خبر کوتاه و غيرمنتظره بود: «گربههاي ايراني در نيويورک کشته شدند.» جوانهاي آهنگساز و نوازنده اي که با فيلم «کسي از گربههاي ايراني خبر ندارد» معروف شدند و حدود دو هفته قبل به دست عضو اخراجي گروه به قتل رسيده و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شدند.
به گزارش راک نیوز، آخرين هفته آبان ماه، آخر خط آرش فرازمند، سروش فرازمند و علي اسکندريان بود. اعضاي يک گروه موسيقي که تا سال 85 در ايران به طور زيرزميني فعاليت ميکردند و بعد از مهاجرت به امريکا، در قالب گروه «سگهاي زرد» فعاليتشان را ادامه دادند. با اين حال، يک اختلاف شخصي مرگ آرش و سروش و علي به دست علي اکبر رفيعي عضو اخراج شده اين گروه را رقم زد.
در 28 آبان ماه اجساد اين سه نفر به کشور منتقل و با پا در مياني معاونت هنري وزارت ارشاد و هزينه 100ميليون توماني بنياد سينمايي فارابي در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد. اتفاقي که اگرچه واکنشهاي متفاوتي را در رسانهها در پي داشت اما مدير روابط عمومي معاونت هنري ارشاد ميگويد موضع معاونت هنري حمايت از هنرمندان است. چه در زمان حيات و چه بعد از آن.
ندا انتظامي، مدير روابط عمومي معاونت هنري وزارت ارشاد ميگويد: «آرش و سروش فرازمند فرزندان همين سرزمين بودند که اگر به آنها مجوز داده ميشد شايد هيچ وقت کشور را ترک نميکردند. در دوره اي که علي مرادخاني مدير دفتر موسيقي بود تعداد زيادي از گروههاي موسيقي زيرزميني مجوز گرفتند چون ايشان معتقد بودند اگر اين گروهها مجوز بگيرند، براي انتخاب شعر، موسيقي، توليد آلبوم و... بايد تحت نظارت وزارت ارشاد باشند و همين باعث ميشود فعاليت هنري شان در مسير درستي قرار گيرد.»
او ميگويد براي خاکسپاري افراد در قطعه هنرمندان جايگاه و سابقه هنري شان مد نظر وزارت ارشاد نيست. هرکس هنرمند باشد و از طرف صنف يا معاونت مربوطه فعاليت هنري او تاييد شود، ميتواند در اين قطعه به خاک سپرده شود. او ميگويد: «وزارت ارشاد حامي هنرمندان در دوره زندگي و پس از مرگ شان است و اگر تا الان تعدادي از هنرمندان در اين قطعه به خاک سپرده نشده اند به دليل کوچک بودن قطعه است که به نظر ميرسد براي توسعه آن بايد اقدامات موثرتري انجام شود.»
حميدرضا نوربخش، مديرعامل خانه موسيقي هم در رابطه با انتقاد برخي رسانهها از خاکسپاري آرش و سروش فرازمند در قطعه هنرمندان ميگويد: «ما در جريان تصميم معاونت هنري ارشاد براي خاک سپاري برادران فرازمند در قطعه هنرمندان نبوديم. اما از آنجايي که پدر و مادر اين دو مرحوم فيلمنامه نويس و تهيه کننده هستند، تصميم بر اين شد که در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شوند.»
نوربخش ميگويد آرش و سروش فرازمند هر دو لقب رسمي هنرمند را داشتند و به همين دليل با رايزنيهاي وزارت ارشاد مجوز خاکسپاري آنها در صادر شد.
مديرعامل خانه موسيقي تعريف رسمي هنرمند را اين طور عنوان ميکند: «هر کس اهل موسيقي باشد و تخصصي در زمينه آهنگسازي و نوازندگي داشته باشد، به عنوان هنرمند شناخته ميشود. برادران فرازمند عنوان هنرمند داشتند.»
به گفته نوربخش، در خانه موسيقي هنرمندان 4 رده بندي دارند. اساتيد و پيشکوستان موسيقي اعضاي پيوسته هستند، هنرمنداني که بين 10 تا 20 سال سابقه کار دارند، اعضاي وابسته درجه يک، افرادي با سابقه زير 10 سال وابسته درجه 2 و تازه کارها به عنوان اعضاي کانون دوستداران موسيقي شناخته ميشوند. او ميگويد: «مرحوم آرش و سروش از هنرمندان درجه 2 عضو خانه موسيقي بودند و در استعلامي که خانه سينما از ما داشت، همين را اعلام کرديم. اما نه درخواستي در اين باره از سوي خانه موسيقي مطرح شد و نه تصميم گيري به عهده ما بود.»مهر
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر