رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طی روزهای اخیر محلولپاشی در ۶۵ هزار هکتار جنگلهای زاگرس آغاز شده و با این اقدام بیماری پروانه سفید برگخوار بلوط رفع میشود.
علی سلاجقه درباره آخرین وضعیت آفت جوانهخوار و پروانهسفید برگخوار بلوط در زاگرس اظهار داشت: ۶۵ هزار هکتار از جنگلهای زاگرس با مشکل پروانه سفید برگخوار مواجه شده که سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور محلول پاشی را شروع کرده است.
وی ادامه داد: مردم نگران نباشند زیرا این بیماری در درختان بلوط زاگرس رفع میشود.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: بحث اصلی این بود که با محلول پاشی احتمال از بین رفتن گونههای دیگر گیاهی در این جنگلها وجود دارد که با بررسیها و اقدامات کارشناسی انجام شده ظاهرا مشکلی گونههای دیگر را تهدید نمیکند و این محلول پاشی تا رفع این بیماری ادامه دارد.
درخت بلوط از جمله درختان پهن برگ با نیاز آبی بسیار کم است و سهم زیادی در تولید اکسیژن و تصفیه هوا ایفا میکند و در سالهای خشکسالی نیز به سبب مقاومتی که در برابر تشنگی دارد، خشک نمیشود.
پروانه جوانه خوار بلوط (Tortrix viridana L) که در چند دهه اخیر، گونههای مختلف بلوط را مورد حمله قرار داده آفتی بسیار مخرب است که باعث کاهش رویش چوب، زوال جنگل، تغییر در زادآوری و توالی شده و حتی باعث مرگ و میر درختان میشوند.
این آفت با آغاز فصل بهار در سطح جنگلهای بلوط در ناحیه رویشی زاگرس شروع به فعالیت کرده و خسارات زیادی را به عرصههای طبیعی وارد میکند.
این حشره با تغذیه بیرویه از جوانهها و برگهای درختان، ظاهر درخت را عاری از برگ میکند و همین باعث میشود بسیاری از مردم با گمان بر خشکیدگی درخت، به قطع آن در عرصه اقدام کنند.