معصومه ابتکار و عبدالحسین روح الامینی که در برنامه امروز، دیروز فردا مقابل یکدیگر نشسته بودند تلاش کردند درباره نقش جنبش دانشجویی از دیروز تا فردا، تأثیر جریانهای سیاسی بر جنبش دانشجویی و تأثیر جنبش دانشجویی بر جریانهای سیاسی سخن بگویند.
معصومه ابتکار در برنامه زنده تلویزیونی مطرح کرد: نام بردن از چند چهره اصلاح طلب زندانی و تقدیر از ابوترابی فرد، مطهری، نقویان و ...
احزاب و شخصیتها - تلویزیون پنجشنبه شب شاهد مناظره ای به بهانه روز دانشجو بود که در آن به بهانه 16آذر بیشتر به موضوعات سیاسی کشور با کنایه و تلمیح پرداخته شد.به گزارش راک نیوز ،معصومه ابتکار و عبدالحسین روح الامینی که در برنامه امروز، دیروز فردا مقابل یکدیگر نشسته بودند تلاش کردند درباره نقش جنبش دانشجویی از دیروز تا فردا، تأثیر جریانهای سیاسی بر جنبش دانشجویی و تأثیر جنبش دانشجویی بر جریانهای سیاسی سخن بگویند.
معصومه ابتکار در ابتدای برنامه دیروز، امروز فردا با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای تسخیر لانه جاسوسی آمریکا گفت: «جا دارد اینجا از همه شهدای دانشجو چه در زمان انقلاب، چه شهدای دانشجوی دفاع مقدس و همچنین شهید محسن روح الامینی یاد کنم و یاد تمام دانشجویانی که در راه دفاع از کلمه حق و آزادی تلاش کردند و دچار سختی شدند را گرامی بردارم. کاش شرایطی فراهم می شد تا همراهان دیگر ما که در تسخیر لانه جاسوسی در کنار ما بودند مثل دکتر محسن امین زاده و دکتر محسن میردامادی در کنار ما بودند، انشالله این عزیزان به زودی آزاد شوند تا بتوانند در چنین برنامه هایی شرکت کنند و از آن دوران ، شرایط فعلی و آینده صحبت کنند.
وی افزود: شانزده آذر مشعلی نورانی و درخشان برای جنیش دانشجویی ایران و حرکات ازادی خواه و ضد استعمار و استکابر بود که تا انقلاب اسلامی استمرار پیدا کرد. آن سه شهید نسبت به شرایط دوران خود بی تفاوت نبودند و در مقابل استبداد و دخالت بیگانه فعالانه برخورد و اعتراض کردند. بیداری جنبش دانشجویی یک مولفه جدی برای پویایی جامعه است، یک نوع بیداری در جنبش دانشجویی وجود دارد که این موضوع باعث ایجاد نقد و در پی آن اصلاح شرایط جامعه می شود.
ابتکار در بخشی از اظهاراتش با بیان اینکه «چطور تلویزیون تظاهرات های کشورهای غربی را نشانه ضعف آنها نشان می داند اما در اینجا کسی نمی تواند اعتراض کند» افزود: مردم حق اعتراض و انتقاد دارند.
وی ضمن تاکید بر اینکه اعتراض و انتقاد کردن قاعده دارد اظهارداشت: نیازمند اعتدال هستیم. مردم باید بتوانند حرف خودشان را بزنند.
وی افزود: بسیاری از اصلاح طلبان سفر خارجی ندارند چون فضای اعتدالی نیست.
عضو شورای شهر تهران اظهارداشت: آسیب فضای دانشجویی ما این است که اتهام زنی بالاست و دانشجو باید هزینه کند. هیچ چاره ای نداریم جز اینکه به همدلی برگردیم.
وی با اشاره به فضای دانشگاهها و سکوت دانشجویان گفت: جوان اگر نتواند حرفش را بزند و نتواند اعتراض کنید این به معنای این نیست که مشکلی حل شده است بلکه جای دیگری مطرح می شود. باید فضا تعدیل شود و این را تهدید تلقی نکنیم
وی با اشاره به اینکه در دورانی قدرت نقد می شد و تحمل می شد افزود: اگر تلاش شود که فضای گفتمان را در میان خودمان و در میان مردم رواج یابد فضا بهتر خواهد شد.
وی در پایان سخنانش از تلاش های این روزهای آقایان ابوترابی فرد، مطهری، آوایی و آقای نقویان تشکر کرد و گفت: اینها باعث امید است و باید بیشتر مطرح شود. امید مایه حرکت است. نباید اجازه دهیم یاس و نا امیدی در کشور رواج یابد.
ابتکار با بیان اینکه« این دوره دوره تک صدایی و بود و اصلاح طلبان حذف بودند» افزود: اگر نتوانیم تنوع و تکثر صداها را تحل کنیم و اجازه حضور در عرصه اجتماع و سیاست دهیم تحول ایجاد نخواهد شد. باید بتوانیم اختلاف سلیقه را به فرصت تبدیل کنیم. اجماع سازی یک فن است.
روح الامینی در ابتدای سخنانش گفت: ایکاش نمایندگان جنبش دانشجوی فعلی هم در کنار ما بود و برنامه دیروز اختصاص پیدا نمی کرد.
وی که سعی می کرد از فردی نام ببرد با لبخند گفت 16 سال پیش از رییس جمهور خواستیم بیاید در دانشگاه پاسخگوی دانشجویان باشد که ایشان سنگینی نشان دادند و نیامدند.
روالامینی که فرزندش در قضایای پس از انتخابات سال 88 در کهریزک کشته شد اظهار داشت: بعد از ابتلایی که برای ما پیش آمد و اتفاقی که برای فرزندم پیش آمده رسانه های خارجی خیلی ازمن خواستند با آنها مصاحبه کنم که حتی یکبار با آنها مصاحبه نکردم. و هنوز دنبال پرونده فرزندم هستم.
روح الامینی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه باید برگردیم منصفانه به وضعی که هستیم به آینده نگاه کنیم گفت: باید از منظر علاج جویانه ارائه راه حل داشته باشیم. خمودگی در دانشجو بداست، الان باید نگاه کنیم که در خوابگاه ها چی مصرف می کنند، نسلی که جهاد سازندگی بود، نسلی که لانه جاسوسی را تسخیر کرد، آن نسل بسیار با مردم در ارتباط بودند. تأثیری که در جهادسازندگی تابستان 58 برای خدمت به مردم داشت ارتباط با مردم بود. مقام معظم رهبری در دیدار دانشجویان مرداماه توصیه هایی داشتند که باید عمل شود.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر