رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس، به تشريح ماجراي واردات برنجهاي آلوده هندي که دو سال قبل اتفاق افتاد، پرداخت و گفت: دليل بازنشستگي مديرکل استاندارد تهران اين بود که اطلاعات درست در مورد برنجها داده بود. به گزارش مهر، دکتر حسينعلي شهرياري روز گذشته در همايش روز جهاني غذا گفت: دو سال گذشته نسبت به آلودگي برنجهاي وارداتي از هند سروصدا به پا شد اما نتيجه اين شد که مدير کل استاندارد تهران را بازنشسته کردند، چون اطلاعات درست از فلزات سنگين در برنجها داده بود.
وي ادامه داد: وظيفه داشتيم ما اين اطلاعات را به مردم بدهيم و اطلاعات به دست آمده در مورد 13 نوع برنج آلوده توسط سازمان استاندارد جمعآوري شده بود اما آنها را مجبور کردند مصاحبهاي بدهند و بگويند که اين برنجها آلوده نيستند، در حالي که واقعيت نداشت.
شهرياري افزود: ناهماهنگي بين سازمان استاندارد و برخي دستگاهها وجود دارد که بايد افرادي که راجع به استانداردها حرف ميزنند تحت تأثير نفوذ دولتيها نباشند. رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اينکه اگر اين نهادهاي نظارتي به صورت غيردولتي اداره ميشد بهتر بود گفت: از نمونههايي مانند خودروهاي توليدي و... صحبت ميشود اما به دليل فشار مسئولان بالادستي مصوبات ناکام ميماند.
وي با بيان اينکه در مورد محصولات پروتئيني و باغي مشکلات بسياري داريم، گفت: در توليد بسياري از سبزيجات و ميوهها از کودها و سموم شيميايي غير مجاز استفاده ميکنند. سال گذشته وزارت بهداشت اطلاعاتي در اين زمينه داد اما اينکه چقدر اجرايي شد مشخص نشد. شهرياري با اشاره به سرانه انرژي دريافتي در کشور که به گفته رئيس سازمان غذا و دارو 3 هزار کيلو کالري در روز است گفت: اين طور نيست يک عده دچار پرخوري هستند و عده بسياري دچار سوء تغذيه هستند. کودکاني داريم که سوء تغذيه دارند و دچار قد کوتاه هستند. وي تصريح کرد: کمبود کالري و پروتئين و همچنين مواد لبني در کشور وجود دارد و بيماريهاي مشترک دام در غرب کشور مانند تب مالت از خطرات جدي است که روز به روز بيشتر ميشود.
شهرياري گفت: براي اينکه کارخانجات شير ما آلودگي ميکروبي خود را پايين بياورند کارهاي غيرمجاز ميکنند و زماني که از مسئولان وقت پرسيديم که از آب ژاول (وايتکس) استفاده شده و اين شيرها مارکهاي معروف دارند اطلاعرساني درستي نکردهاند. وي تأکيد کرد: به نظر ميرسد بايد تکليف نظارتها مشخص شود اينکه دستگاههاي مختلف در اين حوزه وجود دارد باعث ميشود زماني که مشکلي پيش آمد آن را پاسکاري کنند. رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس افزود: نسبت به سلامت ميوه، سبزي، لبنيات و گوشت مطمئن نيستيم و فرآوردههاي گوشتي مانند سوسيس که در بازار موجود است را توصيه ميکنم کسي مصرف نکند. چرا که اطلاعات نگران کنندهاي در اين زمينه داريم مگر اينکه سازمان غذا و دارو اعلام کند سالم است و هر وقت خودشان مصرف کردند ما هم مصرف ميکنيم.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر