مشروح اخبار


» دو ساز و کار اصلاح طلبان براي انتخابات مجلس



اين عضو مجمع روحانيون مبارز مي‌گويد که حمايت اصلاح‌طلبان ار دولت کاملا راهبردي و استراتژيک است و به مقطع زماني هم برنمي‌گردد. وي همچنين به انتخابات سال 92 اشاره مي‌کند و بر اين باور است که ..


راک نیوز : سيد عبد الواحد موسوي لاري وزير کشور دولت اصلاحات بود. اين عضو مجمع روحانيون مبارز مي‌گويد که حمايت اصلاح‌طلبان ار دولت کاملا راهبردي و استراتژيک است و به مقطع زماني هم برنمي‌گردد. وي همچنين به انتخابات سال 92 اشاره مي‌کند و بر اين باور است که عارف به توصيه اصلاح‌طلبان وارد عرصه انتخابات نشده بود و نه روحاني و نه عارف کانديداي اصلاح‌طلبان نبوده‌اند.
موسوي لاري به  جريان اصولگرا پيشنهاد مي‌کند که به جاي نگاه حذفي، خودشان را تقويت کنند، با مردم آشتي و ارتباطشان  را با مردم بيشتر کنند و از مردم نترسند. چرا که اگر مردم  از  اصولگرايان کار و عمل ببينند به  آن‌ها راي مي‌دهند. وي همچنين تشکيل حزب از سوي علي لاريجاني را به فال نيک مي‌گيرد و  معتقد است اين گونه احزابي که از سوي اصولگرايان ميانه‌‌رو شکل گيرد به استحکام جريان اصولگرايي کمک مي‌کند. اين عضو مجمع روحانيون مبارز تاکيد دارد اصولگرايان بايد از جهره‌هايي مانند حجت‌الاسلام ناطق نوري استفاده کنند تا آن‌ها را مديريت کنند.

 او همچنين به اصلاح‌طلبان توصيه مي‌کند که با بخش‌هاي حاکميت که درگير مقوله انتخابات هستند ارتباط بيشتري برقرار کنند تا زمينه حضورشان در انتخابات مجلس شوراي اسلامي فراهم شود. وي در ادامه گفتگويش با مهر به تشريح سازو‌کارهاي جديد اصلاح‌طلبان براي انتخابات مجلس و همچنين تشريح فعاليت‌ها و اهداف شوراي مشورتي خاتمي که خودش نيز در آن عضويت دارد يرداخت.
وي در سخنان خود اظهار کرد: اصلاح‌طلبان اول روي خاتمي و بعد روي هاشمي نظر داشتند که منتفي شد. در نهايت کانديدايي نداشتند. روحاني و عارف مستقلا و به صورت فردي کانديدا شدند، عارف چهره اصلاح‌طلب بود و طبعا خيلي از چهره‌هاي اصلاح‌طلبي نيز به او علاقه‌مند بودند. ولي عارف به توصيه اصلاح‌طلبان وارد عرصه انتخابات نشده بود. عارف همين الان از نيروهاي خوب اصلاح‌طلبي است.

 موسوي لاري يادآور شد: اصلاح‌طلبان هميشه معتقد بودند که بايد از طريق انتخابات و آراي مردم در قدرت بود. اگر کسي را نخواستند نبايد باشد و اگر به کسي اعتماد کردند بايد از همه ظرفيت‌هايش استفاده کنند که خواسته‌ها و تمايلات مردم را محقق کنند. حضور در انتخابات يک فرصت و يک تکليف است و ما احساس مي‌کنيم اگر بخواهيم خدمت کنيم تنها از طريق انتخابات وارد عرصه خدمت مي‌شويم، به همين علت ورود به عرصه انتخابات را يک وظيفه ملي تلقي مي‌کنيم.

وي افزود: الان که انتخابات مجلس نزديک است، اصلاح‌طلبان با نگاه به گذشته و با اميد کم شدن مشکلاتي که در گذشته پيش پايشان بوده است وارد قصه انتخابات مي‌شوند و حضوري فعال خواهند داشت، اما متاسفانه اصلاح‌طلبان با يک پديده ناميموني روبه‌رو هستند و آن استفاده جناح مقابل از ابزارهاي حاکميتي براي حذف جريان اصلاح‌طلب است. جريان اصولگرا به جاي آن که در فکر رقابت درست باشد و به جاي آن که خود را به آراي مردم عرضه کند و  حکميت نظر مردم را بپذيرد از ابتدا تا انتها به دنبال حذف جريان رقيب است و اين به الان هم اختصاص ندارد. 
وزير کشور دولت اصلاحات تصريح کرد: اگر مجلس دهم نيز بنا باشد همين‌گونه عمل شود يعني جريان اصولگرا به جاي ساماندهي يک رقابت سالم درصدد حذف رقيب باشد اين موانع همچنان وجود خواهد داشت و متاسفانه نظام از همين معبر آسيب مي‌بيند. نبايد اکثريت مردم را از کانديداي مورد نظرشان محروم کنيم. اينگونه باعث دلخوري و دلسردي شوند. حضورشان در عرصه‌هاي مختلف با اکراه روبه‌رو مي‌شود. 
وي در پاسخ به اين سوال که آيا فعاليت شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات و شوراي مشورتي خاتمي موازي هم نيستند، اظهار کرد: به همه احزاب گفته شده براي ورود به انتخابات فعال شوند. در شوراي مشورتي هم بر اين مسئله تاکيد شده است. در شوراي هماهنگي نيز انسجام‌بخشي بين احزاب دنبال مي‌شود و تاکيد مي‌شود که تعيين مصاديق کار شوراي مشورتي نيست و مصاديق در حوزه‌هاي انتخابيه مشخص مي‌شوند و در نهايت شوراي هماهنگي که اکثريت اعضاي آن در شوراي مشورتي عضويت دارند با کارگروه شوراي مشورتي مکانيزم مشترکي خواهند داشت.عضو مجمع روحانيون مبارز همچنين درباره سازوکار اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس گفت: يکي سازوکار درون‌تشکيلاتي است که همان انسجام‌بخشي و نگاه واحد داشتن در جريان اصلاحات است و ديگري نوع تعامل با جريانات مقابل.

اصلاح‌طلبان بايد با بخش‌هاي حاکميت که درگير مقوله انتخابات هستند ارتباط بيشتري برقرار کنند. شوراي نگهبان  و وزارت کشور و هيات‌هاي نظارت طبق قانون شوراي نگهبان مسئول نظارت بر روند کلي انتخابات هستند. اگر فردي احساس کرد که در مرحله اجرا به آن ظلم شده بايد به شوراي نگهبان مراجعه کند و شوراي نگهبان بگويد که هيات اجرايي خوب عمل کرده است يا خير. ابتدا به ساکن شوراي نگهبان نبايد درباره صلاحيت افراد اظهار نظر کند.
وي يادآور شد: در مجلس پنجم و در دوران رياست آقاي ناطق نوري مصوبه‌اي در مجلس به تصويب رسيد و نحوه بررسي صلاحيت کانديداها را در شوراي نگهبان مشخص کرد. طبق اين قانون راي شوراي نگهبان براي عدم صلاحيت است يعني شوراي نگهبان نمي‌تواند بگويد صلاحيت براي من احراز نشده، فقها و حقوقدانان شورا بايد عدم صلاحيت برايشان اثبات شود. به صرف اينکه يک نفر التزام ندارد و يا ولايت ندارد را نمي‌توان از گردونه رقابت خارج کرد. درست است که شوراي نگهبان يکي از نهادهاي کليدي است و اختيارات فراواني دارد، اما مثل همه نهادها وظايفي دارد که بايد طبق قانون به آن عمل کند و اگر خارج از وظايفش عمل کرد بايد جوابگو باشد. قانون نحوه رسيدگي به صلاحيت‌ها و اختيارات در شوراي نگهبان و حوزه عمل و اختيارات شوراي نگهبان را مشخص کرده است. شوراي نگهبان بايد اثبات کند فلان‌شخص صلاحيت ندارد که اين هم کار سختي است. به راحتي نمي‌توان کسي را که مسلمان است معتقد به اصول دين و پايبند به شرع است با برچسب عدم التزام از صحنه خارج کرد. اين يکي از کارهايي است که اصلاح‌طلبان بايد به آن فکر کنند و با سران قوا صحبت کنند و موانعي که پيش پاي جمهوريت نظام است را حل کنند. اين موانع پيش پاي اصلاح‌طلبان نيست بلکه پيش پاي جمهوريت نظام است.

موسوي لاري اضافه کرد: انتخابات مجلس قانونمندي خاص خود را دارد. درست است که در سطح ملي پراکنده است اما با توجه به شرايط انتخابي هر حوزه تصميم‌گيري مي‌شود.

اصلاح‌طلبان در هر حوزه متناسب با شرايطي که وجود دارد تصميم مي‌گيرند و کانديدا معرفي مي‌کنند. آنها مي‌خواهند نامزد يا کانديداي معرفي شده برآمده از راي مردم آن حوزه باشد. انتخابات مجلس را نمي‌توان يک خط‌کشي ملي کرد بلکه مي‌توان خطوط کلي را در نظر گرفت و يک کف و سقف را ديد اما آنچه مهم است گرايشات دروني هر حوزه است. به همين دليل اصلاح‌طلبان بدون توجه به گرايشات و سلايق مردم حوزه کسي را معرفي نمي‌کنند.

                



تاریخ انتشار : 25 آذر 1393, 10:44



» اخبار مرتبط:

  • نظر هاشمي و خاتمي درباره فعاليت اصلاح‌طلبان
  • آغاز اقدامات استانداري براي انتخابات مجلس دهم
  • کوه‌پیمایی صبحگاهی مقام‌معظم رهبری
  • امام‌ جمعه موقت شیراز: هادی غفاری با لباس مبدل از شیراز فرار کرد/ اگر فرار نکرده بود دانشجویان دندانش را خُرد می‌کردند
  • من مستقلم، اصول گرا نيستم!
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟