فرماندار کهگیلویه که این روزها دغدغهمندانه پروژههای مهم کهگیلویه بزرگ را رصد میکند، به همراه بخشدار مرکزی، مدیر آب منطقهای از مجموعه خاتم الانبیا و پروژه بزرگ آب چهار شهر بازدید و روند پروژه را بررسی نمود.
به گزارش راک نیوز،فرماندار کهگیلویه که این روزها دغدغهمندانه پروژههای مهم کهگیلویه بزرگ را رصد میکند، به همراه بخشدار مرکزی، مدیر آب منطقهای از مجموعه خاتم الانبیا و پروژه بزرگ آب چهار شهر بازدید و روند پروژه را بررسی نمود.
مهندس خاضعی در خصوص این پروژه حیاتی و بزرگ چهار شهرستان کهگیلویه بزرگ گزارش مبسوطی ارائه داده و گفت: طرح آبرسانی از سد کوثر به چهار شهر، دهدشت، سوق، لنده، چرام و ۳۰۰ روستای مسیر، با هدف تامین آب شرب شهرهای مزبور و روستاهای مسیر به پیمانکاری قرارگاه خاتم الانبیا در خرداد سال ۹۶ کلنگ زنی و شروع شد. طرح فوق شامل سه فاز، که فاز اول آن از تصفیه خانه خیرآباد تا شهر دهدشت (تپه نورالشهدا) به مساحت ۲۸،۶۰۰ کیلومتر است.
مسیر انتقال خط لوله که دارای ۵ ایستگاه و قطر لولههای ۹۰۰ _ ۱۰۰۰ میلیمتری است، لولهگذاری حدود ۲۴کیلومتر آن اجرا و مابقی جهت خرید لوله در دست اقدام میباشد.
یکی از مخازن ۲۰ هزار متر مکعب، دو مخزن ۵ هزار متر مکعب به همراه یک مخزن ۶۵۰۰ متر مکعبی نیز بطور کامل احداث و تکمیل شدند.
دو ایستگاه ۵۰ و دیگری ۲۵ درصد فیزیکی دارند که در حال ساخت و اجرا میباشند و یک مخزن و یک ایستگاه نیز که در حوزه تصفیه خانه سد کوثر قرار دارند، در حال جانمایی و کار میباشند.
کلیه الکتروموتورها و پمپهای پروژه به صورت سفارش تولید در کارخانه پمپیران تبریز در حال ساخت بوده و ماههای آتی وارد منطقه خواهند شد.
تجهیزات مکانیکی طرح از قبیل تابلوهای برق، ترانس، جرثقیل و کلید برق نیز باید خریداری شوند که تامین برق مورد نیاز و نیرورسانی به این مخازن و ایستگاههای پمپاژ نیازی به حدود ۱۱ مگاوات برق دارند،
که از طرف کارفرما در دست پیگیری و اقدام است.
بحث احداث حوزههای هوا و تخلیه طول مسیر خط انتقال که از موارد پیچیده پروژه میباشند نیز در حال انجام و محوطه سازی مخازن نیز باید انجام گیرند. همچنین طول مسیر و خط انتقال (به جز مخزن و ایستگاه شماره ۱) در حال ساخت و انتقال به کارگاه میباشند؛ همچنین عملیات نصب و اجرای سیستم حفاظت کاتدیچ پس از تکمیل خط انتقال طول مسیر باید اجرا گردند.
مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی به عنوان بزرگترین مخزن استان خواهد بود که تا سه شبانه روز در صورت قطعی برق و آب، پاسخگوی کل جمعیت شهر دهدشت، سوق و روستاهای اطراف در شرایط خاموشی و قطعی میباشند.
این پروژه بزرگ در سال جاری قریب به ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار ملی دارد. مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی و اتصال آن به شبکه شهر بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان هزینه شد. (نکته: هر کیلومتر لوله طرح ۲۰ میلیارد تومان هزینه در بر دارد)
تنها در سال گذشته حدود ۲۰۰ میلیارد تومان به قیمت روز، لوله وارد پروژه شد که ارزش اعتبارات هزینه شده به قیمت کنونی در این طرح تاکنون بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان میباشد.
فاز دوم طرح از مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی تا سوق و لنده بخشی از مسیر آن خاکبرداری صورت گرفته و فاز سوم آن مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی تا شهر چرام هنوز کار خاصی صورت نگرفته اما پیشرفت کل طرح تاکنون ۴۵ درصد ولی در قطعه اول ۷۵ درصد میباشد.
تصاویر تکمیلی:
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر