مشروح اخبار


» عضویت در فیسبوک جرم نیست



یکی از ویژگی‌های ایران معاصر واردات بیش از حد است. این واردات نه فقط در حوزه اقتصاد بلکه در بخش‌های فرهنگی، اجتماعی و فناوری نیز به چشم می‌آید. کارشناسان معتقدند کشوری که خود مولد نباشد، مصرف‌کننده می‌شود. این مساله در مصادیقی مانند

راک نیوز ؛ یکی از ویژگی‌های ایران معاصر واردات بیش از حد است. این واردات نه فقط در حوزه اقتصاد بلکه در بخش‌های فرهنگی، اجتماعی و فناوری نیز به چشم می‌آید. کارشناسان معتقدند کشوری که خود مولد نباشد، مصرف‌کننده می‌شود. این مساله در مصادیقی مانند ورود اینترنت، ویدئو، ماهواره، موبایل و... به وضوح توسط جامعه‌شناسان رصد شد. اما فیسبوک پدیده‌ای است که طی چند سال اخیر باز هم بحث فناوری فرهنگی وارداتی را باز کرده است. امری که برخی آن را مبارک می‌دانند و برخی هم مخرب. در همین رابطه اخیرا معاون رئیس قوه قضائیه اعلام کرده که «با فیسبوک مخالفتی نداریم.» حجت‌الاسلام حمید شهریاری توضیح داده که «کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه استفاده از فیسبوک را محدود شمرده است ولی نگفته‌اند عضویت در فیسبوک جرم است، بلکه کاری که فیسبوک می‌کند جرم است. ما با شبکه فیسبوک مخالف نیستیم، بلکه با ساماندهی اطلاعاتی که علیه کشور انجام می‌گیرد، مخالفیم.» رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه خاطرنشان کرد: «یکی از تهدیدهایی که در فیسبوک وجود دارد اطلاعات ملی است که در اختیار شبکه‌های جاسوسی نظام سلطه قرار می‌گیرد.» اما فرمانده نیروی انتظامی هم روز گذشته و در جایی دیگر به این صحبت واکنش نشان داد. سردار احمدی مقدم در واکنش به حضور برخی مسئولان کشور در شبکه اجتماعی فیسبوک، اظهار کرد: اینکه برخی مسئولان بخواهند آرام آرام از خط قرمز عبور کنند و وارد فضایی شوند که بهره‌مندی از آن برای شهروندان ممنوع است، چیز خوبی نیست. همین مساله باعث شد تا برخی از گمانه‌زنی‌ها به سمت وجود اختلاف بین قوه قضائیه و نیروی انتظامی درباره قانونی بودن یا نبودن استفاده از فیسبوک برود. موضوعی که باعث شد سخنگوی قوه قضائیه وادار به موضع‌گیری در این خصوص شود و اعلام کند که «اختلافی میان نیروی انتظامی و قوه قضائیه درباره فیسبوک وجو ندارد.» حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای گفت: همان‌طور که پیش از این گفته‌ایم هر شبکه‌ای چه فیسبوک و چه غیر از آن اگر موارد مجرمانه داشته باشد، استفاده از آنها صحیح نیست. وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که با استناد به صحبت‌های شهریاری معاون قوه قضائیه عضویت در فیسبوک را جرم ندانست و از اختلاف نظر قوه قضائیه با نیروی انتظامی در این زمینه، خواستار توضیح شد، اظهار کرد: شما بخشی از صحبت‌های جناب دکتر شهریاری را بیان کردید. هیچ اختلافی بین نیروی انتظامی و قوه قضائیه نیست. قبلا گفته‌ام هر شبکه‌ای چه فیسبوک و چه غیر آن اگر موارد مجرمانه داشته باشد، استفاده از آنها صحیح نیست. وی ادامه داد: فیسبوک موارد مجرمانه عدیده‌ای از قبیل موارد ضدامنیتی و آموزش‌های ناصحیح داشته و دارد. اقدامی توسط کارگروه مربوطه در این زمینه انجام شده و تا زمانی که این اقدام پابرجا باشد استفاده ا‌ز آن صحیح نیست و حتما جلوگیری می‌شود.

ارائه لایحه رفع فیلتر فیسبوک توسط دولت

اما یک نماینده مجلس می‌گوید شاید دولت بخواهد برای رفع فیلتر فیسبوک لایحه‌ای به مجلس ارائه دهد. علی طاهری گفت: «شنیده‌ایم که دولت در حال بررسی رفع فیلتر فیسبوک است.» در هفته‌های اخیر رفع فیلتر رسانه‌های اجتماعی از جمله فیسبوک یکی مباحث داغ فرهنگی در کشور بوده است. شواهد نشان می‌دهد که دولت تمایل دارد فیلترینگ این شبکه اجتماعی پر‌طرفدار را بر دارد. اما این اقدام مخالفان بزرگی نیز دارد. روز گذشته سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه شنیده‌ایم که دولت در حال بررسی رفع فیلتر فیسبوک است، به تسنیم گفت: «نیاز است که دولت در خصوص رفع فیلتر فیسبوک در کمیسیون فرهنگی پاسخگو باشد.» طاهری از احتمال ارائه لایحه از سوی دولت برای رفع فیلتر فیسبوک خبر داد و افزود: «شاید در خصوص این موضوع دولت بخواهد لایحه بدهد ولی ما از این موضوع اطلاعی نداریم ولی در مجموع، براساس قانون این موضوع را بررسی خواهیم کرد.» اگر دولت اقدام به ارائه لایحه برای رفع فیلتر فیسبوک کند عملا توپ رفع فیلتر فیسبوک را در زمین مجلس انداخته است و در صورتی که مجلس نیز با این رفع فیلتر موافقت کند این شورای نگهبان خواهد بود که باید نظر نهایی را در این باره ارائه کند. به این ترتیب دولت عملا بار مسئولیت این مساله را از روی دوش خود برداشته است. این در حالی است که هم اکنون نیز دولت می‌تواند از طریق کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ به شکلی قانونی اقدام به رفع فیلتر فیسبوک و دیگر شبکه‌های اجتماعی کند اما همزمان که در ایران این بحث بالا گرفته، در آن سوی دنیا، همسر رئیس‌جمهور آمریکا هم در این باره اظهارنظر کرده است. میشل اوباما در یک برنامه تلویزیونی درخصوص استفاده فرزندانش از فیسبوک گفت که دختر بزرگش که 15 سال دارد دسترسی محدودی به فیسبوک دارد و دختر کوچکترش که 12 سال بیشتر ندارد به‌اندازه کافی بزرگ نشده که بتواند از فیسبوک استفاده کند. وی درباره استفاده از فیسبوک گفت: من هنوز هم اعتقاد راسخی به استفاده از فیسبوک برای جوانان ندارم، به‌ویژه برای آنها (دخترانش) زیرا آنها در معرض دید عموم هستند. برخی از چرندیاتی هستند که آنها نباید ببینند و بخشی از آن باشند، بنابراین ما تلاش می‌کنیم تا آنها را مقابل اظهارنظر بیش از اندازه عموم محافظت کنیم.



تاریخ انتشار : 13 آذر 1392, 07:05



» اخبار مرتبط:

  • فیس‌ بوک در برخی استان‌ ها رفع فیلتر شد؟
  • نظر مسئولان درباره عضویت در فیس بوک
  • صفحه فیسبوک خانم سخنگو را هم ببینید
  • وزيرارتباطات از تغییر مدل فیلترینگ‌فیسبوک خبر داد
  • انتشار عکس خصوصی فوتبالیست مشهور ایرانی با همسرش در فیسبوک
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟