مشروح اخبار


» پنجمین جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان کهگیلویه برگزار شد



پنجمین جلسه ستاد بحران شهرستان کهگیلویه با حضور مدیران ادارات ،بخشداران و نماینده ثمن ها در سالن کنفرانس فرمانداری برگزار شد.


پنجمین جلسه ستاد بحران شهرستان کهگیلویه در شامگاه چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت با حضور مدیران ادارات شهرستان، بخشداران و نماینده ثمن ها در سالن کنفرانس فرمانداری برگزار شد.

به گزارش راک نیوز ،علی کریمی مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کهگیلویه که نقش مهمی در مدیریت بحران هنگام آتش سوزی ها را عهده دار است گفت: مدیران کل استانی در سرانه های تخصصی ،به مساحت و وسعت و جمعیت نگاه نمی‌کنند که همین موضوع سبب مشکلات عدیده ای شده است. اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری برای شهرستان کهگیلویه پنج دستگاه دمنده در نظر گرفته بود که با قاطعیت شما به 15 دستگاه افزایش یافت.

کریمی پیرامون میزان آمادگی اداره منابع طبیعی در آنش سوزی های احتمالی پیش رو نیز گفت : خودرو های منابع طبیعی آماده ماموریت اند. حساب های منابع طبیعی خالی اند و ما از پارسال آب معدنی ذخیره داریم. فرماندار با ظرافت طنازانه ای گفت : مواظب تاریخ انقضا هم باشید که سبب تغییر فضای این جلسه شد.

کریمی از بیشتر بودن بودجه سازمان های مردم نهاد نسبت به منابع طبیعی گلایه کرد و در پاسخ به سوال فرماندر که از کیفیت این دمنده ها پرسیده بود، گفت : کیفیت شان خوب نیست. اگر دمنده خوب می‌خواهید بدانید هر دستگاه نزدیک به ۱۱۰ میلیون این .در حال حاضر نیز ۴۰ دمنده آماده و سالم در اختیار داریم.


سید ایرج کاظمی جو فرماندار شهرستان کهگیلویه استفاده از ظرفیت دهیاران را حیاتی خواند و افزود : اگر در سال های گذشته از ظرفیت دهیاران استفاده میشد بخشی از مشکلات حل بود. جلسه شورای اداری در آتش سوزی خائیز باید در همان جا برگزار میشد و تمامی دهیاران فراخوانده میشدند و وظایف شان از قبل مشخص بود شاید مشکلات ما سریعتر حل میشد.

وی عمدی بودن آتش سوزی ها را غیر قابل باور دانست که البته با پاسخ کریمی مدیر منابع طبیعی مواجه شد که با قاطعیت گفته بود: آقای فرماندار باور کنید و خوب هم باور کنید.

بیمه کوهنوردان نیز همچنان چالشی آزار دهنده در شهرستان کهگیلویه است. کوهنوردان همچنان میان هلال احمر و منابع طبیعی در حال پاسکاری است. پس از صحبت های طولانی یکی از اعضا نهایتا هم مشخص نشد متولی بیمه کوهنوردان بر عهده کدام نهاد است در پاسخ به پرسش کبنا گفتند بعدا اطلاع رسانی میکنیم.

حکمت الله همتی نژاد مدیر جهاد کشاورزی نیز در نکته درست و بجا ، بحران آبی که به وقوع پیوسته را به مراتب از بحران های احتمالی تحقق نیافته مهمتر خواند و افزود:

بحث آتش سوزی بحث احتمال هست و خدا کند اتفاق نیفتد . لکن بحران آب یک موضوع اتفاق افتاده است.این بحران باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد .با توجه به اینکه در بحث اجاره کردن تانکر هیچ ردیف اعتباری نداریم لذا امکان آبرسانی رایگان به باغات برایمان میسر نیست..

فرماندار به همتی گفت : در رابطه با آبرسانی به باغات المور و دشمن زیاری یا تانکر را تعمیر کنید و در اختیارشان بگذارید ، یا خود بخشدار قلعه رئیسی تعمیرش کند و برای بخش آن را نگهدارد.

همتی گفت: این جزء اموال است و نمی توانیم آنها را بذل و بخشش کنیم.

مدیر جهاد کشاورزی کهگیلویه از سپاه خواست دستگاه های راهداری شأن را وارد میدان کنند.


خسرو پرویزی ،مدیر اداره برق شهرستان پیرامون برق ورزشگاه قلعه رئیسی از عدم امکان نصب پایه های برق ساختمان داخلی ورزشگاه گفت: من شخصاً رفتم بازدید زمینی که دوستان می‌خواهند برایش برق جدید ببرند. ما در سال های قبل برق ورزشگاه را تامین کردیم.لکن الان یک انشعاب جدید می‌خواهند آن هم در یک زمینی که مخاطرات جدی ای دارد. لکن ما نمی توانیم این مورد را به سرانجام برسانیم.

این صحبت واکنش فرماندار را در پی داشت. کاظمی جو گفت: چگونه می توانید ماشین آلات اداره برق را پنج سال بدون مجوز، بدهید ببرند جایی و تحویل تان ندهند ،حالا موقع برق ورزشگاه قلعه رئیسی که می‌شود می‌گویید منع قانونی دارد و محوز میخواهد؟

سیدهادی خاضعی ریس اداره منابع آب کهگیلویه و لنده گفت: باتوجه شرایط خاص درسال جاری آبی همکاری همه جانبه دستگاه های مربوطه را جهت عبور از تنش آبی لازم دانست.

وی تاکید کرد: باتوجه به کاهش شدید بارندگی وتداوم خشکسالی وبه تبع آن افت محسوس سطح آب های زیرزمینی دشت های شهرستان وهمچنین تصویب نامه هیئت وزیران وصورتجلسات شورای حفاظت ازمنابع آب استان وشهرستانها مصوب گردید که کشت محصول برنج و کلیه محصولات پرآب بر درسال آب ی جاری ازطریق منابع اب زیرزمینی ممنوع است.

خاضعی تشریح کرد : باتوجه به کاهش بارندگی و دبی پایین آب رودخانه فارتق و چاروسا و جاورده، کشت برنج ازطریق رودخانه های فوق ممنوع است.


مسعود چرامین عضو نهضت سبز زاگرس و مدرس دانشگاه با مطالب کاملا تخصصی به ستاد بحران شهرستان آمده بود. چرامین گفت: آتش سوزی های امسال غیر قابل اجتناب است و باید تخصصی به مقابله با آتش رفت و از شیوه های سنتی که سبب میشود با آن همه هزینه هواپیمای آبپاش جایی غیر از محل آتش سوزی را آبپاشی کند خود داری کنیم.

پناهی نماینده دادستان نیز گفت :

ما انتظار داشتیم دستگاه های متولی و مرتبط با بحران ، در همه زمینه ها به خصوص آتش سوزی در شهرستانی به این گستردگی با این منابع محدود بیایند و بگویند چگونه می‌خواهند مدیریت کند. من انتظار داشتم مدیران مرتبط الان با یک برنامه ریزی درست به بیان مطلب بپردازند.

وی پیرامون اینکه مدام توسط برخی مسولان علت آتش سوزی ها، عوامل انسانی و عمدی معرفی می‌شوند گفت: انتظار داریم منابع طبیعی و محیط زیست اگر افرادی را میشناسند که عامدانه به آتش سوزی ها دامن میزنن معرفی کنند تا پیگیری کنیم.

کریمی پس از این اظهارات با بر آشفتگی کامل گفت : من ۱۹ پرونده تحویل دستگاه قضایی دادم ، نتیجه ۱۹ پرونده را اعلام کنید. چرا میگویید معرفی کنید تا برخورد کنیم ؟ با کدام متخلف برخورد کردید ؟ پاسخ این ۱۹ پرونده را رسانه ای کنید.


نجیب الله ایزدخواه بخشدار چاروسا بحران های این بخش را فراتر از آتش سوزی دانست . وی گفت: موضوع رانش زمین در برخی روستاهای ما از جمله روستاهای دارگنجی،چشمه چندارون و آبله یک معضل و بحران است؛ ما در بحث آب شرب و غیر شرب دچار بحران هستیم. باغات المور از تشنگی دارند خشک می‌شوند که لازم است با تانکر به این باغات آبرسانی صورت گیرد.


وی پیرامون عدم حضور مدیرکل هلال احمر در چاروسا با صدایی محکم این نهاد را به باد انتقاد گرفت و گفت: مدیر عامل هلال احمر استان به تنا جایی که توجه نمی کند بخش چاروساست.ما حتی یک چادر هلال احمر در چاروسا نداریم.

رهبریان مدیر هلال احمر شهرستان با گفتن این جمله که تمام مدارک و اسناد را به اداره کل ارسال کردیم نوید ایجاد نمایندگی هلال احمر در بخش چاروسا را داد که البته تحقق این وعده نیازمند پیگیری های مستمر و مکرر توسط مسولان شهرستانی و مطالبات عمومی بخش چاروسا از مسولان است.

فرماندار کهگیلویه نیز اعضای ستاد بحران را موظف کرد در صورت فراخوان توسط بخشداران باید خودروهای کمری خود را به آن منطقه گسیل دهند.


علیرضا نوروزی بخشدار دیشموک با صداقتی مثال زدنی از دست بسته بودن در مقابل بحران ها: مهمترین بحران دیشموک موضوع آب است.در بحث آتش سوزی ها نیز عملا ما فقط نظاره گریم.

تصاویر تکمیلی:

 



تاریخ انتشار : امروز, 00:13



» اخبار مرتبط:

  • تغییر مدیریتی در شهرستان کهگیلویه/ رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری منصوب شد
  • تغییر یکی از روسای ادارات منابع طبيعي و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد
  • رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کهگیلویه خبر داد: مهار آتش سوزی و دستگیری عاملین ایجاد حریق در بادامستانهای فیلگاه
  • رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه: آتش سوزی کوه گوشتی ضرغام آباد کهگیلویه مهار و عامل آتشسوزی شناسایی شد
  • سرپرست روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد منصوب شد
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟