راك نيوز : آیتا... هاشمی ابراز امیدواری کرد جریان اعتدال بتواند در سالهای آتی، در سراسر کشور قوی باشد. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با توجه به انشقاقی که در انتخابات گذشته بین اصولگرایان پیش آمد و شكافی كه اخیرا ایجاد شده است، درباره امكان تثبیت جریان اعتدال متشكل از اصلاحطلبان و اصولگرایان میانهرو در آرایش سیاسی گفت: این موضوع بستگی به وضع آینده دولت دارد. اگر دولت آنگونه كه تا به حال انجام داده، خوب از عهده كارهایش برآید و بتواند همه اهدافی را كه در تبلیغات و وعدهها آمده اجرایی كند، فكر میكنم این جریان از لحاظ نیروهای مردمی در سراسر كشور قوی باشد. انتخاب نوشت؛ آیتا... هاشمی در پاسخ به این سوال که قبول دارید تندروهای دو جناح نمیخواهند جریان اعتدال شكل بگیرد و این جریان در قالب یک گفتمان ملی، تبیین شود، اظهار کرد: بالاخره از روز اول و حتی پیش از انقلاب، ما تندرو داشتیم. بعد از انقلاب تندروهای زیادی از چپ و راست داشتیم. این تندروها همیشه مزاحم بودند البته منافعی هم داشتند. بالاخره نمیشود گفت كه همه كارهایشان مزاحمت است ولی جریان عادی كشور را به هم میریختند. فكر میكنم كه تندروها باید یك مقدار خودشان را تعدیل كنند.بالاخره سلیقههای اشخاص را نمیتوانیم تحمیل كنیم. هركس سلیقهای دارد و حتما برای خودشان ادلهای هم دارند. امیدوارم كه كمكم حسن تعادل بین همه جناحها باشد و در این دعواها سر منافع ملی و منافع عمومی و مردم كلاه نرود. آیتا... هاشمی درباره توصیه به حجتالاسلام ناطق نوری برای حضور در انتخابات مجلس افزود: راجع به انتخابات آینده اصلا فكر نكردم كه چگونه خواهد بود و چطور میشود. از خودشان بپرسید (با خنده). آیتا... هاشمی در ادامه در مورد «ملاک، حال فعلی افراد است» این جمله مشهور امام(ره) و برخی سوءاستفادهها از آن، سخن گفت.
كلمات امام(ره) را به میل خودشان تفسیر میكنند
آیتا... هاشمی در پاسخ به این سوال که این سالها همواره بحثی در فضای سیاسی کشور، در مورد این سخن حضرت امام(ره) وجود دارد كه «ملاك، حال فعلی افراد است» از این سخن حضرت امام(ره) در سالهای اخیر از ناحیه چهرههایی كه نهتنها سابقهای در انقلاب نداشتند بلكه با اندیشهها و سخنان حضرت امام (ره) مخالفت میكردند؛ بارها و بارها برای مقابله و هتك شخصیتهای اصیل و برجسته انقلاب استفاده شده، آنطور که از سابقون انقلاب شنیدهایم، شأن نزول این فرمایش حضرت امام(ره) چنین بود كه برخی انقلابیون در استفاده از پارهای افراد كه سابقهای در انقلاب نداشتند مخالفت میورزیدند. حضرت امام(ره) از باب رافت اسلامی و ضرورت استفاده از همه كسانی كه توانایی ارائه خدماتی به كشور داشتند؛ چنین فرمودند، توضیح داد: بله، سوءاستفاده كه میشود؛ هم این طرف و هم آن طرف؛ همه كلمات امام(ره) را به میل خودشان تفسیر میكنند. سخنان امام(ره) موقعی بود كه یك دفعه این نگاه اوج گرفته بود كه همه نیروهایی را كه در زمان شاه كار میكردندیا با انقلاب همراهی نمیكردند؛ از كار بركنار كنند و خیلی كارهای تند دیگر. ایشان آن تذكر را در آنجا دادند و گفتند: اگر اینها آدمهای قابل استفاده و مفیدی هستند و الان دیگر آن حالت را ندارند؛ از آنها استفاده شود. البته گناهانی هست كه بخشیده نمیشود مثلا دِینی كه به عهدهشان هست و باید این را بپردازند، مال مردم یا دولت را كه خوردند باید بپردازند. كارهایی هم هست كه مجازاتهایی دارد. آنها بحث دِینی است و اصول زیادی هم دارند. وی در بیان شأن نزول آن هم اظهار کرد: بله، اشاره درستی کردید. شأن نزول آن جمله این بود كه در حذف نیروهای كاردان سابق افراط نكنند كه این یك مساله بود. الان كه بحث میكنند؛ هر كسی به میل خودش استفاده میكند. مثلا به سلیقه فلان جریان، فلان كس الان مسیر خوبی ندارد و در گذشته هم افتخاراتی داشت. میگویند افتخارات گذشته جدا، ولی الان خوب نیست. این میتواند در جایی درست باشد؛یعنی كسی قبلا خیلی خدمات داشته و خوب بوده و خدوم بوده و الان نیست، بله این میتواند درست باشد ولی با تحلیل آنها برای خودشان و با سلیقه آنهاست و میگویند هركس با ما نیست الان حالش خوب نیست كه اگر این باشد؛ حرف بیربطی است. هر كسی با سلیقه خودش و با تفكر خودش و با قانون و ملاكهای عمومی موجود؛ فكر و عمل میكند. لذا نباید اینگونه بحث كرد. البته كل مساله درست است. یعنی اگر بخواهیم در موردكسی قضاوت كنیم؛ باید وضع فعلیاش را در نظر بگیریم. افتخارات گذشته به جای خود است و نمیخواهیم آنها را فراموش كنیم. به نظرم امام(ره) اولین بار در فرمان 8مادهای خود و برای رسیدگی به صلاحیت كارمندان و متصدیان امور؛ از اشكالتراشیهای جاهلانه تندروها گله و تاكید كردند افراد مفید و موثر با بهانههای واهی كنار گذاشته نشوند. فكر میكنم «غمض عین از بعضی از لغزشهای زمان رژیم پهلوی» را آوردند و گفتند: «میزان حال فعلی اشخاص است.»
رهبری قبل و بعد از مذاکرات، تیم دیپلماسی و کارهایشان را تایید کردند
همچنین آیتا...هاشمی روز گذشته اصرار بر القای شکست تیم دیپلماسی در مذاکرات هستهای را مصداق نگاه سیاسی و جناحی به منافع ملی خواند و تصریح کرد: رهبری نظام هم قبل و هم بعد از مذاکرات، تیم دیپلماسی و کارهایشان را تایید کردند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار اعضای هیات مؤسس، شورای مرکزی و جمعی از فعالین مجمع اسلامی مدافعان عدالت، اسلام را دین اعتدال و عدالت خواند و گفت: انقلاب اسلامی که با مبانی مکتب اسلام و مذهب تشیّع شکل گرفته، نمیتواند از این مسیر منحرف شود. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اختلاف نظر و سلیقه را طبیعی و حتی باعث رشد جوامع انسانی دانست و افزود: آنچه مسلمانان از آن نهی شدهاند، تنازعات است که جامعه را فشل مینماید. وی با اشاره به اتفاقاتی که در 8 سال گذشته در کشور افتاد و باعث نگرانی بسیاری از مردم و دلسوزان نظام شد، هوشیاری مردم در انتخابات ریاستجمهوری را نشانه بیداری آنها دانست و گفت: تفاوت آرای دکتر روحانی با نامزدهای دیگر ثابت کرده که مردم برای تصمیمات سیاسی به تبلیغات یک سویه بعضی از رسانهها توجه ندارند.هاشمیرفسنجانی در این دیدار که گروهی از فعالان سیاسی و اجتماعی استان خراسان رضوی و شهر مقدس مشهد حضور داشتند، آرای مردم آن خطه را بهرغم اینکه دو نامزد ریاستجمهوری هم از آن استان و شهر داشتند، بسیار معنادار خواند و گفت: مردم به اعتلای نظام میاندیشند و تعصبات جغرافیایی را هم برای سربلندی کلیت ایران اسلامی میخواهند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان شرایط سیاسی و اقتصادی جامعه در عمر دولت یازدهم گفت: موفقیتهای دولت براساس پشتوانههای مردمی است و گرنه مانعتراشها حتی منافع ملی را در نظر نمیگیرند، چه برسد به اینکه از دولت حمایت کنند. وی اصرار بر القای شکست تیم دیپلماسی در مذاکرات هستهای را مصداق نگاه سیاسی و جناحی به منافع ملی خواند و گفت: رهبری نظام هم قبل و هم بعد از مذاکرات، تیم دیپلماسی و کارهایشان را تایید کردند، ولی گروهی که اتفاقا ادعای پیروی از ولایت دارند، هر روز برای مأیوس کردن مردم تلاش میکنند. آیتا...هاشمی در پاسخ به نگرانی یکی از حاضران نسبت به انتخابات آتی مجلس تصریح کرد: با درایت رهبری رأی مردم برای همیشه در انتخاباتهای ما حقالناس است. وی با یادآوری آیات قرآن در ستایش صبر اضافه کرد: ملت ایران صبورانه و نجیبانه خواستههای ملی و اسلامی خویش را پیگیری میکنند و دیدید که چگونه با سرانگشت خویش در انتخابات، گرههای 8 ساله کشور را گشودند.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر