مشروح اخبار


» مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد خبر داد:حمایت ۵۰۰ هزار تومانی برای دهک‌های پایین



مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در قالب طرح جدید، هر نفر از دهک‌های اول تا سوم و مددجویان کهگیلویه و بویراحمد ماهانه ۵۰۰ هزار تومان، و دهک‌های چهارم تا هفتم ۳۵۰ هزار تومان اعتبار خرید کالای اساسی دریافت می‌کنند.



به گزارش راک نیوز،ابراهیم مهرجو در گفت‌وگو با خبرنگاران در یاسوج اظهار داشت: ایجاد پارک‌های علم و فناوری یکی از رویکردهای مهم برای جذب نخبگان و هدایت ظرفیت علمی دانشگاه‌ها به سمت اشتغال مولد است.

وی افزود: بانک اطلاعاتی جامعی از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی نیز در حال تدوین است تا بتوان با سیاست‌گذاری هدفمند، مهارت‌آموزی تخصصی را متناسب با نیاز بازار کار اجرا کرد.

مهرجو با بیان اینکه حذف گسست میان دانشگاه و محیط واقعی کسب‌وکار یک ضرورت است، گفت: تعامل دانشگاه با بنگاه‌های اقتصادی و دستگاه‌های اجرایی، می‌تواند زمینه‌ساز ورود مؤثر فارغ‌التحصیلان به بازار کار باشد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در ادامه به اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، ۱۸۹ هزار خانوار شامل ۵۲۷ هزار نفر در کهگیلویه و بویراحمد مشمول این طرح هستند.

وی ادامه داد: خانوارهای دهک‌های اول تا سوم و مددجویان نهادهای حمایتی به ازای هر نفر ماهانه ۵۰۰ هزار تومان و دهک‌های چهارم تا هفتم نیز ۳۵۰ هزار تومان اعتبار خرید کالای اساسی دریافت می‌کنند.

مهرجو اضافه کرد: این اعتبارها از طریق ۴ هزار و ۲۲۰ فروشگاه محلی، تعاونی مصرف و فروشگاه‌های زنجیره‌ای در استان توزیع می‌شود.

وی در خصوص وضعیت اشتغال‌زایی در استان گفت: طرح‌های خرد مانند مشاغل خانگی، با توجه به سهولت راه‌اندازی و هزینه پایین، علی‌رغم برخی مشکلات اجرایی در گذشته، نقش مؤثری در ایجاد اشتغال داشته‌اند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تصریح کرد: در صورت همکاری مؤثرتر بانک‌ها و تدوین ضمانت‌های اجرایی برای بازپرداخت تسهیلات، می‌توان تأثیر این طرح‌ها را به‌طور ملموس افزایش داد.

وی همچنین از پیشنهاد تدوین دستورالعملی تشویقی برای بانک‌های فعال در توزیع منابع و ایجاد ضمانت اجرایی برای بانک‌های غیرفعال خبر داد و گفت: این اقدامات در حال پیگیری است.

مهرجو درباره وضعیت تعاونی‌ها نیز گفت: تعاونی‌ها به‌عنوان یکی از ارکان مهم اصل ۴۴ قانون اساسی، تاکنون نتوانسته‌اند نقش مؤثری در اقتصاد ایفا کنند و این ناشی از کمیت‌گرایی و آمارسازی در این حوزه است.

وی تأکید کرد: وجود ۱۰۰ تعاونی فعال بسیار مؤثرتر از ثبت هزاران تعاونی غیرفعال کاغذی است و باید نگاه‌ها از کمیت‌محوری به کیفیت‌محوری تغییر کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خاطرنشان کرد: کارشناسان حوزه تعاون، به دلیل پراکندگی دستورالعمل‌ها، نبود ضمانت اجرایی مؤثر و کمبود نیروی انسانی در شهرستان‌ها، امکان نظارت کامل بر شرکت‌های تعاونی را ندارند.

وی افزود: برای رفع این مشکل، تدوین برنامه‌ای جامع برای تجمیع ضوابط و مقررات تعاونی‌ها و ایجاد سازوکارهای اجرایی مؤثر، در دستور کار قرار دارد.

مهرجو همچنین درباره وضعیت تحقق تعهدات اشتغال دستگاه‌های اجرایی گفت: با اصلاح ساختار مدیریتی در حوزه اشتغال، نگاه اداری صرف به میدان عمل تغییر کرده و فضای تعاملی و نظارتی جایگزین شده است.

وی تأکید کرد: این تغییر رویکرد، زمینه‌ساز اقدامات مؤثر در آینده خواهد بود و دستگاه‌ها باید در برابر تعهدات خود پاسخ‌گو باشند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در خصوص نظارت بر اجرای قانون کار و صیانت از حقوق کارگران نیز گفت: کارشناسان بازرسی کار و روابط کار، به‌عنوان دو بازوی اصلی نظارتی، با رویکرد پیشگیرانه و درمان‌محور فعالیت دارند.

وی در پایان گفت: برگزاری آموزش‌های مستمر برای کارگران، توجیه کارفرمایان، تعامل با مراجع قضایی در فصل یازدهم قانون کار و بهره‌گیری از ظرفیت‌های شورای هماهنگی وزارتخانه از جمله اقدامات مؤثر در این حوزه بوده است.



تاریخ انتشار : 18 تیر 1404, 11:40



» اخبار مرتبط:

  • آغاز مرحله سوم طرح کالا برگ الکترونیکی از ۲۷ فروردین
  • واریز اعتبار کالا برگ الکترونیکی به حساب سرپرستان خانوارهای دهکهای درآمدی چهارم تا هفتم
  • ورود به بازار کار با طرح کارورزی در کهگیلویه وبویراحمد
  • عدم علاقمندی بخش خصوصی کهگیلویه و بویراحمد برای اجرای طرح کارورزی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی
  • مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان: ۱۸۹هزار خانوار کهگیلویه و بویراحمدی از کالابرگ استفاده کردند
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟