به گزارش راک نیوز ،کیهان درخبری ویژه نوشت : «آیا هنرمندی که دنبال دفاع از آزادی و حریت است و در راه مبارزه با استبداد جان خود را فدا میکند با هنرمندی که در استخدام استبداد با آزادی و حریت میجنگد مساوی است؟»
روزنامه رسالت با طرح این سوال به نقد اظهارات اخیر رئیسجمهور مبنی بر اینکه «تقسیم هنرمندان به ارزشی و ضد ارزشی بیمعناست» پرداخت و نوشت: از مشروطه تا نهضت ملی و از نهضت ملی تا نهضت امام خمینی(ره) ما شاهد ظهور هنرمندانی هستیم که خاستگاه آنها اندیشه منحط و فرتوت مدرنیسم است. آنها در عرصه شعر، ادبیات، سینما، تئاتر و... آموزههای دینی را هدف قرار دادند و عالمان و مجاهدان دینی و مردم را به باد تمسخر گرفتند. البته در مقابل آنها شاهد ظهور هنرمندان مردمی و فداکار بودیم که در کنار عالمان دین ایستادند و از حیثیت هنر و هنرمند و نیز ارزش دین و دینداری دفاع کردند. آیا این دو جماعت با هم مساوی هستند؟
محمدکاظم انبارلویی با بیان اینکه عناصر فحاش میگفتند برای رسیدن به مدرنیته باید از جنازه سنت گذشت، افزود: رئیسجمهور در برابر نمایندگان ملت وفق اصل 121 قانون اساسی، «در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند متعال سوگند» خورده است پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی باشد. وقتی یک عده از به اصطلاح هنرمندان طی سه دهه گذشته در عرصه کتاب، مطبوعات و سینما با مذهب رسمی کشور و نظام و قانون اساسی اعلام جنگ کردهاند وظیفه رئیسجمهور چیست؟ وقتی همین عده در فتنه 18 تیر 78 و فتنه سال 88 به وقیحانهترین و زشتترین اعمال دست زدند با مقاومت مردم روبهرو شدند و رفتند لندن، پاریس، واشنگتن و هنر و هنرمندی خود را از رسانههای دشمن به نمایش گذاشتند، رئیسجمهور برای مقابله با این جماعت چه وظیفهای دارد؟ وقتی همین جماعت روسیاه به ارزشهای الهی و مردمی کشور خودشان پشت کردند و تحتالحمایه انگلیس و آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار گرفتند باز باید بگوییم، هنرمند ارزشی و غیرارزشی بیمعناست؟
سردبیر رسالت خاطر نشان کرد تتمه سوگند رئیسجمهور چه میشود که در برابر نمایندگان مجلس فرمودند: «همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیتهایی که برعهده گرفتهام به کار میگیرم و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین و اخلاق و پشتیبانی از حق و گسترش عدالت میسازم.» وقتی دین، اخلاق و عدالت در یک نبرد نابرابر نرم با پشتیبانی سرویسهای امنیتی، رسانهای دشمن توسط دهها هنرمند وطنفروش و خائن در آن سوی آبها و در داخل مورد هجوم قرار میگیرد آیا سخن گفتن از تقسیم هنرمندان به ارزشی و غیرارزشی بیمعناست؟!
در این یادداشت خاطر نشان شده است: رئیسجمهور در همین سخنرانی از ارزشهای الهی یاد کردند. پس هنر مبتنی بر توحید با هنر مبتنی بر شرک، کفر و الحاد میتواند اولین تقسیمبندی در هنر و نگاه به هنرمندان باشد. هنرمندی که دعوت به توحید، عدالت و حمایت از محرومان و مبارزه با ظلم میکند با هنرمندی که دعوت به شرک و کفر و پذیرش بیعدالتی و ستم به بندگان خدا میکند متفاوت است. آیا هنرمندی که دعوت به صلح، اعتدال، پاکدامنی و پرهیز از خشونت میکند با هنرمندی که دعوت به خشونت، سکس، دنیاپرستی و ناپاکی میکند مساوی هستند؟!
در پایان این سرمقاله خاطر نشان شده است: رئیسجمهور سوگند خورده «از هیچ اقدامی در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور دریغ نورزد».