه آتی صنعت پتروشیمی است و همچنین طرح های پایه پتروشیمی که در زنجیره آروماتیکی هستند و به GTX معروفندنیز در برنامه های توسعه این صنعت قرار دارند.
شاهدایی دلیل توقف خط اتیلن مرکز را واگذاری آن به بخش غیردولتی و تعیین کارفرما برای این پروژه عنوان کرد و گفت: قرارگاه خاتم الانبیا به عنوان پیمانکار این پروژه بوده و هنوز هم به عنوان پیمانکار این پروژه مطرح است اما هنوز کارفرمای این پروژه که طرح اتیلن مرکز از سوی دولت به آن واگذار می شود، تمامی مراحل واگذاری را پشت سر نگذاشته است.
وی با اشاره به این که طی یک دهه گذشته تحریمها و مدیریت بد در صنعت پتروشیمی سبب شده طرحهایی از سال ٨٣ تاکنون نیمه تمام باقی بمانند، گفت: طی سالهای گذشته طرحهای این صنعت به افرادی بی صلاحیت سپرده شده است.
شاهدایی درباره آخرین وضعیت پروژه مشترک ایران و ونزوئلا در حوزه پتروشیمی (ون ایران) نیز گفت: تاکنون کشور ونزوئلا هیچ گونه مشارکت مالی و فنی در این پروژه نداشته و همه فعالیتهای این بخش با سرمایه ایران انجام شده است، ضمن آن که قرار بود پروژه ای مشابه نیز با سرمایه گذاری ایران در ونزوئلا احداث شود که متاسفانه از این پروژه نیز خبری نیست؛ از این رو این پروژه به احتمال زیاد در کمیته بررسی طرحهای پتروشیمی سرمایه گذار ونزوئلای این پروژه تغییر می کند.
وی با اشاره به حمایت همه جانبه وزارت نفت از صنعت پتروشیمی گفت: هم اکنون با هماهنگی وزارت نفت مجوزهای تامین خوراک و صادرات محصولات پتروشیمی توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی صادر می شود.
مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشمی ایران به تصویب و ابلاغ قوانین جدید در صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: بر اساس این قوانین نقش حاکمیتی شرکت ملی پتروشیمی افزایش می یابد.
به گزارش راک نیوز ؛ باتوجه به میزان پیشرفت پتروشیمی دهدشت از سال 86 تاکنون ! بنظر میرسد آنگونه که مسئولان استانی وشهرستانی عنوان نمودند پیشرفت این پروژه به 10 درصد نمی رسد و با درنظرگرفتن سخنان امروز مدیر طرح های پتروشیمی کشور ،باید پتروشیمی دهدشت را که روزی رویای ایجاد اشتغال برای جوانان شهرستان بود حالا شاید بعلت عدم پیشرفت محسوس لغو امتیاز گردد
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر