در حالیکه رؤسای سه قوه، مستمراً با تشکیل کارگروه های سه نفره و جلسات متعدد برای تحقق فرامین مقام معظم رهبری در حل مشکل معیشت مردم بوده و همگام با برنامه های دولت«وفاق ملی»، در صدد راه حل هایی برای برون رفت از چالش ها و بحران های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی سیاست های بین المللی هستند، گروهی خوش خیال و طنزنویس، تفسیرهایی از آینده انتخابات مجلس شورای اسلامی در کهگیلویه بزرگ را انشاء می کنند و بسیار مستانه می نگرند و سرمست و خوش باور به امید پیروزی احتمالی در سه سال آینده، رقاصی می کنند.
مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های مخاطبین راک نیوز است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. می توانید با ارسال یادداشت خود، این مطلب را تأیید یا نقد کنید.
بنام خدا
سیدعلی عباس محدث
«اسب مرده را رها کنید...»
در حالیکه رؤسای سه قوه، مستمراً با تشکیل کارگروه های سه نفره و جلسات متعدد برای تحقق فرامین مقام معظم رهبری در حل مشکل معیشت مردم بوده و همگام با برنامه های دولت«وفاق ملی»، در صدد راه حل هایی برای برون رفت از چالش ها و بحران های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی سیاست های بین المللی هستند، گروهی خوش خیال و طنزنویس، تفسیرهایی از آینده انتخابات مجلس شورای اسلامی در کهگیلویه بزرگ را انشاء می کنند و بسیار مستانه می نگرند و سرمست و خوش باور به امید پیروزی احتمالی در سه سال آینده، رقاصی می کنند. در تمامی شرح و متن هایی که سیاه مشق می کنند، عامل شکست خود را «موفقیت سید محمد موحد می دانند». یعنی مصداق همان طنز مشهوری که تنها راه کاهش طلاق را در عدم ازدواج می دانست، این مفسرین خوش بین، به همین ادله اکتفا می کنند و معتقدند که اگر شورای نگهبان،«نه مردم، نه بر اساس خدمات انجام داده، نه عینی بودن تعامل موحد با مردم و نه ذره ای تفکر بر دلایل ناکامی های گذشتهٔ خود»، بی دلیل و خودسرانه، سیدمحمد موحد را حذف کند، حتماً فرد مورد نظر آنها رأی اکثریت را خواهد داشت.
اما لازم است به این دوستان نظریۀ «اسب مرده» را پیشنهاد کنم تا به دقت مطالعه کنند. این نظریه بیشتر سرمشقی از تغییر و تحول در حوزهٔ اقتصادی و تجارت است ولی در حوزهٔ سیاسی و رفتارهای اجتماعی نیز می تواند کاربرد لازم را داشته باشد. نظریهٔ «اسب مرده، یک استعاره است که نشان میدهد چگونه افراد، تیمها یا سازمانها ممکن است به تلاش برای استراتژیها، پروژهها یا فرآیندهای ناکارآمد ادامه دهند. حتی زمانی که آشکارا شکست خوردهاند یا دیگر قابل اجرا نیستند». مفهوم«اسب مرده» از ضربالمثلِ سرخپوستان بومی آمریکا به نام «داکوتا» نشأت میگیرد که میگوید: «وقتی متوجه میشوید که سوار یک اسب مرده شدهاید، بهترین راهبرد و استراتژیک این است که پیاده شوید.» از این ساده تر؟
اسب مرده یعنی اسب بی فایدۀ پرهزینه. الان دارید وقت ملت را می گیرید. انرژی و توان خود را بی دلیل و نابخرادنه و در راهی سخت و پرهزینه که تاکنون چندین مرتبه تکرار کرده اید، به هدر می دهید. چرا باید بر تعصبات و احساسات بیهوده ای اصرار داشته باشید که به غیر از برگشت به عقب و افول اخلاق و روش های نخ نماشده ای که توفیقی برای خود و منطقه ندارند، اصرار داشته باشید؟ در استراتژی «اسب مرده»، متأسفانه افراد بجای پذیرش واقعیت و پرهیز از هیجانات احساسی و غیرمنطقی، روش های نادرست و ناکارآمد دیگری را جایگزین می کنند. مثلاً«خرید شلاق قویتر، تغییر سوارکار، تهدید اسب، تشکیل کمیته، الگوگیری از دیگران، تغییر برند اسب مرده، استخدام مشاوران خارجی، رقابت بین اسبهای مرده و ...»، را اولویت های جایگزین می دانند و هیچگاه به فکر تغییر در شیوهٔ نگرش و پذیرش واقعیت نیستند.
در اینکه تمامی این افراد و برنده هایی که اولویت بعدی تان است، بخشی از عمر خود را در مسئولیت های مهمی که داشتند، خدمت کرده و می توانستند خدمات ماندگار تری را از خود به جای بگذارند، تردیدی نیست. اما حقیقت آن است که پیروزی های مکرر سیدمحمد موحد نمی تواند تمام عامل ناکامی آنها باشد. اینکه بخواهید بجای محاسبهٔ آنچه هستند، ناخواسته به نظام و مردم و ارکان اساسی انقلاب بشورید و در تمامی پیش نویس هایتان، سیدمحمد موحد را سنگِ محکی برای ارزش گذاری خود بدانید، یعنی که سوار بر«اسب مرده» نشسته اید. فکرتان را تغییر دهید، سبک نگرش و سمت و سوی نگاه تان را تغییر تا هم مردم از دست شما آسوده شوند و هم اینکه خودتان از تکبر و خودبزرگ بینی نجات یابید. این همه اتلافِ بیهودهٔ وقت و ادای بذله گویی ها و طنز هایی که می نویسید، دوربرگردانی برای اصلاح اشتباه تان ندارد، بلکه تکرار همان مسیری است که قبلا ً مردم را معطل آن کرده اید. پس یقین بدانید که همین مردم برای رسیدن به تعالی، راه رفته را دوباره تکرار نکرده و نخواهند کرد.
نتیجتاً، آمارگرایی کذب، سیاه نمایی در اطلاعات مردم و غلو در برند سازی الگوهای غیرواقعی تان، با انتقاد متفاوت است.
انتقاد برای افراد سطحی نگر و کسانی که آسانسوری از گُردهٔ مردم بالا رفته اند، غیر قابل تحمل است ولی برای کسانی که از تهدیدها، فرصت می سازند و انتقاد را بخشی از مشاورهٔ در مدیریت بهینه می دانند، پذیرفتنی است. شما که پاره شدن «کِش تنبون» خود را هم به موحد ربط می دهید، با این شومن بازیها و ماست مالی تندیس های استوار بر توهم و ضِّن باطل، هرگز تعدی، فحاشی، شِکوه و جسارتی را از محمد موحد نخواهید شنید.
ضمناً، این موحد است که نگاه ساده انگارانهٔ شما را بر سر مسئولانی می کوبد که مانع توسعه فکری و فرهنگی امثال شما شده اند.
توصیه می کنم که خود را از تاریخ نه چندان دور این رقابت ها و از گذشتهٔ تاریکی که بر گردن تان سنگینی میکند، رها کنید که «اسب مرده» با تعویض شلاق قوی تر، با تغییر سوارکاری ماهرتر و حتی تهدید و انتخاب برندی دیگر، سواری نخواهد داد. خود را با اولویت های همانند، خسته نکنید.
چراکه تا انتخابات بعدی، هم زمان مناسبی برای تفکر بر رفتار، افزایش دانایی و تغییر ایده هایتان دارید و هم شاید براشتی متفاوت از مدیریتِ در دولت«وفاق ملی»، را بیاموزید و بتوانید از انحصار و انقیاد قومیت و اوهام ذهنی تان بکاهید و تغییر کنید. نکته مهم تئوری «اسب مرده» بر پایهٔ دیدگاه رئالیسم است نه ایده آلیسم. باشد که بپذیرید.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر