باید این واقعیت را بپذیریم که شاید جناب تقوی دردهای تاریخی کهگیلویه را خوب بشناسد اما باید بپذیرد که کسی او راخوب نمی شناسد چرا که اگر کسی سیدمصطفی تقوی را به خاطر عملکردش درطی دهه گذشته در کهگیلویه میشناخت نیازی نبود در معرفی خود نام پدربزرگوار خود را اضافه کندهمچنانکه برخی از کاندیداهای احتمالی را مردم بخاطر عملکرد اجرایی درشهرستان میشناسند وشاید 90 درصد افرادی که فلان فرد را بخاطر کمک های مالی واستخدامی میشناسند اصلا ندانند نام پدر وی چیست وصدالبته نیازی هم نباشد که بدانند چرا که معیار مردم درانتخابات عملکرد افراد خواهد بود.
روزگذشته در یکی ازسایت های محلی مصاحبه ای باسید مصطفی تقوی، فرزند ارشد آیت الله آمیر احمد تقوی روحانی برجسته ی استان کهگیلویه و بویراحمد، که دارای دکترای علوم سیاسی، استاد دانشگاههای تهران و تالیفات متعدد در زمینه ی تحولات سیاسی ایران دارد را مطالعه نمودم . به گفته این سایت،وی محقق شناخته ی شده ی ملی در زمینه ی تحولات سیاسی و اجتماعی استان کهگیلویه و بویر احمد و صاحب نظر بوده و دارای تالیفاتی میباشد.
دراین مصاحبه که اولا مشخص نشده چه کسی مصاحبه کننده است سوالاتی از وی پرسیده شده که درمجموع به بررسی تاریخ کهگیلویه وبویراحمد از500 سال گذشته تاکنون پرداخته وضمن برشمردن پتانسیل های بالقوه وبالفعل دراستان به عقب ماندگی تاریخی کهگیلویه وبویراحمد اشاره نموده است.
سوالاتی ازقبیل علت این عدم توفیق و عقب ماندگی- جایگاه شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده- برای برون رفت کهگیلویه بزرگ از این شرایط چه باید کرد؟
آیندۀ کهگیلویۀ بزرگ نیازمند چه تصمیمی از سوی مردم است؟ آیا اصولگرا یا اصلاحطلب، عامل پیشرفت کهگیلویۀ بزرگ است یا با توجه به شرایط فعلی جامعه، افراد اعتدالی میتوانند موفقتر باشند؟
بنظرنگارنده سوالات مطرح شده نشان میدهد مصاحبه گر تا حدودی توانست مرتبط بودن مصاحبه خود با تخصص جناب اقای سیدمصطفی تقوی را حفظ کند اما پرسیدن درمورد آینده کهگیلویه از کسی که تاریخ نویس است واصولا کار تاریخ سیر درگذشته است نشان میدهد که از اول هم بنابر بررسی تاریخ وعلل عقب ماندگی کهگیلویه نبوده است واحتمال قریب به یقین منظور گذر ازتاریخ به سیاست بوده است.
اقدامی که برای زمینه سازی حضورایشان درانتخابات آینده مجلس پی ریزی شده است.
بی شک حضور درانتخابات و کاندید شدن حق طبیعی هر شهروند ایرانی است واین آزادی را دارد که مطابق میل خود درهرحوزه انتخابیه ای برای کاندیداتوری ثبت نام کند، هم چنانکه جناب آقای تقوی پس از سال ها به زادگاه خود برگشتند واز گزینه های احتمالی کاندیداتوری درانتخابات هستند.
تقوی دربخشی از مصاحبه خود به مهاجرتهایی اشاره کرد که شاید فقط ۱۰ تا ۲۰ درصد آن توجیه عقلانی داشته باشد و مابقی آن ناشی از گسترش روز افزون احساس یأس در بین عموم مردم این چهار شهرستان است.
اما این بزرگوار اشاره نکردند که خود ایشان که یکی از همین مهاجرین بودند، چرا شهرستان را ترک کردند واگر خود را در زمره 10 درصدی بگنجانیم که برای پیشرفت وترقی بیشتر مجبور به ترک منطقه شدند نگفته طی این سال ها برای برون رفت کهگیلویه چه قدمی برداشتند، یا اساسا حال که آمدند چه برنامه ای برای برون رفت منطقه از این شرایط حاد درنظر دارند.
درابتدای مصاحبه وبرای معرفی بیشتر سیدمصطفی تقوی نام مبارک پدربزرگوار ایشان "آیت الله آمیر احمد تقوی روحانی برجسته ی استان کهگیلویه و بویراحمد"آمده است .
باید این واقعیت را بپذیریم که شاید جناب تقوی دردهای تاریخی کهگیلویه را خوب بشناسد اما باید بپذیرد که کسی او راخوب نمی شناسد چرا که اگر کسی سیدمصطفی تقوی را به خاطر عملکردش درطی دهه گذشته در کهگیلویه میشناخت نیازی نبود در معرفی خود نام پدربزرگوار خود را اضافه کندهمچنانکه برخی از کاندیداهای احتمالی را مردم بخاطر عملکرد اجرایی درشهرستان میشناسند وشاید 90 درصد افرادی که فلان فرد را بخاطر کمک های مالی وفراهم کردن زمینه استخدامی میشناسند اصلا ندانند نام پدر وی چیست وصدالبته نیازی هم نباشد که بدانند چرا که معیار مردم درانتخابات عملکرد افراد خواهد بود.
دربخشی دیگر از این مصاحبه به عدم توجه نمایندگان مجلس ومدیران کل به نیروهای پرتلاش بومی اشاره شد که باید از ایشان پرسید درحالیکه 16 سال از دوره نمایندگی مجلس در اختیار یکی از نزدیکان فکری وقومی منتسب به جنابعالی بوده شما دراین مدت درواکنش به این بی توجهی (بقول حضرتعالی)چه کاری انجام دادید؟
بفرمایید کی برای برون رفت شهرستان از شرایط فعلی میزگردی برگزار نمودیدیا کی بدنبال تشکیل اتاق فکری برای چاره اندیشی رهایی از این وضعیت بودید.
اینکه بعداز سال ها بیایید و بمنظور شرکت درانتخابات دردهای فعلی وبجامانده از گذشته را شخم بزنید برای مردم مرهمی دربرنداردوبرای موفقیت جنابعالی درانتخابات هم نسخه شفابخشی نخواهد بود.
برخلاف پدر بزرگوارتان که هروقت احدی ازمسئولان کشوری به شهرستان یا استان سفرمی نمودند باتمام وجود وشجاعانه برای احقاق حقوق مردم این خطئه کوتاهی نمیکردند وسالیان سال در کهگیلویه بعنوان یک مرشد ورهبر معنوی درکنار نسل های مختلف ماندند باور کنید ما شما را نمی شناسیم ونام وتصویر شما را دراین اندک مدت از رسانه های محلی دیدیم و نمی توانیم بخود بقبولانیم که برای آینده کهگیلویه برنامه ای دارید و راه موفقیت من ونسل فردای این شهرستان درگرو انتخاب شماست
نکته آخر اینکه بیان کردن واژه هایی مانند : تکثر سلایق، همگرایی و همافزایی استعدادها، واگراییهای منطقهای و قومی و سیاسی، توان تعامل مناسب با نسل نخبه و فرهیختۀ جامعه،وبسیاری از این قبیل کلمات تکراری نه راهی را درعمل برای نجات کهگیلویه از وضعیت فعلی ترسیم میکند ونه چهر ه ای آرمانی از سید مصطفی تقوی میتواند ترسیم کند چراکه با یک جستجوی اندک دراینترنت با خرواری از این مدل شعارها روبرو میشویم که گذشتگان بارها آن را تکرار کردند وتکرار مکررآنها جز گوش آزاری بهره ای بهمراه ندارد...
...ادامه دارد
شنبم ذرگانی
اشاره: مطلب فوق از جمله یادداشت های مخاطبین راک نیوز میباشد .شمانیز باارسال نظر خویش میتوانید آن را نقد یا تایید نمایید.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر