استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: تدابیر لازم برای مقابله با تنش آبی بکار گرفته میشود.
به گزارش راک نیوز به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل استانداری کهگیلویه و بویراحمد، یداله رحمانی، شامگاه جمعه در نشست کارگروه سازگاری با کم آبی شهرستان باشت اظهار داشت: برای عبور از چالش کم آبی نیازمند مصرف بهینه، مدیریت یکپارچه و هماهنگی بینسازمانی و ادارات هستیم.
استاندار از متولیان امر و شرکتهای آب منطقهای، آبفا و مدیریت بحران استانداری خواست از هم اینک تدابیر و تمهیدات لازم را برای مقابله با تنش احتمالی و کم آبی در مناطق مختلف استان به ویژه در روستاها بکار گیرند.
استاندار افزود از لحاظ کاهش بارش سالیانه بدترین وضعیت را در بین استانهای مختلف کشور داریم.
وی خاطرنشان کرد: طبق آخرین گزارشی که داده شد، استان ۴۸ درصد بارش بلند مدت را تاکنون داشته است.
رحمانی ابراز کرد: کهگیلویه وبویراحمد و چهارمحال وبختیاری ۲۱ درصد روان آب کشور را دارند اما بیشترین کاهش بارندگی را در سال آبی جاری داشتهاند به همین دلیل در تابستان امسال تنش آبی را خواهیم داشت.
استاندار تصریح کرد: باید برای مدیریت مصرف آب حداکثر تلاش خود را انجام دهیم و اولویت متولیان امر تامین آب شرب باشد و در این زمینه جلسهها به صورت مستمر در شهرستان تشکیل و دستورالعملها ابلاغ و پیگیری شوند.
استاندار تاکید کرد در این زمینه دورههای آموزشی برگزار و با همکاری همدیگر تابستان امسال را به گونهای پشت سر بگذاریم که از این لحاظ کمترین تنش در استان را از بحث کم آبی داشته باشیم.
رحمانی گفت: ستاد مدیریت بحران و همه دستگاههای متولی و خدماتی برای بروز هرگونه مشکل و کمبود ناشی از تنش و کمبود آب در برخی مناطق استان آمادگی کامل داشته باشند.
وی با بیان اینکه آب کشاورزی و صنعت باید مدیریت شود، تصریح کرد: در زمینه کشت برنج باید تصمیم جدی گرفته شود.
رحمانی بیان کرد: برای رفع مشکل تنش آبی ۳۰ تانکر آب تامین و مناطقی که دارای بحران آب هستند در اولویت تخصیص قرار خواهد گرفت.
وی عنوان کرد: برای رفع مشکل آبی شهر باشت باید یک حلقه چاه از تعداد چهار حلقه چاه در دست اجرا وارد مدار شود.
وی با تاکید بر صرفه جویی و مصرف بهینه آب در بخشهای شرب، کشاورزی و صنعت، افزود: دستگاههای عضو ستاد مدیریت بحران در این زمینه راهکار برای جبران کاهش بارشها را ارائه دهند.
رحمانی بیان کرد: بیش از ۸۲ درصد آب مصرفی در استان در حوزه کشاورزی است و در صورتی که در این زمینه پنج درصد صرف جویی شود به طور حتم مشکلات تنش آبی تاحدودی برطرف خواهد شد.
استاندار بر ضرورت برنامهریزی دقیق و توجه ویژه به مشکلات تنش آبی در سال جاری تأکید کرد و گفت: همه دستگاههای خدمات رسان باید آمادگی کامل برای مقابله با بروز پدیده خشکسالی و تنش آبی داشته باشند.
اختصاص ۷۵ میلیارد ریال برای اصلاح بخشی شبکه های توزیع فرسوده شهر باشت و بوستان
مدیرعامل شرکت آبفای استان هم با اشاره به برخی اقدامات آبفای برای کاهش تنش آبی شهرستان باشت گفت: اجرای شش کیلومتر خط انتقال آبرسانی به روستاهای مله برفی، خان احمد و شاه زینعلی و اجرای بخشی از خط انتقال روستاهای تکیه، گوهرگان و چاه تلخ از جمله این اقدامات است.
رضا رضایی با اعلام آمادگی این شرکت برای ساماندهی چشمه دنک در صورت رفع معارضات محلی عنوان کرد: در صورت ساماندهی این چشمه مشکل تامین آب روستاهای تلچگاه، لار ودرک برطرف خواهد شد.
وی از اجرای اصلاح بخشی از شبکه توزیع فرسوده در شهرهای باشت و بوستان با اعتبار ۷۵ میلیارد ریال اشاره کرد و گفت: اجرای مخزن ۳۰۰مترمکعبی روستای بهرعنا نیز به نوبه خود اثر تنش آبی را در این روستا رفع خواهد کرد.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر