مشروح اخبار


» طایفه گرایی مهلک ترین نوع پارتی بازی و رابطه بازی است



رابطه بازی و پارتی بازی در واقع سوء استفاده از مسئولیت و جایگاه برای رسیدن به منافع شخصی است و جایی است که رابطه جای شایستگی را می گیرد و عدالت را زیر پا می گذارد و نابرابری را ترویج می دهد. البته پارتی بازی یک مساله..

رابطه بازی و پارتی بازی در واقع سوء استفاده از مسئولیت و جایگاه برای رسیدن به منافع شخصی است و جایی است که رابطه جای شایستگی را می گیرد و عدالت را زیر پا می گذارد و نابرابری را ترویج می دهد. البته پارتی بازی یک مساله جهانی است  و این یک معضل اجتماعی به حساب می آید.

ریشه پارتی بازی از نظر کارشناسان از انحرافات هنجاری و از حس قدرت طلبی و فرصت طلبی است.

پاراتی بازی امکان دارد در هرجایی به وقوع بپیوندد. اما معمولا در محیط کار این موضوع بیشتر قابل درک است؛ در محیط کار هنگامی که قرار است امتیازی به محدودیت خاصی تعلق بگیرد ایجاد می شود مثلاً استخدام، پرداخت تسهیلات، وام و ...

پارتی بازی در بین مردم متاسفانه به یک باور تبدیل شده و آن را میانبری برای رسیدن به اهداف خود می دانند در حالی که این عین بی عدالتی است.

در بین انواع این پارتی بازی ها و بی عدالتی ها، خویشاوند سالاری و طایفه گرایی نیز نوعی پارتی بازی است این نوع شاید مهلک ترین و گسترده ترین نوع باشد که متاسفانه در شهرستان ممسنی رواج بسیار زیادی یافته است و همانگونه که گفته شد مردم این موضوع را یک باور می دانند و برای رسیدن به خواسته های خود به دنبال رابطه، پارتی یا همان هم طایفه ای هستند و در واقع به وضوح به دنبال بی عدالتی می باشند.

 

اما چرا طایفه گرای مهلک و خطر ناک خوانده می شود ؟

چرا که اینگونه پارتی بازی ها به آرامی طوفانی از کینه و اختلاف را در بین طایفه ها ایجاد می کند و به یکباره باعث دشمنی عمیق می شود و این دشمنی به راحتی خاموش نخواهد شد.

 

سایت شباویز در خصوص دلایل ترویج پارتی بازی و طایفه گرایی می نویسد:

۱- ضعف باورهای اخلاقی و ارزشهای انسانی

۲- کاهش سطح وجدان کاری و انضباط اجتماعی در جامعه: وجدان کاری و مسئولیت پذیری باعث می شودکه شخص نسبت به کار و قوانین کاری خود متعهّد باشد و به سادگی حاضر به سرپیچی از قوانین و وظایف خود نشود.

۳ - بالا گرفتن فردگرایی: با کاهش احساست عهّد و تعلّق اجتماعی، نوعدوستی و مردم گرایی، رفته رفته فردگرایی و شخص محوری در میان مردم  از جمله مدیران و کارمندان برجستگی یافته است.

۴ - ناهماهنگی میان ارزشها و راههای دستیابی به آنها

۵-چیرگی روابط بر ضوابط: بستگی های خانوادگی، خویشاوندی و همچنین قومی و نژادی هنوز در میان ایرانیان به اندازه ای هست که بسیاری از کارمندان و مدیران، دوستان و خویشاوندانشان را بر دیگر مردم ترجیح دهند و حقوق دیگران را به سود اینها زیر پا گذارند. دامن این رفتار در ادارات در این مسئله تا آنجاست که گفته می شود (یا باید پارتی داشت یا پول، تاکار انجام گیرد)

۶- گسترش و استمرار فساد (اگرنخواهی که شوی رسوا همرنگ جماعت شو.)

۷- ضعفک نترل اجتماعی (حساسیّت همگانی به فساد و کجروی در دستگاههای اداری

۸-وجود فرهنگ وفاداری درون سازمانی: درمیان کارکنان در یک سازمان وفاداری سازمانی برای پشتیبانی از منافع یکدیگر و نگه داشت جایگاه پدید می آیدکه چه بسا سبب می شود کجروی های یکدیگر را نادیده گیرند یا حتّی با آن همراهی کنند یا دم فرو بندند و اگر کسی بخواهد افشاگری یا ایستادگی کند، با فشار و تهدید رو برو می شود و جایگاهش به خطر میافتد.

 

عواملی که باعث می شود با متخلفین در عرصه فساد اداری برخورد نشود:

۱-رو در بایستی یا عدم شفافیت فرهنگی: در این موارد دوخاستگاه عمده وجود دارد: الف.عدم مواجه شدن با انتقادات دیگران - ب. تمایل به حفظ روابط و عدم رو در رو شدن با دیگران

۲-دلسوزی نابجا مخصوصا درکشورهای شرقی و جوامع سنتی که رفتار عاطفی هنوز حاکمیت دارد

۳-بیتفاوتی و عدم قاطعیت: نوعی انحراف از وضعیت متعادل در سازمان که آنرا می توان یک بحران خاموش، سقوط آرام، تخریب مستمر و بدون صدا نامید.

۴-مصلحت اندیشی و حفظ آبرو به معنای صلاح دیدی که انسان برای منفعت رساندن به خود،گروه و قومش انجام می دهد./نورآنلاین



تاریخ انتشار : 12 بهمن 1392, 09:18



» اخبار مرتبط:

  • پارتی دخترانه بازیگر مشهور ورود پسران ممنوع (عکس)
  • بازداشت برادران معروف «ف» در پارتی شبانه
  • "طایفه گرایی" خوب یا بد؟
  • آشتی دو طایفه بزرگ پس از 56 سال!
  • معافیت متاهلین از سربازی مشوقی برای افزایش ازدواج است
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟