غلامرضا تاجگردون در ادامه مناظره بررسی لایحه بودجه سال 93 کل کشور با اشاره به اینکه همچنان از موضع عملکرد، ساختار و عملیاتی بودن بودجه منتقد هستیم، اظهار داشت: در مورد بودجه 93 قائل به این هستیم که این سند دارای ضعف است.
وی ادامه داد: در بودجه سال 93 اینکه آیا جهت یا اتفاق خاصی رخ داده یا خیر باید مورد بررسی قرار داد.
این عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس شورای اسلامی با تأکید براینکه انبساطی بودن بودجه، نگاه خوشبینانه به اجلاس ژنو و آیندهخوری باید مورد بررسی قرار گیرد، گفت: مصارف و هزینههای این سند 11.6 درصد رشد داشته است که این رقم با توجه به شرایط نمیتوان انبساطی دانست.
تاجگردون گفت: بخش زیادی از این هزینهها مربوط به حقوق، یارانه و حقوق اجتماعی است که نمیتوان درباره آن بحث کرد.
وی با بیان اینکه اعتبارات عمرانی مبلغ 37 هزار میلیارد تومان به عملیاتی شدن آن کمک میکند، گفت: به نظرم آنچه در بودجه اتفاق افتاده انبساطی نیست؛ معمولاً دولتها در سال اول علاقه به هزینه زیاد و خرج پولهای بسیار دارد.
تاجگردون ادامه داد: سال گذشته یک میلیون بشکه صادرات نفت داشتیم که امسال به یک میلیون و 400 هزار بشکه افزایش پیدا کرده که از نظر میزان و مقدار فروش همان عدد سال جاری است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه پیشبینی فروش یک میلیون و 400 هزار بشکه نفت محقق خواهد شد، گفت: این میزان با در نظر گرفتن صادرات در سال گذشته عملیاتی خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه بودجه از نظر ارقامی محافظهکارانه است، گفت: باید با نقد مسائل، ارقام بودجه به شکلی عملیاتی در نظر گرفته شود.
تاجگردون افزود: روند ضد تورمی بودجه 93 قابل رؤیت است اما در بحث هدفمندی ابهاماتی وجود دارد که باید به آنان پاسخگو شد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از نکات عدم توجه به فاز دوم هدفمندی یارانهها و تحولات آن در سال آینده است؛ بسیاری از مردم هنوز درباره یارانهها گیج شدهاند.
به گزارش راک نیوز، در ادامه این مناظره تلویزیونی فرشاد مؤمنی استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با تأکید براینکه بودجه برنامهای یکساله برای کشور است، اظهار داشت: مسئله انقباظی و انبساطی بودجه یک بحث است و اینکه چه ساختار و نهادی در این سند به کار گرفته شده بحث دیگری است.
وی خطاب به دژپسند (نماینده دولت حاضر در برنامه) گفت: ایشان که منسوب به رئیس جمهور است از طرف دولت اعلام میکند که تحلیل ما از تورم در سه سال گذشته مربوط به ماجرای نقدینگی، مسکن مهر و کسری بودجه است؛ اگر این تحلیل منبا باشد اقتصاد ایران هیچ وقت از رکود تورمی خارج نخواهد شد.
مؤمنی با بیان اینکه حتی در استفاده از منابع خارجی قادر نبودهایم به طور خردورزانهای از این منابع استفاده کنیم، گفت: حتی اگر جهان همه امکانات را در اختیار ما قرار دهد قادر نخواهیم بود از آن به طور صحیحی استفاده کنیم چرا که از منابع داخلی آن طور که شایسته است استفاده برتر را نکردهایم.
این اقتصاددان تأکید کرد: طبق بررسیهای بنده از سال 1352 تا 1356 که با عمد این چهار سال را انتخاب کردهام کشور به لحاظ درآمدی و چانهزنیهای بینالمللی در سطح بالایی قرار داشته است.
وی ادامه داد: در این مدت 992 شرکت خارجی در ایران به ثبت رسید که از این میزان 371 شرکت در زمینه واسطهگریهای مالی و بیمه، 251 شرکت در زمینه بازرگانی و 201 شرکت در زمینه هتلداری در ایران فعال شدند؛ کاملاً واضح است که 824 شرکت در مسیر غیر مولد به فعالیت پرداختند.
مؤمنی با انتقاد از تحلیل دولت مبنی براینکه ما کار خودمان را انجام دادهایم و اکنون نوبت فعالان اقتصادی است، تصریح کرد: از نظر تحلیلی و کارشناسی سخنان رئیس جمهور بسیار نگرانکننده است؛ زمانی که تمام ساختارها علیه تولید شکل گرفتهاند، امکان ندارد اقتصاد پیشرفت چشمگیری داشته باشد.
وی همچنین با انتقاد از عدم طراحی و تدوین برنامهای با موضوع مبازه با فساد مالی گفت: بسیاری از بانکهای خصوصی از محل تحمیل هزینه به مردم به قدرت رسیدند.
مؤمنی تصریح کرد: اینکه بگوییم چه رقمی به چه محلی تخصیص مییابد از دور باطل رکود تورمی خارج نخواهیم شد؛ در دور باطل مسئله نظام ملی مطرح است.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر