«توالت» یا به عبارت مصطلح در کشورمان «سرویس بهداشتی» درحالی سالها است به مهمترین چالش سفر در ایران بدل شده و گره کوری به همه راهحلهای آن زده شده که جهان آن را به یک دانش و حتی جاذبهای برای گردشگری تبدیل کرده است و برای ترقی آن، هر سال بهترین توالتها را معرفی میکند.
"توالت مهمتر از آن چیزی است که فکر میکنید. " این عبارت کلیدی را در سایت سازمان جهانی توالت میتوان مشاهده کرد. بله سازمان جهانی توالت. حالا چرا اینقدر توالت اهمیت دارد؟
۴.۵میلیارد نفر در جهان از توالت مناسب استفاده نمیکنند.
۱.۸میلیارد نفر در جهان از آبی استفاده میکنند که فاضلاب در آن نشت میکند.
۸۹۲میلیون نفر از مردم جهان از فضای باز برای توالت استفاده میکنند.
سازمان ملل متحد در اهداف هزاره سوم (در تشریح بند ۶اهداف ۱۷گانه) میگوید که هر انسانی باید تا سال ۲۰۳۰به توالت مناسب و بهداشتی دسترسی داشته باشد. این سازمان معتقد است که اگر در توالت به اهدافش نرسد، مجموعه اهداف توسعه پایدار شکست خواهد خورد!
علاوه بر آمار ذکر شده، سالانه هزاران کودک در اثر بیماریهای ناشی از نبود توالت بهداشتی فوت میکنند در حالی که این مرگ و میر قابل پیشگیری است. توالتهای پاک و ایمن هم برای دختران به خصوص در مدارس از اهمیت برخوردار است.
از طرفی سازمان جهانی توالت معتقد است که هر یک دلاری که صرف توالت بهداشتی میشود، ۴.۶دلار هزینه مراقبتهای بهداشتی را کاهش میدهد.
(ایسنا)به گزارش راک نیوز ؛ نگاه اجمالی به آمارهای منتشرشده و خصوصا توجه به شعار چنین سازمانی که عدم دست یابی همه افراد جامعه به سرویس بهداشتی را نوعی شکست و ناکامی در توسعه پایدار می داند با گزارش های منتشر شده ازمنابع رسمی بیانگراین واقعیت است که برنامه نویس های ما در توسعه پایدار آیا به همه نیازها توجه نموده اند یاخیر؟ شاید آسان ترین سند برای بیان این کم توجهی را می توان در گفتگوی مدیر آموزش و پرورش شهرستان باشت دراستان کهگیلویه و بویراحمد با خبرگزاری ایرنا را مدنظرقرارداد.
به گزارش راک نیوز ،در آغازین روزهای مهرماه امسال مدیر آموزش و پرورش شهرستان باشت در کهگیلویه وبویراحمد از اماری پرده برداشت که قابل تامل می باشد :مدیر آموزش و پرورش باشت گفت: 25 درصد مدارس آموزشی این شهرستان معادل 30 واحد اموزشی سرویس بهداشتی ندارند.
محمود نظری روز سه شنبه 3مهرماه 1397در گفت و گو با ایرنا اضافه کرد: برای ساخت سرویس بهداشتی این تعداد مدرسه بیش از یک میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار نیاز است.
وی بیان کرد: هم اکنون بیش از 200 دانش آموز در مدارس فاقد سرویس بهداشتی مشغول به تحصیل هستند.
این خبر البته درهمان روزهای آغازین مهر بطورجدی مورد توجه افکارعمومی قرارنگرفت و بسیاری بسادگی ازکنار این موضوع گذشتندوحتی بعدها درپی انتشارآمارعملکردی ظهیرالدین پورالحسینی رئیس آموزش و پرورش معزول گچساران برخی به بودجه آموزش و پرورش شهرستان باشت اعتراض نمودند.اگرچه روابط عمومی آموزش و پرورش استان به منتقدین توضیحاتی داد اما به نبود و محرومیت ۲۰۰ دانش آموز از برخورداری از سر ویس بهداشتی هیچ واکنش روی نداد جز فریدون هاشمی از شاعران هم استانی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام خطاب به تاجگردون نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت با ادبیاتی انتقادی وگلا یه مندانه نبودسرویس بهداشتی برای دانش آموزان را متذکرشد.بهرحال شاید کسانی بگویند آیا این یک معضل مهم وقابل توجه بوده که رسانه به آن پرداخته است ؟ امابایدگفت:تعجب نکنید اگر بگوییم به غیر از روز جهانی توالت، سازمان جهانی توالت و اجلاس جهانی توالت، یک کالج بینالمللی توالت هم وجود دارد که تا کنون ۵۰۰۰ نفر از آن فارغ التحصیل شدهاند. این کالج در سال ۲۰۰۵ در هند شکل گرفت و فارغ التحصیلان آن دورههای آموزشی آب، شستوشو، اکوسیستم، مدیریت سیستمهای فاضلاب و ... را گذراندهاند.
اما درمیان انتقادات مطروحه به کم توجهی ها نباید خدمات نهادی مانند کمیته امداد امام خمینی دراستان کهگیلویه و بویراحمد را در توجه به چنین نیازی را فراموش کرد. به گزارش راک نیوز وبه نقل از روابط عمومی کمیته امداد درسال ۹۶ این اداره کل ۲۶۶ سرویس بهداشتی با اعتباری بالغ بر ۴میلیارد ریال تجهیزودراختیارافراد تحت پوشش و محروم قرار داده که درسال ۹۷ نیز تاکنون ۱۰۰چشمه سرویس بهداشتی و با اعتباری بالغ بر ۳میلیارد ریال تجهیز وبه این افراد واگذار گردید و کافی است با نگاهی گذرا به آمارهای اولیه منتشر شده درابتدای گزارش به این نگفته توجه کنیم که ساخت یک سرویس بهداشتی چه میزان می تواند در هزینه های درمانی افراد صرفه جویی به همراه داشته باشد.» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر