مشروح اخبار


» با ديپلماسي قوي مي‌توان بسياري از مشکلات روابط خارجي ايران را حل کرد



مناظره دو همتاي مجلس هشتم شوراي اسلامي از دو طيف سياسي موسوم به اصولگرايان و اصلاح‌طلبان با حضور حدود يک هزار نفر در سالن «جرجاني» دانشگاه علوم پزشکي ياسوج مرکز کهگيلويه و بويراحمد برگزار شد.

 
 

 مناظره دو همتاي مجلس هشتم شوراي اسلامي از دو طيف سياسي موسوم به اصولگرايان و اصلاح‌طلبان با حضور حدود يک هزار نفر در سالن «جرجاني» دانشگاه علوم پزشکي ياسوج مرکز کهگيلويه و بويراحمد برگزار شد.

به گزارش ايلنا از ياسوج، «ستار هدايتخواه» نماينده بويراحمد و دنا و «مصطفي کواکبيان» نماينده سمنان در مجلس هشتم شوراي اسلامي در مناظره اي با عنوان «مذاکره با آمريکا، تهديد يا فرصت»، «گفتمان انقلاب درباره آمريکا» و «مذاکره در شرايط تحريم» که به دعوت جامعه اسلامي دانشگاه علوم پزشکي ياسوج صورت گرفته بود رودروي هم نشستند.

اگرچه در ابتداي اين مناظره عضو جبهه پايداري و دبيرکل حزب مردم‌سالاري، حاضران براي شرکت در اين نشست حدود دو ساعت در سرما و پشت درب‌هاي محل برگزاري با مشکلاتي روبرو بودند اما با اصرار دبير کل حزب مردم‌سالاري در ابتداي مناظره، اجازه ورود به تمامي استقبال کنندگان از مناظره هدايتخواه و کواکبيان داده شد.

در عين حال عضو کميسيون امنيت ملي مجلس هشتم شوراي اسلامي از برگزارکنندگان نشست گلايه کرد و اظهارداشت: چرا اجازه نمي‌دهيد دانشجويان به طرح سوالات کتبي و شفاهي نيز اقدام کنند؟

«هدايتخواه» در طول مناظره، مذاکره با آمريکا را به صلاح مملکت ندانست و تاکيد کرد: براساس آموزه‌هاي ديني، حقوقي و منظر سياسي، ارتباط با آمريکا به صلاح ايران اسلامي نيست.

«کواکبيان» نيز بر انجام مذاکره با آمريکا با رعايت اصول و در شرايط مناسب تاکيد داشت و خاطرنشان کرد: آنچه که ما در تحريم‌ها، مساله انرژي هسته‌اي، قطعنامه‌هاي متعدد سازمان‌هاي بين‌المللي، نقض حقوق بشر از ديدگاه غرب، مساله اسرائيل و تروريسم بين‌المللي دامنگير ايران اسلامي است ناشي از عدم رابطه منطقي و با حفظ اصول کشورمان با آمريکا است.

دبير کل حزب‌مردم سالاري ضمن گراميداشت يادوخاطره 3 شهيد والا مقام 16 آذر 1332 با تشکر از سپاه پاسداران جهت مهار دومين پهپاد گفت: هرچند خانم کلينتون از آمادگي آمريکا براي مذاکره مستقيم و دوجانبه با ايران سخن مي‌گويد که البته بايد دست‌اندرکاران ذيربط پاسخ رسمي و ديپلماتيک به آن بدهند اما همزمان مي‌بينيم به حريم هوايي ايران با هواپيماي بدون سرنشين تجاوز مي‌کنند که اين موضوع ادامه همان سياست چماق و هويج است.

عضو جبهه پايداري با تشريح اقدامات آمريکا در 60 سال گذشته، اظهارداشت: ارتباط با آمريکا در شرايط کنوني به‌معناي پشت پازدن به 34 سال مقاومت در برابر خواسته‌ها و تحريم‌هاي استکبار جهاني است.

نماينده سمنان در مجلس هشتم شوراي اسلامي گفت: تا زماني که ما با آمريکا ارتباط برقرار نکنيم امکان ندارد که تحريم‌ها رفع شود، امکان رفع مشکلات انرژي و مساله فلسطين وجود نخواهد داشت.

نماينده بويراحمد و دنا در مجالس هفتم و هشتم شوراي اسلامي هم ارتباط با آمريکا را نوعي سرشگستگي براي ايران اسلامي عنوان و بيان داشت: رهنمودهاي امام راحل و منويات رهبري انقلاب اسلامي همگي حکايت از نبود ارتباط با آمريکا سخن مي‌فرمايند اما امام عظيم الشان و مقام معظم رهبري ارتباط با آمريکا منوط به حفظ عزت، حکمت و مصلحت برشمرده‌اند.

«کواکبيان»، با طرح اين سوال چرا کشورهايي مانند هندوستان و پاکستان که داراي بمب اتمي هم هستند کسي با آنها کاري ندارد؟ خاطرنشان کرد: مشکل سياسي که ما بدليل نبود ارتباط با آمريکا داريم سبب بروز مشکلاتي براي انرژي هسته‌اي ما شده است.

«هدايتخواه»، کشورهاي عنوان شده از سوي همتاي خود در مجلس هشتم شوراي اسلامي را کشورهاي ضعيف و غيرقابل قياس با عظمت ايران اسلامي ذکر و ادامه داد: مادامي که آمريکا دست از استکبارگري و دين ستيزي برندارد امکان ارتباط با آن وجود ندارد.

دبيرکل حزب مردم‌سالاري با بيان اينکه ما در تمامي نقاط دنيا با آمريکا مشکل داريم، يادآورشد: يکي از راه‌هاي حل اين مشکل برقراري ديپلماسي و مذاکره است که با توجه به شرايط متعدد مي‌بايست با حفظ کرامت، عزت و مصلحت اين کار صورت گيرد.

عضو جبهه پايداري نيز از وجود جنگ‌هاي اقتصادي، سايبري و تخصيص اعتبارات کلان از سوي دولت‌هاي آمريکا براي براندازي ايران اسلامي خبرداد و اظهارداشت: آمريکا در 34 سال گذشته نتوانسته «حسن نيت» خود را براي ما به اثبات برساند پس لزومي به برقراري ارتباط با آن نيست. «کواکبيان»، مذاکره با آمريکا را ضروري خواند و خاطرنشان کرد: معتقدم هردولتي که قصد مذاکره با آمريکا دارد بايد مورد حمايت قرار گيرد اما از تمامي استعدادها و نيروهاي انساني متخصص از هرطيف و گروهي بهره ببرد.

«هدايتخواه»، کوتاه آمدن در برابر خواسته‌هاي آمريکا را خلاف سيره علوي دانست و اظهارداشت: آمريکا از روحيه استکباري و تجاوزگري خود دست برنمي‌دارد و من معتقدم ارتباط با آمريکا در شرايط کنوني به معناي تسليم شدن و از دست دادن استقلال کشور است.

نماينده سمنان در مجلس هشتم شوراي اسلامي گفت: ما ظالمانه بودن عملکرد آمريکا را قبول داريم و جنايت‌هاي آن را نيز به فراموشي نمي‌سپاريم اما معتقديم بايد جلوي اين ظلم‌ها گرفته شود و راه جلوگيري از ادامه ظلم‌ها مذاکره با آمريکا با حفظ اصول است. «کواکبيان»، با تشريح نوع برخورد کشورهايي همانند کوبا در ارتباط با مذاکره با آمريکا، تصريح کرد: «فيدل کاسترو» در نبرد با آمريکا از ما تندتر برخورد مي‌کند اما چرا در زماني که قطعنامه‌اي برعليه کشورش تهيه مي‌شود راي نمي‌آورد؟ اما هر روز برعليه ما قطعنامه تهيه مي‌شود. «هدايتخواه»، ارتباط با آمريکا و انجام مذاکره را به معناي «غلط کردن از گذشته» تشبيه کرد و اظهارداشت» اگر ما بخواهيم وارد مذاکره شويم انگار «غلط» کرده ايم که شعار «مرگ برآمريکا» در اين 34 سال داده‌ايم. دبيرکل حزب مردم‌سالاري با رد سخنان عضو جبهه پايداري گفت: ما اين سخن را قبول نداريم اما به يقين مي‌گوئيم تا زماني که ما با آمريکا مذاکره نداشته باشيم مساله فلسطين حل نمي‌شود مگر ما با صدام بعد از چندين سال جنگ مذاکره نکرديم مگر ما با دستور امام راحل پس از 3 سال قطع رابطه با عربستان مجددا به حج نرفتيم پس آيا چنين مذاکراتي را به مفهوم از دست دادن اصول مي‌دانيد؟ از سويي عضو جبهه پايداري با طرح اين سوال که آيا در هنگام مذاکره ايران با آمريکا، آيا آمريکا مي‌پذيرد که رژيم اشغالگر قدس از سرزمين فلسطين خارج شود؟ خاطرنشان کرد: ما زماني مذاکره را قبول داريم که کرامت، عزت و مصلحت ايران اسلامي در آن حفظ شود. « کواکبيان « با تاکيد براينکه در زمان مذاکره با آمريکا ممکن است ايران امتيازاتي هم بدهد و اين نياز مذاکره براساس سيره نبوي است، ادامه داد: مذاکره بايد از موضع شفاف و حتي با حضور نمايندگان احزاب مخالف دولت و توسط نيروهاي متخصص بدون پيش شرط برگزار شود. « هدايتخواه «، موضع آمريکا از زمان پيروزي انقلاب اسلامي تاکنون در قبال ايران را غيرشفاف خواند و يادآورشد: انقلاب اسلامي ما تنها انقلابي است که شعار نه شرقي و نه غربي داد. عضو کميسيون امنيت ملي مجلس هشتم شوراي اسلامي گفت: با ديپلماسي قوي مي‌توان بسياري از مسائل و مشکلات روابط خارجي ايران و مساله فلسطين را جلو برد و مواضع انقلاب اسلامي را نيز پيش ببريم. مخبر سابق کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، ديپلماسي را شيوه مورد قبول شده از سوي آمريکا ندانست و بيان داشت: مگر دولت آقاي هاشمي دنبال مذاکره نبود اما سرانجامش دادگاه ميکونوس و سرانجام رايزني‌هاي دولت خاتمي در مساله هسته اي، محور شرارت خواندن ايران بود. « کواکبيان « با انتقاد از همتاي خود در مجلس هشتم شوراي اسلامي، گفت: قرار بود در اين مناظره از دولت‌هاي متفاوت نامي نبريم اما راستي چرا آقاي احمدي‌نژاد هرچه نامه مي‌نوشت کسي جوابش را نداد و چرا هيچ کشور اروپايي نيز در سطح رئيس جمهور اجازه ورود ما به خاک کشورشان نداد اما با گامبيا و زامبيا و آنگولا مرتب در ارتباطيم.



تاریخ انتشار : 16 آذر 1391, 09:01



» اخبار مرتبط:

  • يک زن شيرازي ، نماينده اوباما براي تماس با ايران
  • واکنش تند فرمانده سپاه به سخنان جان کري
  • رابطه با آمريكا از اختيارات رئيس جمهور نيست
  • چيزي شبيه «نه در غربت دلم شاد و نه رويي در وطن دارم»!
  • بازگشت پس از 16 ماه بازداشت در آمريکا
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟