در این همایش که به همت تشکل مردم نهاد یاران مانا و در محیط دلانگیز کاروانسرای بلاد شاپور برگزار شده بود یکی از پژوهشگران و تحلیلگر مسایل تاریخی به تشریح تاریخچه قوم لر و تبیین ویژگیهای آن پرداخت.
همایش کوچ با موضوع بررسی تاریخچه قوم لر شب گذشته در کاروانسرای بافت قدیم دهدشت برگزار شد.
به گزارش راک نیوز ؛ در این همایش که به همت تشکل مردم نهاد یاران مانا و در محیط دلانگیز کاروانسرای بلاد شاپور برگزار شده بود یکی از پژوهشگران و تحلیلگر مسایل تاریخی به تشریح تاریخچه قوم لر و تبیین ویژگیهای آن پرداخت.
علیسینا برقک، قدمت قوم لر را به اندازه تاریخ بشریت دانست و اظهار داشت: جنگلنشینی انسان بعد از خلقت وجه تسمیه قوم لر است.
برقک از قوم لر به مردمی صاحب گلههای گوسفند نام برد و افزود: به همین جهت میتوان گفت که انسان بعد از از مرحله غارنشینی، باعث رام شدن حیوانات شده، به دامداری پرداخت که برای رفع نیاز غذای دامی مجبور به کوچ شد.
این پژوهشگر دهدشتی تصریح کرد: صاحب گله گوسفند بودن و از طرف دیگر زندگی کوچنشینی دو نمونه بارز قوم لر بوده و امروز به عنوان وجه تسمیه این قوم مطرح است و ریشه در اختلاف اولین مرد(لهر) و اولین زن(اشنان) دارد.
برقک، ورود به جنگلنشینی بعد از غارنشینی را از خصلتهای دیگر انسان عنوان و تصریح کرد: به همین نسبت زندگی انسانی از خلقت تا مدنیت و امروز در دهکدۀ جهانی در ایران دارای چنین ویژگیهایی است که در دورۀ اسلامی شامل طوایف شبانکاره، اسماعیلیان، رامانیان، مسعودیان، اشکانیان و کروزیان بودند.
به گفته برقک؛ ایلات کهگیلویه و بویراحمد بازماندگان هخامنش هستند و از 10 سلسله هخامنشی 4 قبیله زندگی کوچرو و چادری داشته است.
کارشناس مسایل تاریخی با بیان اینکه علاوه بر لر بزرگ و لر کوچک، لر سومی هم وجود دارد، افزود: این قوم تا دوره صفویه در استان کهگیلویه و بویراحمد سکونت داشته و بعد از فروپاشی صفویه وارد منطقه ممسنی فارس شدند.
برقک نامگذاری لر بزرگ و کوچک را نه بر اساس برادر بودن بلکه به خاطر موقعیت جغرافیایی، وسعت و جمعیت دانست و گفت: لهجۀ لری یکی از محفوظ ماندهترین شاخۀ زبانی پارس قدیم بوده است.
این پژوهشگر در ادامه به تشریح خصوصیات لر در دوران اسلامی تا اتابکان لر و وجه تسمیه لر پرداخت.
تشکل مردم نهاد یاران مانا این چندمین همایشی است که در طح شهرستان کهگیلویه برگزار میکند.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر