براساس آمارها ایران هفتمین کشور وارد کننده لوازم آرایشی بهداشتی در دنیاست اما حالا انگار میوه های روانه بازار شده هم میخواهند در بزک کردن خود از هموطنانش عقب نماند،سیب های خوش لعابی که به ماچشمک میزدند وزیر بهداشت جسارت بخرج داد و از عواقب مرگبار لبخند سرطانی آنها پرده برداشت
پس از انتشار کلیپی در فضای مجازی که از مردم درخواست شده بود سیب درختی را به دلیل وجود برخی مواد روی پوست آن، نخورند این بار وزیر بهداشت تصریح کرده است: مصرف مواد شیمیایی بر روی میوهها مشکل جدیدی نیست، در واقع سالهاست که از مواد شیمیایی بر روی میوهها استفاده میکنند، معمولا کمتر محصولی یافت میشود که از سم و کود در آن استفاده نشده باشد.
حسن قاضیزاده هاشمی، با بیان اینکه مردم حتما میوه بخورند، از مردم خواست میوههایی همچون سیب را با پوست مصرف نکنند
این که بعد از سال ها کتمان و سکوت، یک مسؤول ارشد دولتی رسماً به وجود عوامل مرگبار در محصولات کشاورزی اذعان کرده ، یک اتفاق مهم و مثبت است.
وزیر بهداشت نیز می توانست مانند بسیاری از مسؤولان دیگر، "تکذیب" کند و همه چیز را گل و بلبل جلوه دهد ، اما او این کار را نکرد و به مقتضای وجدان، سوگند پزشکی و وظیفه سازمانی اش، سلامت مردم را بر سیاست ترجیح داد. این جای قدرشناسی و امیدواری دارد..
وی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: البته پارافین از محصولاتی است که به صورت قاچاق وارد کشور میشود و بنابر بررسی وزارت جهاد کشاورزی، قرار است این محصول مانند سایر داروها شناسنامهدار شود، بر اساس مطالعات انجام شده میزان نیترات خیار و سیب نسبت به سایر میوهها بیشتر است و افراد باید از مصرف سیب غافل نشوند.
همچنین علی اکبر سیاری، معاون وزیر بهداشت گفت: کشاورزان جزو زحمتکش ترین اقشار جامعه هستند و متاسفانه این موضوع نیز به آنها سرایت کرده و برای اینکه سیب و نارنگی زیباتر دیده شود، روغن پارافین را داخل گونی سیبها میریزند.
وی در پاسخ به اینکه آیا این روغن عوارضی برای بدن دارد یا نه، اذعان کرد: پارافین خود بسیار مضر است، چه برسد به گریس و وازلین که جزء خطرناک ترین روغنها محسوب میشوند. سیبها و سبزیجات با دقت شسته شوند و پوست آنها از مغزش جدا شود و افراد باید در طول روز پنج واحد میوه و سبزی مصرف کنند.
وی عنوان کرد: باید سعی شود آبی که پای درختان میرود، آزمایش شود تا بعدها میوه ها و سبزیجات آسیب نبینند و به بدن افراد آسیب نرسانند.میدان دارها و
کشاورزها باید این کارها را انجام دهند و باید نظارت کامل بر روی آنها صورت گیرد
. با این اوصاف، حتی اگر مشکل سیب بعد از کندن پوست آن حل شود، مردم می پرسند که با سایر محصولات چه کنیم؟ مخصوصاً محصولاتی که نمی شود پوست شان را کند، مانند کاهو، فلفل، گوجه فرنگی، سبزیجات و ... . بدیهی است که همه محصولات عرضه شده در بازار، آلودگی ندارند ولی چون پای سلامتی و مرگ و زندگی انسان ها در میان است، حتی وجود درصد اندکی از محصولات آلوده می تواند نگران کننده باشد.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر