به گزارش پایگاه خبری راک نیوز ؛ انتشار آمار رسمی معتادین زن و مرد در استان فارس، زنگ خطر جدیدی را در استان به صدا درآورد که سرپوش نهادن و بیتوجهی به آن میتواند در آیندهای نه چندان دور بنیان بسیاری از خانوادهها را بیش از پیش در هم شکند و فرزندان بیسرپناه، آلوده و بزهکار را تحویل جامعه دهد.
۲۱ هزار معتاد زن در فارس / وجود ۱۵۵۴ معتاد پرخطر زن
اخیراً مدیرکل بهزیستی فارس در جلسه شورای هماهنگی مواد مخدر استان فارس گفته است: حدود ۲۲۵ هزار معتاد در استان فارس زندگی میکنند که از این تعداد ۲۱ هزار نفر زن هستند که در این میان یکهزار و ۵۵۴ نفر زن معتاد و پرخطر و ۵ هزار و ۷۰۰ مرد معتاد پرخطر محسوب میشوند!
وجود ۲۱۰۰۰ نفر دختر و زن معتاد که در میان آنها ۱۵۵۴ معتاد پرخطر وجود دارد، آمار دهشتناکی است که برنامهریزی صحیح و همکاری همهی نهادهای فرهنگی، اجتماعی، خدماتی، مشاورهای، امنیتی و ... را میطلبد.
آنگونه مدیرکل بهزیستی فارس اعلام کرده توجه به زنان معتاد در اولویت فعالیتهای این اداره است و شش مرکز گذری، چهار سرپناه و ۱۱ تیم سیار در شیراز و فارس وجود دارد که اولویتهایی برای حضور زنان در تمام آنها مد نظر قرار داده شده است.
افزایش اعتیاد در زنان/ اعتیاد زنان در فارس بیش از متوسط کشوری!
بر اساس اطلاعات اداره پیشگیری، درمان و کاهش آسیب اعتیاد وزارت بهداشت آمار معتادان زن در طول سالهای گذشته رو به افزایش بوده است و حدود ۹ درصد معتادان کشور را زنان و دختران تشکیل میدهند که با توجه به آمار ۹٫۳ درصدی در فارس، متأسفانه نشان میدهد نسبت آمار معتادان زن به مرد در استان فارس بیش از متوسط کشوری است و این نگرانیها را دوچندان میکند.
فروش قلیان در باغات شیراز!
علاوه بر افزایش اعتیاد زنان به مواد مخدر، متأسفانه شاهد رشد مصرف دختران و زنان از سیگار و قلیان در شیراز هستیم به گونهای که در برخی از باغهای بلوار چمران محل توزیع قلیان و مکانی برای استعمال آن به صورت مختلط وجود دارد و پسران و دختران جوان به دور از چشم خانوادهها و نهادهای نظاراتی ساعاتی از روز را در آنها میگذرانند این درحالی است که در پارکهای سطح شهر نیز به صورت آزادانه قلیان در بین جوانان دختر و پسر توزیع میشود!
تأثیر قرصهای لاغری در اعتیاد زنان
بر اساس آخرین تحقیقات مراکز رسمی کشور موادی که در سالنهای ورزشی و آرایشی برای کاهش وزن و تناسباندام و زیبایی پوست به زنان عرضه میشود، مقدار کمی مواد محرک دارد و در نتیجه دختران و زنانی را که بیشتر به این مراکز رفتوآمد دارند و در استفاده از قرصهای لاغری و زیبایی پوست حریصترند، بیشتر در معرض خطر اعتیاد قرار میگیرند!
مواد محرک در مقادیر کم میتواند پرخاشگری، تحریک پذیری و عصبانیتهای گاهگاه را ایجاد کند و وقتی مصرف افزایش مییابد، حالتهایی از جنون را به دنبال دارد که فرد معتاد دیگر قادر به تشخیص واقعیتها نیست و حتی ممکن است آسیبهای جدی و جبرانناپذیر برای فرد و خانواده و اطرافیانش به همراه داشته باشد.
توزیع «شیشه» در آرایشگاههای زنانه
چندی پیش نیز قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران گفته بود که برخی از آرایشگاههای زنانه در ایران، ماده اعتیادآور شیشه را به عنوان داروی لاغری پیشنهاد و توزیع میکنند و اعتیاد زنان به این ماده محرک گسترش یافته است.
تجاوز جنسی و فروپاشی خانواده عواقب اعتیاد زنان
دخترانی که در خانوادههای سطح پایینتر زندگی میکنند بیشتر در معرض خطر ابتلاء به اعتیاد قرار میگیرند که در اکثر مواقع به دلیل مشکلات مالی و اعتقادی به بزهکاری و تنفروشی رو میآورند و یا مورد تجاوز جنسی قرار میگیرند.
از سوی دیگر اعتیاد زنان به مواد مخدر، نقش آنان در خانواده ( همسر-مادر) را به شدت دچار خدشه میکند و آسیبهای جدی را به دنبال خواهد داشت که توجه و رسیدگی به اعتیاد زنان را حیاتیتر خواهد کرد.
به هرحال کاهش سن اعتیاد و افزایش اعتیاد در زنان، پدیدهی شوم اعتیاد در ایران را پیچیدهتر و لزوم آسیبشناسی و مقابله با آن را جدیتر و وظایف مسئولان را سنگینتر میکند هرچند نباید از اراده و مبارزه خود جوانان با این بلای خانمانسوز غفلت کرد./شیرازنا
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر